Презентація "Причини демінералізації і карієсу зубів"

Про матеріал
Мета: Вивчити будову, типи та функції зубів. З’ясувати причини карієсу. Формувати звичку стежити за здоров'ям зубів та станом організму до появи болю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Причини демінералізації і карієсу зубів

Номер слайду 2

Зуби Демінералізація Ремінералізація

Номер слайду 3

Головна причина демінералізації зубів - це наявність в роті:бактерій - це можуть бути стрептококи, лактобактерії та деякі інші види, яких найбільше у зубному нальоті. Формування зубного нальоту починається через годину після прийому їжі: на пелікулу зуба налипають бактерії.

Номер слайду 4

В результаті їх взаємодії з вуглеводами, тобто цурками, виробляється кислота. Середовище ротової порожнини із лужного p. H 6,8-7,4 перетворюється на кисле p. H 5,5 Далі кислоти розчиняють кристали емалі зуба, тобто відбувається демінералізація. Руйнування відбувається так стрімко, що зуби не встигають відновитися, тобто не відбувається ремінералізація, утворюється карієс.

Номер слайду 5

Є ще й друга причина демінералізації - вживання води з низьким вмістом фтору. Якщо організм систематично недоотримує фтор, витончення емалі буде відбуватися незалежно від кислотності ротової рідини.

Номер слайду 6

Карієс – найпоширеніше захворювання зубів. Карієс (лат. Caries dentium) — процес, який починається після прорізування зубів та супроводжується демінералізацією, з утворенням порожнини під дією ендо- і екзогенних факторів.

Номер слайду 7

Структура зубів. В середньому від самого початку процесу і до появи каріозної порожнини проходить 12-18 місяців. 

pptx
До підручника
Біологія 8 клас (Матяш Н.Ю., Остапченко Л.І., Пасічніченко О.М., Балан П.Г.)
Додано
28 вересня 2020
Переглядів
1092
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку