Презентація «Приготування котлетної маси з м’яса і напівфабрикатів з неї: рулет»

Про матеріал
Дана презентація призначена для учнів і майстрів виробничого навчання з професії "Кухар".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку Приготування котлетної маси з м’яса і напівфабрикатів з неї: рулет

Номер слайду 2

  Епіграф уроку: «Успіх приходить до того, хто його прагне»

Номер слайду 3

Із м’яса готують натуральну січену і котлетну масу

Номер слайду 4

Вироби з натуральної січеної і котлетної маси маси мають пористо-губчасту структуру, добре розжовуються, проте відрізняються щільною консистенцією.

Номер слайду 5

Головоломка Котлетне м'ясо замочу-ють пермішу-ють

Номер слайду 6

АЛГОРИТМ : ПРИГОТУВАННЯ КОТЛЕТНОЇ МАСИ КОТЛЕТНЕ М'ЯСО ЗАЧИЩАЮТЬ НАРІЗАЮТЬ НА ШМАТКИ (50 – 100ГР.) ПОДРІБНЮЮТЬ НА М'ЯСОРУБЦІ ШМАТОЧКИ ЧЕРСТВОГО ПШЕНИЧНОГО ХЛІБА ЗАМОЧУЮТЬ В ВОДІ АБО МОЛОЦІ З'ЄДНУЮТЬ СІЛЬ МЕЛЕНИЙ ПЕРЕЦЬ ПРОПУСКАЮТЬ ЧЕРЕЗ М'ЯСОРУБКУ ПОРЦІОНУЮТЬ ФОРМУЮТЬ

Номер слайду 7

№ п/п Проблема Причина Шляхи попередження 1 В котлетній масі шматки не розмішаного хліба, вироби мають клейку консистенцію 2 Маса має кислуватий присмак і запах 3 При вибиванні жир відшарувався і залишився на дошці 4 Паніровка потрапила в середину виробу з котлетної маси Пригадай

Номер слайду 8

Котлетну масу з меншою кількістю хліба викладають на змочену у воді серветку або марлю у вигляді прямокутника 1,5-2 см завтовшки, 20 см завширшки, на середину вздовж кладуть начинку. Масу з'єднують за допомогою серветки або марлі так, щоб один край трохи накривав інший, надають форми батона і перекладають швом донизу з серветки на лист, змащений жиром.

Номер слайду 9

Поверхню рулету змащують збитим яйцем або льєзоном, посипають сухарями, збризкують жиром, проколюють у двох-трьох місцях, щоб при запіканні не утворилися тріщини. Начинку готують так само, як і для січеників з начинкою а відварені макарони та ін.

Номер слайду 10

Форма напівфабрикату має бути правильною і відповідати його назві. Не допускаються поверхневі сухожилки, зволожена паніровка, що відстала, розірвані і ламані краї, тріщини. Зберігають напівфабрикати при температурі 4-8 °С не довше ніж 12 год. Паніровані напівфабрикати викладають в один ряд на лотки, які посипають паніровкою.

Номер слайду 11

Гра «Естафета»  

Номер слайду 12

1. Які напівфабрикати з котлетної маси м’яса готують з меншою кількістю хліба (на 10%) ?  2. Який фарш використовують для приготування рулету ? 3.Чому не можна зберігати котлетну масу, до складу якої входить часник або цибуля?   4. Чому до котлетної маси додають черствий хліб? 5. Чи погіршиться якість котлетної маси при довгому її вибиванні? 6. Як формують рулет?   Чим змащують рулет? 8. Які вимоги до якості рулету?

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Бліц-тест «Незакінчене речення»

Номер слайду 15

1. Перед початком роботи необхідно ……………………….     2. Складання універсальних приводів, м’ясорубок ……….   3. Не можна експлуатувати м’ясорубку при несправних …   4. Біля пульта управління повинен бути розміщений………   5. Подавати м'ясо в робочу камеру тільки …………………   6. Санітарну обробку м’ясорубки слід виконувати після повного……………………………………………………..    

Номер слайду 16

7. Знімати кришку каструлі …………………………………….   8. У санітарному одязі виходити з приміщень………………… 9. Не допускають проливання жиру або рідини на підлогу….   10. Розробні дошки використовувати………………………......

ppt
Додано
15 січня 2021
Переглядів
1041
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку