Презентація " Природні унікуми Південної Америки"

Про матеріал
Розробка проведення дослідження на тему " Природні унікуми Південної Америки" у вигляді презентації. Під час дослідження учні поглиблюють та систематизують знання про природу Південної Америки; визначають унікальні природні об'єкти материка, причини їх виникнення; формують вміння здійснювати вибір інформації з різних джерел; співпрацюють в групі, проявляють ініціативу, роблять висновки; розвивають світогляд, креативні здібності, логічне мислення, творчу уяву, комунікативні здібності і уміння працювати колективно.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дослідження. Природні унікуми Південної Америки. Підготувала вчителька географії Великоолексинського НВК “школа-сад” Грановська Галина Мирославівна

Номер слайду 2

Мета дослідження: Поглибити та систематизувати знання учнів про природу Південної Америки. Визначити унікальні природні об'єкти материка, причини їх виникнення. Формувати вміння здійснювати вибір інформації з різних джерел. Співпрацювати в групі, проявляти ініціативу, робити висновки. Розвивати світогляд, креативні здібності, логічне мислення, творчу уяву, комунікативні здібності і уміння працювати колективно.

Номер слайду 3

Очікувані результати. Учень:знає і називає унікальні природні об'єкти Південної Америки;визначає приналежність їх до певної природної зони;показує на карті місцерозташування унікального природного об'єкту материка;вміє визначити особливості даного унікуму;може працювати творчо, індивідуально та в групі, співпрацювати в групах, проявляти ініціативу, робити висновки, планувати свою діяльність, представляти її результати та оцінювати їх.

Номер слайду 4

Обладнання: Фізична карта “Південної Америки”,карта “Географічних поясів та Природних зон світу”, інтернет-ресурси,енциклопедії, додаткова література, відеосюжети, фоторепродукції.

Номер слайду 5

І. Вступна частина. Привітання з учнями, побажання плідної праці та позитивних емоцій під час уроку. Налаштування учнів на роботу, побажання бути активними, уважними, дієвими

Номер слайду 6

Епіграф до уроку:«Найдивовижнішою властивістю нашого світу є те, що його можна дослідити» Альберт Ейнштейн

Номер слайду 7

2. Заздалегідь за 2 тижні вчитель об'єднує учнів у групи. Кожна група отримує випереджальне завдання: знайти додаткову інформацію про унікуми природи Південної Америки, використовуючи різні джерела інформації.3. Потрібно акцентувати увагу учнів на тому, що кожна група – це команда, яка має діяти злагоджено, активно, що передбачає підтримку одне одного.4. Учні знайомляться з правилами роботи у групах.

Номер слайду 8

Правила роботи в групах. Швидко розподілити обов'язки в групі. Визначити хто буде керівником групи.

Номер слайду 9

ІІ. Основна частина1. Учні, які об'єдналися в групи ( 1-ша група – “Амазонка”, 2-га група – “Водоспад “Анхель”, 3-тя група – “Галапагоські острови”, 4-та група – “ Пустеля Атакама”, 5-та група – “ Озеро дьогтю”), посідають місця за своїми столами і розподіляють обов'язки в групах. Вони повинні узагальнити та систематизувати інформацію про природні унікуми Південної Америки в рекламному буклеті, використавши метод “ Спільний проект”.2. Нагадую учням про те, що буклет – це документ, який виконує рекламно-інформаційну функцію. Зручним засобом створення буклетів є програма MS Publisher.

Номер слайду 10

Кастинг проектів буклетів відповідно проходитиме за визначеними критеріями оцінювання{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Критерії оцінки. Група 1 Група2 Група 3 Група 4 Група 5 Відповідність об’єкту до поняття “унікальний”Наявність зображень. Актуальність текстової інформації

Номер слайду 11

3. Запрошую учнів до презентації. Під час представлення роботи учні використовують ілюстративний матеріал, який розміщують на дошці. Стікерами на карті вказують місця розміщення природних унікумів материка.4. Застосовую картографічний метод. Пропоную учням інших груп нанести на контурну карту Південної Америки природні унікуми материка, які презентують учні.

Номер слайду 12

5. Проводжу релаксацйну паузу, використовуючи прийом “ Кінозал”. Пропоную переглянути відеоролик про природні унікуми Південної Америки

Номер слайду 13

ІІІ. Підсумкова частина1. Проведення кастингу проектів буклетів. Висловлювання думок щодо діяльності та заняття груп.2. Пропоную лідерам груп оцінити роботу своїх товаришів, учасникам груп оцінити роботу лідера.3. Дякую учням за активність. Оцінюю роботу учнів коментуючи їхні оцінки.4. Домашнє завдання. Визначіть природні унікуми нашої області.

Номер слайду 14

Приклади буклетів. Озеро дьогтю. Підготували учні 7-Б класу Великоолексинського НВК«школа-сад»Поверхня озера настільки щільна, що по ній можна пройтися, хоча на ній постійно вискакують і лопаються бульки виштовхуємо сірчистих газів. Вона ніби складається з хвиль густого, тягучого дьогтю. Дощова вода збирається в поглибленнях між складками, і бітумні масла розтікаються за цими калюжами, змушуючи їх переливатися всіма кольорами веселки. За місцевою легендою, озеро дьогтю утворилося на місці поселення індіанців чайма, проклятого богами після того, як його жителі посміли вжити в їжу священних колібрі.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Географія, 7 клас, Презентації
Додано
27 квітня 2023
Переглядів
805
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку