Презентація "Правила гри у футбол"

Про матеріал
Футбол є найвеличнішим видом спорту на Землі. В нього грають на кожному континенті, у кожній країні та на різноманітних рівнях. Факт того, що Правила гри по всьому світу є однаковими для футболу будь-якого рівня, від Фіналу Чемпіонату Світу ФІФА до гри між дітьми у віддаленому селищі, є значущою силою, яку слід продовжувати оберігати заради блага футболу у всьому світі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила гри у футбол. Підготував: Стрельцов В.Є.

Номер слайду 2

Поле для гри. Довжина поля: 90-120 метрів (100-110 метрів для матчів міжнародного рівня)Ширина поля : 45-90 метрів(64-75 метрів для матчів міжнародного рівня)Ширина всіх ліній має бути однаковою, не більше 12 смширина воріт : 7,32 мвисота воріт: 2,44 м. Площа воріт (воротарський майданчик) 18,52 Х5,5 м. Штрафна площа 40,52х16,5 м

Номер слайду 3

М’яч. Всі м’ячі повинні: бути сферичної формивиготовлені з придатного матеріалумати довжину кола (окружність) між 70 см та 68 см мати вагу між 450 г та 410 г перед початком матчумати тиск у межах 0,6 – 1,1 атмосфери (600 – 1,100 г/см2) на рівні моря

Номер слайду 4

Кількість гравців. У матчі беруть участь дві команди, у кожній з яких не більше одинадцяти гравців. Один з гравців повинен бути воротарем. Гру не дозволяється розпочинати або продовжувати, якщо в одній з команд виявиться менше семи гравців.

Номер слайду 5

Екіпірування гравців До обов’язкових предметів екіпіровки гравця входять такі окремі предмети:•футболка з рукавами•шорти•гетри•щитки – повинні бути виготовлені з такого матеріалу, що забезпечує надійний ступінь захисту та вони повинні бути прикриті гетрами•взуття

Номер слайду 6

Арбітр1. Повноваження арбітра Кожний матч контролюється арбітром, який має виняткові повноваження щодо забезпечення дотримання Правил гри в матчі.2. Рішення арбітра. Арбітр повинен приймати рішення в силу своїх можливостей відповідно до Правил гри та «духу гри» на підставі власної думки, маючи право діяти на власний розсуд в межах Правил Гри. Рішення арбітра за всіма фактами, пов'язаними з грою, включаючи зарахування або не зарахування голу та результат матчу, є остаточними. Рішення арбітра, та всіх інших офіційних осіб матчу, повинні завжди виконуватися.3. Права та обов’язки арбітра. Арбітр:•забезпечує дотримання Правил Гри•контролює матч у взаємодії з іншими офіційними особами матчу•здійснює хронометраж, робить нотатки щодо подій матчу та надає рапорт у відповідні організації, включаючи інформацію про дисциплінарні заходи та будь-які інші інциденти, що відбулися до, підчас або після матчу•контролює та/або подає сигнали про поновлення гри.

Номер слайду 7

Тривалість матчу1. Частини гри. Матч триває два однакових тайми по 45 хвилин кожний, хоча таку тривалість можна скоротити тільки за згодою між арбітром та двома командами до початку матчу і відповідно до регламенту змагання.2. Перерва між таймами. Гравці мають право на перерву між таймами, тривалість якої не перевищує 15хвилин; дозволено здійснювати короткотривалі зупинки гри (тривалість яких не повинна перевищувати однієї хвилини) для вживання води у перерві між таймами додаткового часу. В регламенті змагань має бути передбачена тривалість перерви між таймами, яка може бути змінена тільки за згодою арбітра.3. Компенсація втраченого часу. В кожному таймі арбітр компенсує весь ігровий час, втрачений з наступних причин:• заміна• визначення ступеня травм та/або евакуація травмованих гравців• затягування часу гри• винесення дисциплінарних санкцій• зупинки медичного характеру, передбачені регламентом змагань, наприклад ,зупинки для вживання води (тривалість яких не повинна перевищувати однієї хвилини) та зупинки для охолодження (від дев'яноста секунд до трьох хвилин)• затримки, пов'язані із перевірками або переглядами VAR• будь-яка інша причина, в тому числі будь-яка важлива затримка із поновленням гри (наприклад, святкування голу)

Номер слайду 8

Вкидання. Вкидання м'яча з-за бокової лінії призначається на користь суперників гравця, який останнім доторкнувся до м'яча, що повністю перетнув бокову лінію по землі або в повітрі. Якщо м’яч потрапляє у ворота безпосередньо після вкидання з-за бокової лінії, гол не зараховується:•якщо м'яч потрапляє у ворота команди суперника – призначається удар від воріт•якщо м’яч потрапляє у ворота команди гравця, який виконував вкидання м'яча із-за бокової лінії – призначається кутовий удар. Процедура вкидання На момент звільнення від м'яча, гравець, який виконує вкидання, повинен:•перебувати у стоячому положенні обличчям до поля для гри•розташувати ступні обох ніг так, щоб хоча б частина кожної з них перебувала на боковій лінії або за межами поля•вкидати м'яч обома руками з замахом із-за голови на тому місці, де м'яч залишив поле. Всі суперники повинні перебувати на відстані щонайменше 2 м (2 ярди) від місця на боковій ліній, у якому має виконуватись вкидання. М’яч у грі, щойно опиниться в межах поля. Якщо м'яч торкнеться землі, перш ніж опиниться в межах поля, вкидання виконується вдруге тією ж командою з того ж місця. Якщо таке вкидання виконується неправильно, то його повторно виконує команда суперника. Якщо гравець, який правильно виконує вкидання, навмисно влучив м'ячем у суперника, щоб знову зіграти м'ячем , але це не було скоєно у недбалій або нерозважливій манері або із застосуванням надмірної сили, арбітр продовжує гру . Гравець, який виконує вкидання м’яча, не повинен знову торкатися його, доки це не зробить інший гравець.

Номер слайду 9

Визначення Результату матчу 1. Забитий гол. Гол вважається забитим, коли м'яч повністю перетинає лінію воріт між стійками та поперечиною, за умови, що команда, яка забиває м'яч, не скоїла порушення. Якщо арбітр подає сигнал про гол, перш ніж м'яч повністю перетнув лінію воріт, гра поновлюється спірним м'ячем. 2. Команда-переможець. Команда, яка забила більшу кількість голів , вважається переможцем . Якщо обидві команди не забили жодного голу або забили однакову кількість голів , матч слід вважати таким, що завершився внічию. Коли за регламентом змагання потрібно визначити переможця після матчу,що завершується внічию, або двох матчів вдома і на виїзді, для визначення команди-переможця можуть бути передбачені тільки такі процедури:•правило забитих голів на виїзді•два рівних за часом тайми додаткового часу, тривалість кожного з яких неперевищує 15 хвилин•серія 11-метрових ударів.

Номер слайду 10

Штрафний удар. Штрафний удар призначається за будь-які з наступних порушень, скоєних проти суперника, як вважає арбітр, через недбалість, нерозважливість або із застосуванням надмірної сили: напади стрибки удари або спроби вдарити ногою поштовхи удари або спроби вдарити (у тому числі удар головою) боротьба ногою за м'яч або єдиноборства підніжки або спроби зробити підніжку

Номер слайду 11

Одинадцятиметровий удар11-метровий удар призначається за порушення, що карається штрафним ударом, і яке було скоєне гравцем у власній штрафній площі або за межами поля в результаті ігрових дій, як зазначено Правилами 12 і 13. М’яч може бути забитий у ворота безпосередньо з 11-метрового удару.1. Процедура виконання. М’яч повинен лежати нерухомо на 11-метровій позначці, а стійки воріт, поперечина та сітка воріт не повинні рухатись. Гравець, який виконує 11-метровий удар, повинен бути чітко визначений. Воротар, який захищає ворота, повинен залишатися на лінії воріт , обличчям до гравця, який виконує удар, між стійками воріт, не торкаючись до стійок воріт, поперечини або сітки воріт, доки не буде виконаний удар по м’ячу. Гравці, але не той, який виконує удар, та воротар, повинні розташуватися:на відстані щонайменше 9,15 м (10 ярдів) від 11-метрової позначкиза 11-метровою позначкоюв межах поля для гриза межами штрафної площіПісля того, як гравці розташуються відповідно до цього Правила, арбітр подає сигнал на виконання 11-метрового удару . Гравець, який виконує 11-метровий удар, повинен спрямувати м’яч вперед; дозволяється виконувати удар п’яткою за умови, що м’яч рухатиметься вперед. В момент удару по м'ячу, щонайменш частина однієї ступні воротаря, який захищає ворота, повинна торкатись, або розташовуватись на одній лінії із лінією воріт.

Номер слайду 12

Удар від воріт. Удар від воріт призначається, коли м’яч повністю перетнув лінію воріт по землі або у повітрі, після того як останнім до нього доторкнувся гравець команди, що атакувала, і при цьому взяття воріт не відбулось . Гол може бути забитий безпосередньо після удару від воріт, але тільки у ворота команди суперника; якщо м'яч проходить безпосередньо у ворота команди гравця, який виконував удар від воріт, призначається кутовий удар на користь команди суперника. Процедура виконання удару від воріт. М'яч повинен лежати нерухомо і удар від воріт виконується з будь-якої точки в площі воріт гравцем команди, яка захищається. М'яч увійшов у гру, коли, після удару ногою, він явно рухається. Гравці команди суперника повинні перебувати за межами штрафної площі , доки м'яч не увійшов у гру.

Номер слайду 13

Кутовий удар. Кутовий удар призначається у тому випадку, коли м’яч повністю перетнув лінію воріт по землі або у повітрі, після того як останнім до нього доторкнувся гравець команди, що захищається, і при цьому взяття воріт не відбулось . М’яч може бути забитий безпосередньо з кутового удару, але тільки у ворота команди суперника; якщо м'яч потрапляє безпосередньо у ворота команди гравця, який виконує кутовий удар, призначається кутовий удар на користь команди суперника. Процедура виконання кутового удару. М'яч повинен бути розташований у кутовій площі, найближчій до місця , де м'яч пройшов над лінією воріт. М'яч повинен лежати нерухомо і удар ногою виконує гравець команди , що атакує. М'яч у грі, коли, після удару ногою, він явно рухається; при цьому не є обов’язковим, щоб він залишив кутову площу. Забороняється пересувати кутовий флагшток. Гравці команди суперника повинні перебувати на відстані, щонайменше,9,15 м (10 ярдів) від кутової площі, доки м'яч не у грі.

Номер слайду 14

Дякую за увагу !

pptx
Додано
11 червня 2021
Переглядів
10190
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку