Даний матеріал може бути використаний для освоєння теми "Приготування бутербродів" з професії Кухар. Кондитер учнями професійно, професійно-технічної освіти
Приготування бутербродів. Підготуваламайстер виробничого навчанняІрина Ткаченко
Номер слайду 2
Бутерброд(від нім. Butterbrol – хліб з маслом) Вид холодної закуски. Ця страва стала основоюдля приготуваннянайпопулярнішої у всьому світізакуски
Номер слайду 3
У сучасній українській кухні набули визнання закуски, розміщені на скибочці хліба, - бутерброди (накладанці), які можна довільно комбінувати. Для приготування бутербродів використовують пшеничний і житній хліб із скоринкою або без неї. Хліб має бути не дуже м’яким, оскільки він погано нарізується, деформується, розкришується.
Номер слайду 4
Номер слайду 5
Відкриті бутерброди Відкриті бутерброди – представляють собою шматок хліба на поверхні якого знаходиться якийсь наповнювач. Простіготують з одного виду продуктів Складні готують з набору кількох продуктів, які поєднуються за кольором і смаком
Номер слайду 6
Закриті бутерброди (сандвич) Для приготування закритих бутербродів з батонів або булочок їх розрізують уздовж навпіл, поверхню розділу змащують маслом і вкладають скибочки підготовлених продуктів.
Номер слайду 7
Бутерброди закусочні (канапе) Готують на маленьких шматочках підсушеного або підсмаженого на маслі хліба, ще використовують випічку з листкового і прісного тіста. Замість хліба для закусочних бутербродів використовують також воловани, корзиночки(тарталетки)
Номер слайду 8
Гарячі бутерброди Той же холодний, але з доповненням верхнього шару з сиру, нарізаного тоненькими шматочками або тертого. Бутерброд розташовується в розігрітій духовці або під гриль і вважається готовим після розплавлення сиру.
Номер слайду 9
Солодкі бутерброди Солодкі бутерброди подають до чаю, кави, молочних напоїв з соком або до інших змішаних напоїв. Для приготування солодких бутербродів можна використовувати не надто тверде і не дуже солодке печиво, кекс, бісквіт, всі сорти хліба.
Номер слайду 10
Цікаві факти з преси про бутерброди Бутерброд виявився і самим солодким – його начинка зроблена із шоколадної маси, посипаної мингдальною крихтою. Цілий день 520 волонтерів начиняли цією пастою 21 тисячу булочок. На рекорд пішло 10 тон шоколадного крему, три тони мигдальної крихти і тисяча столиків, на яких і помістився гігант.
Номер слайду 11
Зробіть бутерброди за власним смаком Сфотографуйте або зніміть відео. Результат надіслати в Google Клас. Домашнє завдання