Презентація. Природознавство. Тема: "Рослини – Рекордсмени" 2 клас

Про матеріал
У нас постало питання: Чи можуть бути незвичайні рослини… Провівши дослідження стало зрозуміло, що на планеті Земля багато незвичайних та загадкових рослин. Тому потрібно цікавитися, що є цікаво в природі, яка нас оточує.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рослини – Рекордсмени2 клас

Номер слайду 2

У нас постало питання: Чи можуть бути незвичайні рослини…

Номер слайду 3

І ми взялися за роботу!Щоб зібрати відповідь на дане питання, ми розділилися на дві групи:І група: почала працювати з бібліотекою та в енциклопедіях шукати незвичайні рослиниІІ група: працювала з інтернет джерела та шукали рослини- рекордсмени

Номер слайду 4

Дослідили, що…Серед рослин-рекордсмені є дерева. Та рослини- рекордсмени цікавого походження

Номер слайду 5

Проаналізувавши роботу I групи,ми знайшли такі цікаві факти!

Номер слайду 6

Райдужний евкаліпт. Гладка кора евкаліпту складається з безлічі найтонших шарів, які мають різні кольори і змінюються протягом усього життя дивного дерева.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Знайдений матеріал IІ групи!

Номер слайду 11

Аморфофаллус титанічний: квітковий гігантЇї діаметр сягає 50 см, а вага – 53кг. Титан виглядає єдиною гігантським пелюсткою, хоча має суцвіття, що складається з безлічі крихітних квітів. Це найбільше суцвіття у світі.

Номер слайду 12

Квітка ГіднораЇї тіло – це одна квітка або суцвіття. З’явившись над піщаною землею, м’ясиста квітка, випускає аромат екскрементів, залучаючи, таким чином, гнойових жуків. Квітка живиться комахами, діючи як пастка. Гіднора пахне фекаліями. Гігантський квітка Гіднора африканська, що росте в пустелях Південної Африки.

Номер слайду 13

Раффлезія АрнольдіКвітка Раффлезії Арнольді досягає розміру до 1 метра в діаметрі і важить 11кілограм. У Раффлезії Арнольді відсутні листя і коріння, вона випускає довгі нитки, які обвивають корінь або стебло іншої рослини, за рахунок якого рослина отримує всі необхідні для свого росту і розвитку речовини.

Номер слайду 14

Вікторія амазонська. Найбільша водяна рослина —вікторія амазонська, що росте у Південній Америці і мас розміри листка 1,2-2 м, а квітки — 30-40 см. Латаття здатне витримувати вагу до 50 кілограмів. 

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Провівши дослідження стало зрозуміло, що на планеті Земля багато незвичайних та загадкових рослин. Тому потрібно цікавитися, що є цікаво в природі, яка нас оточує.

pptx
Додано
19 листопада 2019
Переглядів
3079
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку