Презентація "Правила техніки безпеки під час занять легкою атлетикою"

Про матеріал
Під час занять легкою атлетикою слід додержуватися правил техніки безпеки. Велике значення має підготовка місць занять, наявність підготовленого справного спортивного обладнання і інвентарю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила техніки безпеки під час занять легкою атлетикою

Номер слайду 2

Вiдкритi спортивні майданчики повинні бути розміщені в спортивній зоні на відстані не менш як 10м від навчальних корпусів. Спортивна зона пришкільної ділянки повинна мати огорожу за периметром заввишки 0,5- 0,8м дозволяється як огорожу використовувати рослини з неотруйними, неколючими i не запиленими плодами. Майданчики не можна огороджувати канавами, влаштовувати дерев’яні або цегляні бровки. Не менше ніж на 2 метри від майданчика не повинно бути дерев, стовпів, парканів та інших предметів, що можуть спричинити травму. Бiговi доріжки повинні бути спеціально обладнані. Доріжка повинна продовжуватися не менше 15м після фiнiшу. Загальні вимоги:

Номер слайду 3

Ями для стрибків повинні бути наповнені піском, розпушеним на глибину 20-40см. Пісок повинен бути чистим i розрівняним. Місця, призначені для метання спортивних снарядів, розміщуються на такій мiсцевостi, яка добре проглядається на значній вiдстанi від громадських місць (тротуарів, доріг). Під час сильного вітру, низької температури i підвищеної вологості треба збільшувати час, відведений на розминку перед виконанням легкоатлетичних вправ. Взуття учнів має бути на пiдошвi, що виключає ковзання, щільно облягає ногу. Під час проведення занять з метання не дозволяється перебувати в зоні кидка, перетинати цю зону. Забороняється виконувати довiльнi кидання, залишати без нагляду спортивний інвентар для поштовхів i метання, зокрема інвентар, який не використовується в цей момент на уроці. Зберігати i переносити інвентар можна тільки в спеціальних укладках.

Номер слайду 4

Вимоги безпеки перед початком занять: Ретельно розпушуйте пісок у ямі для стрибків у довжину i висоту. Перед початком метання гранати, м’яча подивіться, чи немає людей у напрямку метання. Граблі після розпушування піску покладіть збоку зубцями вниз. Перед стрибками покладіть під п’яти гумові прокладки. Перед метанням м’яча, гранати у мокру погоду витирайте їх ганчіркою.

Номер слайду 5

Вимоги безпеки під час занять. Під час бігу. Під час групового старту на короткі дистанції бiжiть тільки своєю доріжкою. Виключити різку миттєву зупинку. В бігу на довгу дистанцію у повільному темпі не розмовляти, в кросі, де нерівна місцевість (камінці, дерева, які лежать, кущі) долати з підвищеною увагою. Не бігти по біговій доріжці за годинниковою стрілкою.

Номер слайду 6

Під час стрибків. Ретельно розпушуйте пісок у стрибковій ямі – мiсцi приземлення. Не приземляйтеся на руки. Спочатку, ніж виконувати стрибки, треба перевірити правильність того, як положенні гімнастичні мати на місці приземлення. Якщо стрибки виконуються на спортивному майданчику потрібно перевірити готовність ями для стрибків (пісок повинен бути рихлим і рівним, брусок для відштовхування не повинен бути вище рівня землі). Будь - який стрибок виконується після того, як попередній учень покине місце приземлення.

Номер слайду 7

Під час метання. Не подавайте м’яч, гранату кидком. Будьте особливо уважними, виконуючи вправи з метання. Не стійте під час групових занять праворуч від метальника, не ходіть за знаряддям без дозволу вчителя. Метання виконується тільки в тому напрямі, який вказав вчитель. Не можна метати м'ячі і гранати в той час, коли учні збирають їх.

Номер слайду 8

Вимоги безпеки після закінчення занять: Після занять ретельно вимийте руки з милом. Якщо під час занять з’явилась біль у руках, почервоніння шкіри або натерті місця на долонях, припиніть заняття i зверніться за порадою до вчителя, лікаря, медичної сестри. Забрати зі спортивного майданчика спортінвентар (граблі, лопати, м’ячі і т.п.) у складські приміщення. Вивести школярів зі спортивного майданчика до роздягальні (класу).

Номер слайду 9

Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях: У разі отримання травми, погіршення самопочуття учень повинен негайно повідомити вчителя. У разі отримання травми вчитель повинен надати першу медичну допомогу та звернутись до лікаря. У разі отримання важких травм викликати швидку медичну допомогу за телефоном – 103. 

Номер слайду 10

Часу ти не гай - правила вивчай!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Пилипенко Надія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 січня 2019
Переглядів
22454
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку