Презентація. Префікс

Про матеріал
Презентація для дистанційного уроку з української мови з теми Префікс. 3 клас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Префікс

Номер слайду 2

Відгадайте загадки. Сніг. Сніжок. Сніжинки. Снігурі Сніговик. Засніжило. Як називають стан природи, коли все навколо присипав сніг? Слово відповідає на питання що зробило? Я білий – білий і лапатий,Я падаю на вашу хату,Я припадаю вам до нігІ називаюсь просто … З неба злітає білий пушок. Діти, вгадайте, що це ?... На кущі і на дерева. Квіти падають із неба – І пухнасті, і рясні,Та вони не запашні. Що воно за ліхтаріНа гілках в моїм дворі?Це червоні … Що за дід стоїть в дворі Із відром на голові?

Номер слайду 3

Казкайти. При. За. Ви. Пере Ді Родина кореня була завжди в дорозі, й тому втомилась все йти та йти і друзі погубились. От і здавалось, що це слово дуже не щасливе. Та на галявині з`явилася весела й галаслива частинка слова. Познайомилися. Це виявився Префікс. Поділилось слово йти своєю журбою. Зашумів Префікс і кинувся пропонувати свою допомогу. Побігла частинка При- і стала попереду. Далі частинка За- взялася допомогати. Зраділо слово друзям. Вже перепочило і зібралося Вийти , а по дорозі річечка перетинає шлях. Ось так дружні частинки Префікса допомогли слову Йти всі труднощі подолати, до мети Дійти, а все тому, що справжніх друзів вдалося відшукати.

Номер слайду 4

Знайди префікспоїхав, доїхав, заїхав, посадка, садити, сад, насадити; бігати, біг, побігти, відбігти; жити, життя, пожити, записала, розписка, писати, читати, читанка, перечитати, стрибок, підстрибнути, приніс.

Номер слайду 5

Утвори слова

Номер слайду 6

Утворити слова за допомогою префіксів До-, на-, пере-, с,- ви-, за-, під-, при-, в-, недо-писати. Дописати, написати, переписати, списати, виписати, записати, підписати,приписати, вписати, недописати,

Номер слайду 7

Утворити слова за допомогою префіксів віз. Довіз, навіз, перевіз,вивіз, завіз, підвіз,привіз, ввіз, недовіз, відвіз.

Номер слайду 8

Утворити слова за допомогою префіксів бігти. Можнаутворити 12 слів

Номер слайду 9

pptx
Додано
28 листопада 2021
Переглядів
1015
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку