Презентація "Правопорушення"

Про матеріал
Презентація допоможе сформувати в учнів поняття правопорушення, ознайомить з видами правопорушень, сформує вміння учнів визначати з точки зору правознавства, чи є певні події правопорушеннями та до якого виду правопорушень вони відносяться.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правопорушення Поняття, причини і види правопорушень Озерецька гімназія вчитель основ правознавства Савонік Людмила Іллівна

Номер слайду 2

Протиправна поведінка Правопорушення Протиправна поведінка – поведінка, що відбувається з порушенням приписів норм права. Протиправна поведінка породжує правопорушення. Правопорушення – протиправні, суспільно шкідливі вчинки людей.

Номер слайду 3

Причини правопорушень об'єктивні причини( не залежать від особи, вони зумовлені обставинами )- причини економічного характеру, соціальні, родового характеру, недоліки законо- давства та інші. суб'єктивні причини – ( пов'язані з особою) – темперамент особи, незнання особою вимог закону, психічні відхилення, схильність до алкоголю, наркотиків.

Номер слайду 4

Ознаки правопорушення Кожне правопорушення є конкретним, тому що скоюється індивідуально або колективно, у певний час і у певному місці, характеризується конкретно визначеними ознаками.

Номер слайду 5

Ознаки право- порушення Суспільна небезпечність Діяння або бездіяльність Протиправність діяння Винність особи Караність правопорушення Причинений зв’язок між діянням і результатом

Номер слайду 6

Елементи правопорушення Елементи правопорушення – сукупність вказаних в законі ознак, при яких, небезпечне і шкідливе діяння визначається конкретним правопорушенням .

Номер слайду 7

склад правопо- рушення об'єкт правопору- шення соціальні ці- ності чи конкретні блага на які спрямова- не правопорушення об'єктивна сторона – протиправне діяння, його шкідливий або небезпечний результат суб'єкт правопорушення - повністю деліктоздатна фізична (людина) або юридична особа суб'єктивна сторона – виражається у психологічному ставленні особи до скоєного Склад правопорушень

Номер слайду 8

Кримінальні Конституцій- ні Трудові Адміністра - тивні Цивільно - правові Дисциплінар- ні Види право- порушнь

ppt
До підручника
Основи правознавства 9 клас (Святокум О.Є., Святокум І.О.)
Додано
7 листопада 2022
Переглядів
430
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку