Презентація "Приготування булки дорожньої"

Про матеріал
а) навчальна – навчити учнів формувати, випікати та подавати булку дорожню; б) розвиваюча – розвинути в учнів естетичний смак, вміння та навички самовдосконалення в обраній професії; в) виховна – виховувати в учнів повагу до праці, до обраної професії, дисципліни, сумлінності, ініціативи, відповідальності за раціональне використання сировини, бережливе ставлення до витрачання електроенергії, води.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема розділу: Приготування дріжджового тіста та виробів із нього

Номер слайду 2

Тема уроку: Приготування булки «Дорожньої»

Номер слайду 3

Мета уроку: Навчитись готувати булку «Дорожню»

Номер слайду 4

1325476981110121314 ПРИУ якому цеху готують кондитерські вироби з дріжджового тіста? Вироби з дріжджового тіста готують у кондитерському цеху та борошняному?Колесо Фортуниrrr

Номер слайду 5

1325476981110121314 ПРИГО?Яка сировина використовується для приготування дріжджового тіста? Колесо Фортуни. Сировина для дріжджового тіста :борошноцукор-пісокмасло вершковеяйцясільдріжджімолокооліяrrr

Номер слайду 6

1325476981110121314 ПРИГОТУНазвіть етапи підготовки сировини до використання. Етапи підготовки сировини до використання: Просіяти борошно. Просіяти цукор-пісок. Зачистити вершкове масло, нарізати його на шматки. Перевірити на свіжість яйця, та промити у чотирьох ваннах. Розчинити дріжджі у теплій воді та процідити їх через сито.?Колесо Фортуниrrr

Номер слайду 7

1325476981110121314 ПРИГОТУВАНЯкі є способи приготування дріжджового тіста??Колесо Фортуниrrr

Номер слайду 8

1325476981110121314 ПРИГОТУВАННЯЯке обладнання використовують для приготування виробів з дріжджового тіста??Колесо Фортуни. Обладнання для виробів з дріжджового тіста:просіювач борошнатістомісильна машинаелектроплитадухова шафавиробничий стілrrr

Номер слайду 9

1325476981110121314 ПРИГОТУВАННЯбул. Який посуд та інвентар використовують для приготування булки дорожньої? ?Колесо Фортуни. Посуд та інвентар для приготування булки дорожньої: мискиситасковорідкипензликиложкиrrr

Номер слайду 10

1325476981110121314 ПРИГОТУВАННЯбул. КИЯкою повинна бути температура рідини для приготування тіста? Чому?Температура рідини повинна бути 35-400. Якщо буде вища, то ми «запарим» дріжджі, якщо нижча, то тісто не бродитиме?Колесо Фортуниrrr

Номер слайду 11

1325476981110121314 ПРИГОТУВАННЯбул. КИТема уроку:дорожньоїrrrrrr

Номер слайду 12

Вікторина «Так чи Ні?»

Номер слайду 13

Вікторина «Так чи Ні»Так. НіПРАВИЛЬНОНЕ ПРАВИЛЬНОЧи можна працювати з електричними плитами, духовими шафами, які мають ушкоджені терморегулятори, пакетні перемикачі?

Номер слайду 14

Вікторина «Так чи Ні»Так. НіПРАВИЛЬНОНЕ ПРАВИЛЬНО Чи можна мити та чистити обладнання, яке включене в електромережу?

Номер слайду 15

Вікторина «Так чи Ні»Так. НіПРАВИЛЬНОНЕ ПРАВИЛЬНОПідготувати робоче місце до виконання робіт, прибрати всі непотрібні речі?

Номер слайду 16

Вікторина «Так чи Ні»Так. НіПРАВИЛЬНОНЕ ПРАВИЛЬНОПеред роботою потрібно підібрати та підготувати необхідні інструменти, посуд, обладнання.

Номер слайду 17

Вікторина «Так чи Ні»Так. НіПРАВИЛЬНОНЕ ПРАВИЛЬНОКолючі, ріжучі предмети розташовувати так, щоб випадково не отримати поранення.

Номер слайду 18

Вікторина «Так чи Ні»Так. НіПРАВИЛЬНОНЕ ПРАВИЛЬНОПеревірити справність всіх пускових та блокувальних пристроїв механізованого обладнання, наявність захисного заземлення, перевірити роботу на холостому ходу.

Номер слайду 19

Вікторина «Так чи Ні»Так. НіПРАВИЛЬНОНЕ ПРАВИЛЬНОЧи можна виходити із лабораторії в спецодязі?

Номер слайду 20

Вікторина «Так чи Ні»Так. НіПРАВИЛЬНОНЕ ПРАВИЛЬНОЧи можна носити взуття на високих підборах?

Номер слайду 21

Вікторина «Так чи Ні»Так. НіПРАВИЛЬНОНЕ ПРАВИЛЬНОЧи можна використовувати в кондитерському виробництві емальований посуд?

Номер слайду 22

Вікторина «Так чи Ні»Так. НіПРАВИЛЬНОНЕ ПРАВИЛЬНОЧи можна працювати без діелектричного гумового килимка?

Номер слайду 23

Розмістіть у послідовності етапи приготування булки дорожньоїПорціонування. Приготування тіста. Підкачування тіста. Вистоювання. Підготовка листа. Формування н/ф. Розважування. Розміщення н/ф на листіЗмащування н/ф жиром. Вистоювання. Випікання

Номер слайду 24

Технологічна послідовність приготування булочки дорожньоїПриготувати тісто. Порціонувати на 10 штук. Скачати валик. Розділити на 10 частин. Надати форму Зробити поперечні надрізи. Залишити на розстоювання. Змастити жиром і посипати крихтою. Випікати 10-12 хв. при t 230-240 С

Номер слайду 25

Вимоги до якості булки дорожньої

Номер слайду 26

Знайдіть правильну відповідь:{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A} Види браку Причини виникнення1 Булка малого об’єму з щільним м’якушем і великими тріщинами на поверхніАПогано змащені форми, необережно знімали вироби2 Булка з вм’ятинами ББулки були близько розташовані на листі3 Булка з надривами. ВПогано розчинені дріжджі4 Булки забрудненіГВисока температура випічки, погано розстояне тісто5 Булки з притисками. ДДодали багато солі6 Булки нерівномірно змащеніЖНесвіжі дріжджі, тісто перебродило7 Булки нерівномірно випеченіЗФорми та листи забруднені8 Булки з плямами на поверхніІТісто перебродило9 Булки мають розпливчасту форму. ЙНедостатній час розстоювання10 Булки із закалом. КТісто прокисло,багато обминок11 Булки кисліЛРано змащені булки12 Булки солоніМНесвоєчасно повернули листи з випічкою13 Булки з неприємним запахом. НСклали в гарячому вигляді{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№з/п. Відповідь12345678910111213 ЙНАЗБЛМВКГІДЖ

Номер слайду 27

Завдання на урок. Приготувати дріжджове тісто безопарним способом. Приготувати булку дорожню (10 штук)

Номер слайду 28

Завдання підвищеної складностіПриготувати дріжджове тісто безопарним способом. Розрахувати сировину для приготування 20 шт. булочок дорожніх. Приготувати 20 шт. булок дорожніх.

pptx
Додано
25 березня
Переглядів
44
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку