Презентація "Природа навколо нас"

Про матеріал
За допомогою матеріалу учні здійснюють віртуальну екскурсію у довкілля. Спостерігаючи за природою на шкільному подвір"ї та по дорозі до школи , можуть більше дізнатися про рослинний світ рідного краю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Віртуальна екскурсія « Рослини поруч нас» Підготувала вчитель початкових класів Ліцею №94 ЛМР Мацько Ірина Гнатівна

Номер слайду 2

Поглянь, дитино, довкола! Яка краса нас оточує!Поряд із школою росте багато дерев та кущів. Але ми не завжди знаємо їх назву, умови росту, з відки вони до нас примандрували та хто їх посадив. Сьогодні ми познайомимося із ними ближче. А надалі будемо спостерігати та берегти їх. Отож, гайда у подорож! РОСЛИНИ ПОРУЧ НАС

Номер слайду 3

Рослини поруч нас.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

. Неможливо уявити собі наші сади без квітучого бузку. Бузок – улюблений кущ що росте майже біля кожної оселі  в Україні. Квіти  бузку милують очі,  наповнюють повітря тонким ароматом. Коли зацвітає бузок, кожен кущ його нагадує величезний букет. Квіти бузку мають найрізноманітніший колір – всі відтінки веселки: білий, блакитний, рожевий, бузковий, червоний і ліловий. Найчастіше колір квіточок бузковий, або бузково-ліловий. Отакий красивий кущ ми посадили учора біля нашого вікна.

Номер слайду 11

Опис (Керія японська)Керія японська являє собою декоративний зимостійкий чагарник. Кущ швидкорослий,  досягає у висоту до трьох метрів і завширшки до 2,5 метрів. Листя даної рослини ланцетні, розміром до 10 см, довгі, загострені. Влітку листя має світло-зелений колір, а восени набуває яскраво-жовтого. Квітки цієї рослини до 4,5 см, золотисто-жовтого кольору, в основному одиночні, махрові, запашні. Тривалість цвітіння Керіі японської - 25 днів, інколи - до 50 днів, часто зацвітає повторно восени. Період цвітіння припадає на травень - серпень.  Дана рослина надає перевагу сонячним місцям, але виносить і півтінь. У півтіні цвіте менш рясно. Любить насичений поживними речовинами і вологий грунт. Тонкий аромат даної рослини нагадує кульбабу. Рослина отримала свою назву на честь Вільяма Керра - колекціонера рослин і садівника, який працював у ботанічному лондонському саду Кью і захоплювався флорою Китаю, Яви, Філіппін.

Номер слайду 12

Туя давно і успішно використовується в ландшафтному дизайні поряд з іншими хвойними. Це пов'язано з тим, що рослина вічнозелена, вона здатна пожвавити ділянку в будь-який час року. Крім того, вона наповнює повітря особливим запахом, який вважається цілющим при ряді захворювань. За допомогою туї можна оформляти алею, яка веде до входу, або доріжку від воріт. Вона використовується в живоплотах, а також для зонування ділянки. 

Номер слайду 13

Туя (Thuja) — рід вічнозелених хвойних дерев і кущів родини кипарисових. Відомо 5 видів, поширених у Східній Азії і Північній Америці. В Україні вирощують як декоративні 4 види, найчастіше тую західну (Thuja occidentalis L.) до 20 м заввишки. Вона морозостійка, добре витримує задимлення і стриження; деревина легка, стійка проти гниття. Культивують у ботанічних садах і парках майже по всій Україні.

Номер слайду 14

Туя (Thuja) — рід вічнозелених хвойних дерев і кущів родини кипарисових. Відомо 5 видів, поширених у Східній Азії і Північній Америці. В Україні вирощують як декоративні 4 види, найчастіше тую західну (Thuja occidentalis L.) до 20 м заввишки. Вона морозостійка, добре витримує задимлення і стриження; деревина легка, стійка проти гниття. Культивують у ботанічних садах і парках майже по всій Україні.

Номер слайду 15

Одного весняного ранку учні 4-А класу вирішили посадити на клумбі кущ керії японської. Приготували усе необхідне та взялися до роботи. Розростеться швидко керія пишним кущем та милуватиме око людей своїм жовтим цвітом. А чарівні дрібненькі квіточки нагадуватимуть вчительці про маленьких пустотливих , але добрих та щирих її учнів. Як прекрасно зробити спільну справу , яка приносить радість.

Номер слайду 16

Милуйся! Спостерігай! Оберігай!

pptx
Додано
5 серпня 2022
Переглядів
1004
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку