Презентація "Принципи і складові здорового способу життя"

Про матеріал
Розширити й поглибити знання здобувачів освіти з порушеннями слуху про здоров’я; розширювати їх світогляд; довести до свідомості здобувачів освіти з порушеннями слуху, що шкідливі звички та неправильний спосіб життя є основною причиною порушення здоров’я; пропагувати здоровий спосіб життя; розвивати уяву, логічне мислення, зв'язне мовлення, коригувати вимову; виховувати дбайливе ставлення до власного здоров’я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Принципи і складові здорового способу життя»Н. ШУТКО

Номер слайду 2

Емоційне налаштування

Номер слайду 3

Вправа «Мікрофон». Продовжте речення «Я почуваюся здоровим/здоровою, коли …». (Відповіді дітей).

Номер слайду 4

ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ – це спосіб життєдіяльності людини, що відповідає її генетичним особливостям, конкретним умовам життя й спрямованийна формування, збереження і зміцнення здоров’я.

Номер слайду 5

За твердженням фахівців ВООЗ, здоров’я на 50 % залежить від способу життя людини, на 20 % – від спадковості, на 20 % – від стану навколишнього середовища на 10 % – від медичних послуг.

Номер слайду 6

Складові здорового способу життя 1. Раціональне харчування.2. Рухова активність. 3. Особиста гігієна.4. Режим праці й відпочинку.5. Загартовування.6. Відмова від шкідливих звичок. 7. Культура здоров’я.

Номер слайду 7

Раціональне харчування

Номер слайду 8

Рухова активність

Номер слайду 9

Особиста гігієна.

Номер слайду 10

Особиста гігієна є запорукою здоров’я та ефективною профілактикою різноманітних захворювань. Це гігієна тіла та одягу, гігієна помешкання та робочого місця, гігієна харчування, запобігання шкідливим звичкам, гігієна відпочинку та сну тощо

Номер слайду 11

Вправа «Чисті ручки» Чисті руки завжди асоціюються з гігієною. На ваших партах є зображення рук з назвами різних сфер гігієни: «Гігієна шкіри», «Гігієна волосся та нігтів», «Гігієна ротової порожнини, органів слуху та зору», «Гігієна помешкання». Ваше завдання – обговорити групою та написати на пальчиках відповідні до назви гігієнічні процедури та заходи. Наприклад, чистити зуби, мити руки тощо.

Номер слайду 12

Режим праці і відпочинку

Номер слайду 13

Загартовування

Номер слайду 14

Відмова від шкідливих звичок

Номер слайду 15

Культура здоров’я

Номер слайду 16

Принципи здорового способу життя

Номер слайду 17

1. Принцип єдності (цілісності) для людини як біосоціальної істоти стверджує взаємозв’язок і взаємозалежність фізичної, психологічної й соціальної складових здоров’я людини.

Номер слайду 18

2. Принцип активності вказує на необхідністьрухливого способу життя, активне формуваннявольових якостей, що зменшують шкідливі впливи негативних емоцій, вибір активної життєвої позиції.

Номер слайду 19

3. Принцип ритмічності передбачає вимоги щодо режиму харчування, навантажень, відпочинку, праці відповідно до внутрішніх й зовнішніх біологічнихритмів.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Вправа «Режим дня». Кожна група отримує малюнки на тему «Режим дня». Завдання: розташувати їх у правильному порядку. (Діти працюють у групах) Чи корисно для здоров’я прокидатися в обідній час чи пізно лягати спати? А чи корисно пропускати прийом їжі, не снідати чи не обідати?Чи принесе користь пізня та дуже калорійна вечеря?Чи оздоровить вас відсутність активних ігор та вправ? А відсутність відпочинку? (Діти діляться думками)Який же висновок ви можете зробити? (Діти підсумовують сказане)Отже, висновок такий: слід дотримуватися режиму дня, щоб бути здоровим.

Номер слайду 22

Інтерактивна вправа «Мозковий штурм». Що означає слово «захворювання»?Як ви вважаєте, чому саме це слово є ключовим?Що може зруйнувати ваше здоров’я? (Діти висловлюють свої думки)

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Використано матеріали інтернету

pptx
Додано
1 лютого
Переглядів
109
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку