Презентація "Приготування картоплі відварної, картопляного пюре"

Про матеріал
Навчитись правильних прийомів приготування картоплі відварної та картопляного пюре; ознайомитись з організацією робочого місця, обладнанням, інвентарем, посудом; звернути увагу на раціональне використання сировини, економію електроенергії, бережливе ставлення до обладнання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема розділу: Приготування страв та гарнірів з овочів

Номер слайду 2

Тема уроку: Приготування картоплі відварної, картопляного пюре

Номер слайду 3

Мета уроку: Навчитись правильних прийомів приготування картоплі відварної та картопляного пюре;ознайомитись з організацією робочого місця,обладнанням, інвентарем, посудом;звернути увагу на раціональне використання сировини, економію електроенергії, бережливе ставлення до обладнання.

Номер слайду 4

Актуалізація опорних знань

Номер слайду 5

Яке значення мають овочі та страви з овочів у харчуванні людини?

Номер слайду 6

З уроків ТПЇ пригадайте, як класифікують свіжі овочі?Вегетативні;плодові.

Номер слайду 7

Які овочі належать до вегетативних?Бульбоплоди;коренеплоди;цибулеві;капустяні;салатно-шпинатні;десертні;пряні.

Номер слайду 8

Які овочі належать до плодових?Гарбузові ;томатні;бобові;зернові.

Номер слайду 9

Правила теплової обробки овочів?

Номер слайду 10

Яких правил слід дотримуватися, щоб зменшити втрати вітаміну С при тепловій обробці?

Номер слайду 11

Які ви знаєте загальні правила варіння овочів?

Номер слайду 12

Які ви знаєте страви з вареної картоплі?Картопля відварна;Картопляне пюре.

Номер слайду 13

Як підготувати картоплю до використання?

Номер слайду 14

В якому цеху проводять первинну обробку картоплі?

Номер слайду 15

Яке обладнання використовують в овочевому цеху?

Номер слайду 16

Яких правил техніки безпеки необхідно дотримуватися в овочевому цеху?

Номер слайду 17

В якому цеху готують страви з картоплі?

Номер слайду 18

Яке обладнання використовують в гарячому цеху?

Номер слайду 19

Яких правил техніки безпеки необхідно дотримуватися в гарячому цеху?

Номер слайду 20

Який інвентар та посуд будемо використовувати для приготування картоплі відварної та картопляного пюре?

Номер слайду 21

З уроків ТПІ пригадайте технологію приготування картоплі відварної?

Номер слайду 22

Правила подачі картоплі відварної?

Номер слайду 23

Технологічна послідовність приготування картопляного пюре?

Номер слайду 24

Чому картоплю потрібно протирати гарячою?

Номер слайду 25

Чи обов’язково додавати гаряче кип’ячене молоко у картопляне пюре?

Номер слайду 26

Правила подачі картопляного пюре?

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Вимоги до якості вареної картоплі та картопляного пюре?

Номер слайду 36

Завдання на урок:І бригада – приготувати картоплю відварну;ІІ бригада – приготувати картопляне пюре;завдання підвищеної складності – приготувати картопляне пюре з оздобленням на дитячу тематику.

pptx
Додано
25 березня 2024
Переглядів
385
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку