презентація "Правила користування газовими приладами"

Про матеріал
у презентації є повторення домашнього завдання по темі правила користування електричними приладами, основні правила користування газовими приладами, є завдання з малюнками, робота "доповни речення".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила безпечного користування газовими приладами

Номер слайду 2

ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯЗакінчить речення: 1. Користуйтесь електроприладами тільки...2. Перш ніж користуватися електроприладами…3. Переконайтесь, що електроприлад справний: штепсельна вилка…4. Не вмикати в одну резетку одночасно … Це призводить до перегріву…5. Які неполадки можуть бути в електроприладах…6. Якщо перегоріла лампочка потрібно…7. Не можна одночасно торкатися увімкненого електроприладу і …8. Не залишай без нагляду увімкнені в резетку… коли виходиш…

Номер слайду 3

9. Небезпечно користуватися саморобними … з оголеними … без штепсельних вилок…10. Якщо під роботи з електроприладу з’явився … … требе негайно…11. При помічені неполадок в електроприладах, оголені й погано ізольовані проводи … 12. Несправності в електроприладах може усунути тільки…13. Не можна торкатися штепсельних резеток, вимикачів, увімкнених в електромережу, настільних ламп та інших електроприладів … І не можна витирати їх … серветкою. Не опускати палець у воду, яку нагріває… Перш ніж мити електроприлад обов’язково…14. Щоб підключити електроприлад потрібно спочатку …15. Щоб вимкнути електроприлад потрібно спочатку …

Номер слайду 4

Які правила користування електроприладами порушені?1234

Номер слайду 5

Назвіть які порушені правила користування електроприладами і чим це може закінчитися?5678

Номер слайду 6

ЯКІ ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ ЕЛЕКТРОПРИЛАДАМИ ПОРУШЕНІ?

Номер слайду 7

Правила безпечного користування газовими приладамиstroke.colorstroke.on

Номер слайду 8

У побуті люди використовують природний газ. До будинків він подається по газопроводах.

Номер слайду 9

Щоб газ приносив людям лише радість і тепло, кожний член сім'ї, починаючи зі шкільного віку, мусить знати і суворо дотриму­ватись правил безпечного користування газом, знати, до яких на­слідків призводить порушення цих правил.

Номер слайду 10

Природний газ майже вдвічі легший за повітря і при витоку з при­ладів і газопроводів піднімається, скупчуючись у верхніх зонах при­міщень. Природний і зріджений гази не мають кольору і запаху. Щоб газам надати запаху, до них додають домішки, у результаті чо­го з’являється запах гнилої капусти.

Номер слайду 11

Запам’ятай, що газ, яким користуються у побуті, є горючою ре­човиною і порушення правил користування ним може призвести до виникнення пожежі.

Номер слайду 12

Правила безпечного користування газовими приладами: Користуватися тільки справними газовими приладами;Перш ніж увімкнути газовий прилад, переконатися, що в приміщенні немає запаху газу;Газовий прилад має бути розташований у добре провітреному приміщенні;Газовий прилад має бути розташований якомога далі від легкозаймистих предметів;Якщо газ не горить, вентилі, встановлені на газовій трубі, мають перебувати в положенні «перекрито».

Номер слайду 13

Для попередження виникнення пожежонебезпечної ситуації по­трібно правильно користуватися побутовими газовими приладами.

Номер слайду 14

Запам’ятай основні вимоги для попередження пожежі: Забороняється користуватися несправними газовими приладами чи викори­стовувати їх не за призначенням.

Номер слайду 15

Не можна залишати без нагляду працюючі газові прилади

Номер слайду 16

Якщо газ потрапив у повітря приміщення, негайно слід закрутити кран подачі газу і провітрити приміщення.

Номер слайду 17

Категорично забороняється сушити білизну чи волосся над пли­тою із запаленими пальниками. Не можна розміщувати біля газової плити речовини, що можуть легко займатися: папір, тканини тощо.

Номер слайду 18

Порядок дій при виявленні запаху газу: Ні в якому разі не використовуй сірники, запальнички та інші джерела відкритого вогню; не вмикай світло та будь-які електроприлади; не користуйся електродзвінками квартир; не використовуй телефони з дисковими номеронабирачами;Негайно перекрий вентилі на газовому приладді і крани на плиті;Відчини вікно і двері, створивши протяг для провітрюван­ня приміщення;Виклич аварійну службу газу за телефоном104 і залиш приміщення.

Номер слайду 19

Порядок дій у разі вибуху газу та пожежі в приміщенні:негайно перекрий вентилі на газовому приладді і крани подачі газу перед ними;терміново повідом аварійну службу газу за телефоном 104;негайно повідом пожежну охорону за телефоном 101;якщо є постраждалі - виклич швидку медичну допомогу за телефоном 103.

Номер слайду 20

Правила поведінки при отруєнні газом:відчини вікна, двері;потерпілого необхідно винести на вулицю і розстебнути одяг на грудях. На голову покласти холодний компрес, а до ніг – грілку, оббризкати обличчя холодною водою, дати понюхати нашатирний спирт, напоїти міцним чаєм, кавою.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Будь завжди уважним при користування газом, неухильно дотримуйся правил експлуатації газових приладів – у цьому запорука твоєї безпеки!ПАМ’ЯТАЙ, користуватись газовим приладдям можна тільки після того, як дорослі детально пояснять тобі правила поводження з ними і ще деякий час наглядатимуть за тим, чи правильно ти все виконуєш.ppt_x

Номер слайду 23

Які правила порушені на малюнках?12

Номер слайду 24

Домашнє завдання: вивчити правила користування газовими приладами параграф 25

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Прокопец Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Луференко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Серпуховітіна Тетяна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Нагула Людмила Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
23 березня 2021
Переглядів
19984
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку