Презентація "Пригадую числівники. Частина мова, яка відповідає на питання скільки? котрий?"

Про матеріал
Згадуємо числівник, на які питання він відповідає. Виконуємо цікаві вправи на знаодження числівника в тексті, ставимо запитання, поділяємо на кількісні та порядкові, закріплюємо матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пригадую числівники

Номер слайду 2

Повторення вивченого Іменник Яка частина мови відповідає на питання який? яка? Яке? Прикметник Як називається частина мови, яка називає число? Числівник Яка частина мови відповідає на питання хто? що?

Номер слайду 3

На які питання вони відповідають? Що називають виділені слова? Як називається ця частина мови?

Номер слайду 4

Котрий?

Номер слайду 5

Числівник за значенням Кількісні Порядкові Скільки? Котрий? Котра? Котре? П'ять, сім… Перший, другий, третій… Л. А.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Впр. 3 с. 103

Номер слайду 8

Впр 4, с. 104 Майже сто років тому М. Кропивницький створив перший в Україні театр, де вистави відбувалися українською мовою. скільки? котрий? За своє життя Марко Кропивницький зіграв понад п'ятсот ролей. скільки? Написав понад сорок п'єс. скільки? Він також організував перший в Україні дитячий театр, акторами на якому були лише діти. котрий?

Номер слайду 9

Впр 5, с 104

Номер слайду 10

Впр 7, с.104 Якого числа відбувалася вистава? Коли був початок дійства? На якому місці сиділа Читалочка? Скільки коштує квиток? Вистава відбулася п'ятнадцятого березня. Вистава розпочалась о одинадцятій годині. Читалочка сиділа на місці з номером п'ять. Квиток коштує вісімдесят гривень.

Номер слайду 11

Сім, перший, п’ятий, три, дванадцятий, десять, сорок восьмий, сто, тридцять третій, двадцять п’ять. Скільки? Котрий? Сім перший п’ятий три дванадцятий десять сорок восьмий сто тридцять третій двадцять п’ять Вправа Розмісти числівники у два стовпці відповідно до питань. Л. А.

Номер слайду 12

Домашнє завдання Впр 9, с. 104

ppt
Додано
8 лютого 2022
Переглядів
2458
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку