Презентація « Вибір та обґрунтування об’єкта проєктування. Планування роботи з виконання проєкту «Новорічний чобіток для подарунків».

Про матеріал
Матеріал презентації до уроку технології у 5 класі за темою « Вибір та обґрунтування об’єкта проєктування. Планування роботи з виконання проєкту «Новорічний чобіток для подарунків».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вибір та обґрунтування об’єкта проєктування. Планування роботи з виконання проєкту «Новорічний чобіток для подарунків» Проєкт: Новорічний чобіток для подарунків

Номер слайду 2

Мета уроку:навчальна: повторити послідовність етапів проєктної діяльності, ознайомити з призначенням новарічного чобітка та технологіями їх виготовлення, закріпити навички безпечної роботи; розвивальна: розвивати здібності, просторову уяву, пізнавальний інтерес до створення іграшки; виховна: виховувати художній та естетичний смак, творче ставлення до праці та працелюбність, охайність у роботі, формувати позитивну мотивацію до навчання.

Номер слайду 3

Традиція вішати напередодні новорічно-різдвянихсвят на камін, вікно, вхідні двері або просто в кімнаті спеціальний різдвяний чобіток прийшла до нас з Америки і Європи і міцно влаштувалася у нас. І хоча подарунки нашим дітлахам не приносить Санта Клаус в ті самі чобітки, а робить це Святий Миколай, подібна прикраса виглядає в кожному будинку дуже стильно і святково. До того ж, цей виріб може стати оригінальною упаковкою новорічних подарунків: наповніть чобіток цукерками, горіхами, пряниками та іншими смаколиками.

Номер слайду 4

Історія новорічного чобітка. За легендою, в одній далекій країні жили три дуже бідних сестри. У ніч перед Різдвом Святий Миколай обходив помешкання. Зазирнувши в будиночок сестер, він побачив, що там немає зовсім нічого. Добрий чарівник щедрою рукою кинув у димохід три золоті зливки, по одному для кожної красуні. І, щоб вони не впали в палаючий камін, Святий Миколай кинув їх прямо в шкарпетки, які сушилися біля вогню. Коли сестри прокинулися і знайшли подарунки Святого Миколая, вони поділилися чудовою історією.

Номер слайду 5

Ця традиція з'явилася в 16 столітті і з кожним роком набуває все більшої популярності. З тих пір чобітки на Новий рік (вірніше, спочатку – на Різдво) стали доброю традицією: діти і дорослі залишають їх біля ялинки, щоб Святому Миколаю було куди скласти свої подарунки.

Номер слайду 6

22.01.2024 СьогодніГімнастика для очей

Номер слайду 7

22.01.2024 СьогодніГімнастика для очей

Номер слайду 8

Творчий проєкт складається з чотирьох важливих етапів. Перший - організаційно-підготовчий. Ми шукаємо необхідно інформацію та думаємо, що і як ми будемо робити. Третій – технологічний. Ми виготовляємо виріб. Другий – конструкторський. Ми проектуємо, малюємо та креслимо майбутні вироби. Четвертий – заключний. Ми робимо висновки.

Номер слайду 9

Спираючись на власні знання та опитування друзів і знайомих,досліди необхідність в твоєму виробі та дай відповіді на запитання.1. Чи потрібні новорічні чобітки для подарунків?2. З якого матеріалу їх можна виготовити?3. Яким повинен бути мій майбутній виріб? (сформулюй декілька вимог до майбутнього виробу)«Міні-маркетингові дослідження»

Номер слайду 10

     Матеріал для новорічного чобіткатканинафетрпряжа (нитки)

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Новорічний чобіток чобіток можна виготовити ручним способом та за допомогою машинних швів.

Номер слайду 14

22.01.2024 СьогодніФізкультхвилинка

Номер слайду 15

Практична робота. Планування роботи з виконання проєкту (Записати в зошит)1. Визначити мету творчого проєкту.2. Обговорити тему з батьками (з родиною) на предмет виготовлення такого виробу,  наявності матеріалів, інструментів тощо. 3. Дібрати інформацію про виріб в інформаційних джерелах.4. Аналіз моделі-аналогів виробу.5. Виконати ескіз свого виробу.6. Дібрати матеріали та інструменти.7. Розглянути можливі варіанти виконання практичної частини проєкту.8. Скласти технологічну карту послідовності виготовлення виробу, підібрати технологію його виготовлення.9. Виготовити виріб.10. Захистити проєкт.

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Дібрати інформацію про новорічний чобіток. Визначити, з якою метою виготовлятимете виріб (для свого користування, на подарунок, прикрасити інтер’єр кімнати)

Номер слайду 17

Використані ресурсиhttps://vsimpptx.com/school/tehnologiyi/5-klashttps://naurok.com.ua/prezintaciya-novorichniy-chobitok-323808.html. Підручник Технології 5 клас. Ходзицька І. Ю.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Презентації
Додано
22 січня
Переглядів
107
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку