Презентація. Приготування салату "Крабовий". Матеріал до уроку трудового навчання та технології для учнів професії "Кондитер"

Про матеріал
Презентація. Приготування салату "Крабовий". Матеріал до уроку трудового навчання та технології для учнів професії "Кондитер"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Приготування салату « Крабовий»

Номер слайду 2

Як називали спочатку холодну страву з декількох видів овочів і трав, приправлених оцтом і рослинним маслом зі спеціями?а) салатомб) холодною закускою  в) другою стравою. Продукти в салаті мають бути …а) теплими         б) охолодженимив) замороженими. В якому посуді не варто готувати салат ?а) дерев’яному б) алюмінієвому   3в) скляному  Який спосіб подрібнення овочів для приготування салату є найпростішим?а) соломкою б) кубиками в) часточками. Як ви гадаєте?

Номер слайду 3

Салат — це страва із дрібно покришених шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок, прянощів. Продукти в салаті мають бути охолодженими. Салати є надзвичайно корисною стравою, яка містить вітаміни, мінеральні солі, вуглеводи, а також речовини, які вбивають хвороботворні мікроби. Поживні цінності салату залежать від того, які продукти входять до його складу. Споживання салатів, особливо із сирих овочів та зелені, покращує травлення і збуджує апетит. Саме тому салати їдять перед основними стравами. Таким чином, білки, жири, вуглеводи, що містяться в перших чи других стравах, легше перетравлюються організмом. Часом салат використовують і як гарнір до риби чи м'яса. До кожного салату добирається відповідна заправка: олія, різноманітні соуси, сік лимону тощо. Несмачна, неякісна або невідповідна даним продуктам заправка може зіпсувати салат. Небажане використання для заправки оцту, оскільки він подразнює стінки шлунку. Краще використовувати для підкислення сік натуральних овочів чи фруктів (лимону, томатів, кизилу, аличі, гранату тощо). Салат має добре поєднуватися з іншими стравами, що будуть подаватися до столу.

Номер слайду 4

Факт про крабові палички. Всупереч назві, крабові палички взагалі не містять м'яса крабів, а з 1993 року виробники були юридично зобов'язані маркувати їх «крабові палички ароматизовані». Основним інгредієнтом є сурімі — перемелене філе білих океанічних риб (минтай, хек, путасу) з північної частини Тихого океану. Крабові палички, які потрапляють на український ринок, зроблені, як правило, в країнах СНД або Китаї. Велика частина закуповуваної Україною китайської продукції не містить сурімі, а складається з рослинного (соєвого) білка, крохмалю і яєчного білка, а також ароматизованих добавок. Окремі палички, як правило, червоного кольору або жовтувато-червоні, прямокутно-довгастої форми. Прошарки крабових паличок можна акуратно розділити і розмотати приблизно так само, як нитковий сир. Крабові палички не рекомендується заморожувати щоб уникнути втрати вологи. Крабові палички мають характерний запах морепродуктів, текстура нагадує гуму, а смак злегка солоний. Для посилення аромату та смаку, як правило, використовується глутамат натрію.

Номер слайду 5

Салат із крабових паличок – це завжди вигідне частування для застілля, адже і продукти потрібні нескладні, і смак завжди виходить чудовим, та й сам салат вперто не покидає позицій улюбленої закуски. Крабові палички чудово поєднуються з багатьма продуктами, а тому в варіанті крабового салату можливі різноманітні рецепти.

Номер слайду 6

Інструктаж з БЖДПравильно вмикати і вимикати побутові прилади. З електроприладами забороняється працювати мокрими руками. Не можна залишати включену плиту без нагляду. Не можна зберігати поруч з плитою легкозаймисті предмети. Під час роботи з плитою не варто забувати, що вона сильно нагрівається, і треба бути дуже акуратним, щоб не отримати опіки. Суворо використовувати непошкоджене обладнання. В першу чергу потрібно перевірити, чи в хорошому стані кухонний інвентар, чи немає сколів та тріщин на посуді. Перед тим, як поставити посуд на плиту, треба переконатися, що він сухий. В іншому випадку може статися замикання. Не можна ставити на плиту пластиковий посуд, бо він швидко розплавиться. Щоб зняти посуд з плити необхідно скористатися рушником або спеціальною ганчіркою, щоб уникнути опіків. Більш небезпечним джерелом неприємностей і травм є кухонна підлога, особливо якщо вона мокра. Один неправильний рух, і можна отримати травму. Щоб цього уникнути необхідно перед початком роботи на кухні перевірити стан підлоги. Під час готування потрібно обов'язково включати вентиляцію. Сковорідки і каструлі потрібно ставити і знімати з плити за допомогою спеціальних ганчірок або рушників. Продукти різати можна тільки на спеціальній дошці і добре заточеними ножами.включену плиту без нагляду.

Номер слайду 7

Інгредієнти: Кукурудза 350г. Крабові палички 400г. Рис 200г. Яйця 5шт. Кріп 1 пучок. Петрушка 1 пучок. Сіль за смаком Майонез 125г

Номер слайду 8

Обладнання та інструменти: Ніж Дошка. Миска. Ложка

Номер слайду 9

Технологія приготування салату “Крабовий”

Номер слайду 10

Приготування крабового салату. Відварюємо рис до готовності (20-30хв.) і охолоджуємо. Яйця відварюємо (7 хв.), чистимо і дрібно нарізаємо. Крабові палички ріжемо невеликими шматочками. Зливаємо з консервованої кукурудзи сік, змішуємо з крабовими паличками, яйцями і рисом. Додаємо дрібно посічену зелень. Солимо, заправляємо салат майонезом та перемішуємо. Салат готов!

Номер слайду 11

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ1. Дайте відповідь на питання в зошитіЯк називали спочатку холодну страву з декількох видів овочів і трав, приправлених оцтом і рослинним маслом зі спеціями?а) салатомб) холодною закускою  в) другою стравою. Продукти в салаті мають бути …а) теплими         б) охолодженимив) замороженими. В якому посуді не варто готувати салат ?а) дерев’яному б) алюмінієвому   в) скляному  Який спосіб подрібнення овочів для приготування салату є найпростішим?а) соломкою б) кубиками в) часточками2. Приготувати Крабовий салат під наглядом батьків3. Фото виконаної роботи підписати (школа, клас, прізвище та ім`я), відправити

pptx
Додано
15 січня 2021
Переглядів
1214
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку