Презентація "Причини виникнення держави. Поняття й ознаки держави. Державний лад. Форми держави."

Про матеріал
Презентація до уроку правознавства 9 клас "Причини виникнення держави. Поняття й ознаки держави. Державний лад. Форми держави"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Причини виникнення держави. Поняття й ознаки держави. Державний лад. Форми держави.

Номер слайду 2

Економічних. Соціальних. Демографічних. Природно-кліматичних. Антропологічнх. Психологічних. Релігійних чиників. Перші держави утворились на межі IV–III тис. до н. е. на берегах Нілу, у долині Тигру і Євфрату, пізніше – в Індії, Китаї. ДЕРЖАВА ФОРМУЄТЬСЯ ПІД ВПЛИВОМ:

Номер слайду 3

З цього часу стає можливим утримання групилюдей, які виконують суспільно значущі функції,владно-управлінські функції та не беруть участіу матеріальному виробництві. Економічною передумовою формування держави стає: Привласнювальна економіка. Виробнича економіка. Суспільний розподіли праці: Кочове скотарство. Промислово-ремісницька діяльність;Виникнення торгівлі

Номер слайду 4

Ускладнення економічних відносин обумовило майнове розшарування населення і соціальну диференціацію. РОДОВА ОБЩИНАПАТРІАРХАЛЬНІ СІМ'ЇКОЛЕКТИВНА ВЛАСНІСТЬГРУПОВА ВЛАСНІСТЬСІМЕЙНА ВЛАСНІСТЬКРОВОРОДИННІ ЗВ’ЯЗКИСУСІДСЬКІ ЗВ’ЯЗКИОднією з перших форм територіального об'єднання людей стає місто

Номер слайду 5

ШЛЯХИ ВИНИКНЕННЯ ДЕРЖАВИ: Східний ("азійський") шлях. Античний шлях. Германський шлях. Слов'янський шлях

Номер слайду 6

Держава характеризується низкою ознак: Територія. Населення. Суверенітетнайсуттєвіші Особливий апарат управління. Публічна політична влада. Загальнообов'язкові правові норми. Система податків. Державні символи. ДЕРЖАВА- це особлива політико-територіальна організація влади, що має суверенітет, володіє спеціальним апаратом управління і примусу, здатна надавати своїм велінням загальнообов'язкової сили і здійснювати керівництво суспільством.

Номер слайду 7

Ознаки держави. Система права. Суверенітет. Апарат публічної влади. Апарат примусу. Податкова та фінансова система. Територія. Поділ населення за територіальною ознакою. Державні символи. Державна мова Збройні сили (військо)

Номер слайду 8

Державна влада Державна влада – це вид публічного політичного впливу, який чинять держава та її органи. Це здатність держави підпорядковувати своїй волі поведінку людей і діяльність організацій, розташованих на її території.

Номер слайду 9

ФУНКЦІЇ ДЕРЖАВИ Функції держави – це основні напрями і види її діяльності, в яких відображено завдання та мету держави, проявляються її сутність і призначення в суспільстві.

pptx
Додав(-ла)
Ачкасов Андрій
Додано
13 жовтня
Переглядів
48
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку