Презентація «Приметування деталей аплікації до основи швом «уперед голкою».

Про матеріал
Матеріал презентації до уроку технології у 5 класі за темою «Приметування деталей аплікації до основи швом «уперед голкою». Проєкт «Новорічний чобіток для подарунків»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєкт: “Новорічний чобіток для подарунків”Приметування деталей аплікації до основи швом «уперед голкою».

Номер слайду 2

Мета уроку: забезпечити:  прийоми виконання ручних швів, формувати поняття про аплікацію, ознайомити з приметуванням деталей до основи;вчити закріплювати робочу нитку, організовувати робоче місце, ознайомити з графічним зображенням, виконувати і розпізнавати  ручні шви;вчити пришивати аплікацію швом «уперед голку»; дотримуватись учнями санітарно-гігієнічних вимог, організації робочого місця, правил безпечної праці під час виконання ручних робіт практичної роботи. розвивати відповідальність, самодисципліну та повагу до мистецьких здібностей, креативного мислення, творчого потенціалу;виховувати зацікавленість до різдвяних та новорічних свят; наполегливість, доводити розпочату справу до кінця.22.01.2024

Номер слайду 3

Новорічний чобіток. Новорічні прикраси з фетру настільки чарівні і милі, що не можна не використовувати цю ідею для прикрашання будинку. Якщо ви в цьому році ще не придумали, як зробити Новорічний чобіток то ідея нашого уроку надихне вас на створення чудового виробу.

Номер слайду 4

Добір матеріалів та інструментів. Основна технологія: технологія виготовлення аплікації. Додаткова технологія: технологія обробки текстильних матеріалів ручним способом. Для роботи вам знадобляться: фетр різних кольорів; нитки, ножиці; голка; швейні шпильки.

Номер слайду 5

Технологічна послідовність виготовлення новорічного чобітка1. Перенесіть шаблон чобітка на аркуш паперу (за бажанням можна зменшити або збільшити). Скопіюйте з шаблону чобітка деталі аплікації, яка буде прикрашати чобіток.

Номер слайду 6

22.01.2024 СьогодніГімнастика для очей

Номер слайду 7

Послідовність виготовлення чобітка2. Візьміть два клаптики фетру, з'єднайте їх між собою по всіх краях, прикладіть до верхнього шару шаблон, сколіть усі деталі разом швейними шпильками й обведіть викрійку по контуру.

Номер слайду 8

Послідовність виготовлення чобітка3. Виріжте з фетру дві однакові деталі чобітка

Номер слайду 9

Послідовність виготовлення чобітка4. Розмістіть шаблони аплікації на фетрі, прикріпіть швейними шпильками. Обведіть шаблони по контуру крейдою. Виріжте обведені деталі аплікації.

Номер слайду 10

Послідовність виготовлення чобітка5. Накладіть усі деталі аплікації на деталь чобітка, прикріпіть шпильками до основи.

Номер слайду 11

Послідовність виготовлення чобітка. Приметайте деталі аплікації швом «уперед голку» до основи. Приметування деталей аплікації на основу сприяє акуратному виконанню роботи, а подальша операція — пришивання деталей аплікації на тканину основи стібками постійного призначення — значно полегшується.

Номер слайду 12

Приметування деталей аплікації на основу сприяє акуратному виконанню роботи, а подальша операція — пришивання деталей аплікації на тканину основи стібками постійного призначення — значно полегшується. Колір ниток для виконання швів тимчасового призначення повинен відрізнятися від кольору ниток для виконання швів постійного призначення.

Номер слайду 13

Шов«уперед голкою»належить до найпростішого з вишивальних швів.Існують певні вимоги до шва:__стібки мають бути однакової довжини;__з обох боків тканини шов має виглядати однаково(пунктир). Під час виконання шва «уперед голкою» голка з ниткою пересувається постійно вперед, тому шов і отримав таку назву. Робоча нитка постійно переходить з лицьового боку тканини на виворітний і знову на лицьовий.

Номер слайду 14

22.01.2024 СьогодніФізкультхвилинка

Номер слайду 15

ПРАКТИЧНА РОБОТАПриметування деталей аплікації на основу*Інструменти та матеріали: голки, ножиці, тканина основи, деталі аплікації, нитки праска, папір. Послідовність виконання роботи:1. Підготуй основу для аплікації до роботи.2. Підготуй деталі аплікації .3. Прикріпи деталі крою шпильками до тканини основи.4. Приметай деталі аплікації до тканини основи у відповідній послідовності швом «уперед голкою».

Номер слайду 16

№ з/п Послідовність операцій. Графічне зображення1 Скласти нитку вдвоє. Складені кінці нитки засилити у голку2 Підхопити голкою 2—3 нитки тка нини3 Просмикнути голку в петлю, що утворилася4 Затягнути ниткуІнструкційна карта. Закріплення ниткиІнструменти та матеріали: тканина, нитки, голка, ножиці, наперсток .                                                     

Номер слайду 17

Виконання шва «уперед голкою»1 Закріпити нитку за допомогою петлі з правого краю тканини2 Визначити довжину стібка та вивести голку на ви ворітний бік тканини 3 Відміряти обрану до вжину стібка та вивести голку на лицьовий бік тканини4 Виконати зразок шва зав довжки 10 см5 Закріпити нитку на ви ворітному боці роботи, пропустивши її під 2—3 стібки шва  

Номер слайду 18

22.01.2024 СьогодніВправа «Інтерв’ю»Що нового ви сьогодні дізнались?Чого ви навчились на уроці?Чи було вам важко? Якщо так, то що саме? Що найбільше вас вразило чи здивувало під час уроку?Продовжіть речення. Тепер я знаю, що …

Номер слайду 19

Домашнє завдання Приметати деталі до основи швом «вперед голкою»

Номер слайду 20

22.01.2024 СьогодніРефлексія. Вправа «Допитлива квіточка» Про що нове ти сьогодні дізнався? Що ти сьогодні виконав? Яке завдання сподобалось найбільше?Чим ти сьогодні допоміг іншим? Над чим ще потрібно подумати?1.2.3.4.5.

Номер слайду 21

Використані ресурсиhttps://vsimpptx.com/school/tehnologiyi/5-klas. Підручник. Технології 5 клас. Ходзицька І. Ю.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Презентації
Додано
22 січня
Переглядів
179
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку