Презентація. Приготування салату Олів`є. Матеріал до уроку трудового навчання та технології для учнів професії "Кондитер"

Про матеріал
Презентація. Приготування салату Олів`є. Матеріал до уроку трудового навчання та технології для учнів професії "Кондитер"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРИГОТУВАННЯ САЛАТУ ОЛІВ`Є

Номер слайду 2

Як ви гадаєте?1. Салати подають при температурі: a. 15-20̊С b. 10-12̊С c. 2-4̊С d. 20-25̊С2. Салати класифікують, як: a. Холодні страви b. Гарячі страви c. Страви з овочів d. Страви з м'яса3. Салати заправляють : a. За 15 хв. до реалізації b. За 30 хв. до реалізації c. За 5 хв. до реалізації d. Безпосередньо перед реалізацією.

Номер слайду 3

Всі господині мають особисті секрети в приготуванні цієї страви. Так, деякі інгредієнти залишаються незмінними, а інші – за бажанням можуть відрізнятися. Цікавих фактів пов’язаних з виникненням та приготуванням Олів’є залишається немало. І ось декілька з них: У Франції салат Олів’є називається «руський салат»Рецепт салату був вигаданий французьким шеф-кухарем Люсьєном Олів’є, який належав до однієї з кулінарних династій французького Провансу. У Франції династія Олів’є прославилася тим, що придумала соус «Провансаль»Після смерті Люсьєна Олів’є точний рецепт салату Олів’є, який шеф-кухар тримав у суворій таємниці, був загублений, але салат продовжити «жити» завдяки тому, що були відомі його основні інгредієнти, а люди вже поєднували їх «як доведеться»Самий перший опублікований рецепт салату Олів’є наведено в 6 номері журналу під назвою «Наша їжа» за 31 березня 1894р. Склад був зазначений наступний: 2 рябчика, 1 телячий язик, 1/4 фунта ікри, ½ фунта свіжого салату, 25 штук відварних раків, ½ банки пікулів, 2 свіжі огірки, 1/4 фунта каперсів , 5 варених яєць, майонез (на французькому оцті з 2 яєць і 1 фунта олії)Багато відомих сьогодні рецептів Олів’є були винайдені в радянські часи – саме тоді з рецептури пішли рябчик і інші дорогі інгредієнти, які були замінені більш дешевими і доступними. Ось такі  секрети приховує в собі всесвітньо відома страва. Тепер можна пригощати гостей не лише смачним салатом Олів’є,  а ще й цікавими фактами з історії його існування!

Номер слайду 4

Інструктаж з БЖДПравильно вмикати і вимикати побутові прилади. З електроприладами забороняється працювати мокрими руками. Не можна залишати включену плиту без нагляду. Не можна зберігати поруч з плитою легкозаймисті предмети. Під час роботи з плитою не варто забувати, що вона сильно нагрівається, і треба бути дуже акуратним, щоб не отримати опіки. Суворо використовувати непошкоджене обладнання. В першу чергу потрібно перевірити, чи в хорошому стані кухонний інвентар, чи немає сколів та тріщин на посуді. Перед тим, як поставити посуд на плиту, треба переконатися, що він сухий. В іншому випадку може статися замикання. Не можна ставити на плиту пластиковий посуд, бо він швидко розплавиться. Щоб зняти посуд з плити необхідно скористатися рушником або спеціальною ганчіркою, щоб уникнути опіків. Більш небезпечним джерелом неприємностей і травм є кухонна підлога, особливо якщо вона мокра. Один неправильний рух, і можна отримати травму. Щоб цього уникнути необхідно перед початком роботи на кухні перевірити стан підлоги. Під час готування потрібно обов'язково включати вентиляцію. Сковорідки і каструлі потрібно ставити і знімати з плити за допомогою спеціальних ганчірок або рушників. Продукти різати можна тільки на спеціальній дошці і добре заточеними ножами.

Номер слайду 5

Інгредієнти:• картопля - 4-5 штук• морква - 2 великі або 3 середні• консервований горошок – 1 банка• ковбаса «Докторська» - 300-400 г• солоні або мариновані огірки – 4-5 штук• яйця – 6 штук• цибуля – 1 штука• зелень• майонез.

Номер слайду 6

Приготування:1. Картоплю і моркву зварити «в мундирах». Зварити яйця.2. Тим часом ковбасу і огірки нарізати дрібними кубиками.3. Готові овочі та яйця почистити та також нарізати кубиками.4. Дрібно нарізати цибулю.5. Всі інгредієнти змішати, додати горошок і заправити майонезом.6. Прикрасити зеленню.

Номер слайду 7

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ1. Дайте відповідь на питання в зошиті1. Як у світі ще називають салат “Олів'є”?Російський салат. Радянський салат. Салат “Фантазер”2. В честь кого назвали салат “Олів”є”?Шеф-кухаря Олів`є Жиру. Шеф-кухаря Люсьєна Олів`є В перекладі із французскої Олів`є – салат3. Де придумали рецепт салату “Олів’є”?В РосіїУ ФранціїВ Бельгії4. Як називався ресторан, де вперше подали салат “Олів’є”?Провансаль. Ермітаж. Трактир2. Приготувати салат “Олів`є” під наглядом батьків3. Фото виконаної роботи підписати (школа, клас, прізвище та ім`я)

pptx
Додано
15 січня 2021
Переглядів
1434
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку