Презентація "Прислівники, протилежні за значенням"

Про матеріал
Повторення та закріплення вивченого матеріалу з теми "Прислівник" Цікавий матеріал допоможе у підготовці до уроку під час дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Прислівники, протилежні за значенням

Номер слайду 2

Сьогодні у нас незвичайний урок. Сьогодні ми зробимо ще один крок. В країну Знань, в країну чудову,Що нас так чекає й збагачує мову.

Номер слайду 3

Урок почнемо без зупинки з каліграфічної хвилинки. В в вв ув вд уд еч ер ен нь що ку ин ан Щовечора, щоранку, щогодини. До якої частини мови відносяться ці слова?Скласти речення з одним словом. Розібрати слова за будовою.

Номер слайду 4

Прислівник- це незмінна частина мови, що…. Закінчи речення…Прислівники утворюємо від…. Прислівники не змінюються, тому вони не мають…. У прислівників усе слово. Після кореня позначаємо ….

Номер слайду 5

Запам’ятай. Прислівники бувають протилежні за значенням. Їх називаємо антонімами. Наприклад: високо – низько;далеко – близько.

Номер слайду 6

Добери до прислівників першої групи антоніми, які запропоновані в другій групі. Запиши парами.1. Багато, дорого, рано, коротше, менше, весело, далеко, темно, глибше.2. Мілкіше, мало, довше, дешево, пізно, більше, світло, сумно, близько. Зразок: багато – мало;

Номер слайду 7

Спиши прислів’я, підкресли прислівники з протилежним значенням. Познач будову виділених прислівників. Сказати легко, та зробити важко. Говори мало, слухай багато, а думай ще більше. Часом густо, а часом пусто.

Номер слайду 8

На уроці я...дізнався...зрозумів...навчився...найбільший мій успіх — це...найбільші труднощі я відчув...я не вмів, а тепер умію...я змінив своє ставлення до...на наступному уроці я хочу...

Номер слайду 9

ДЯКУЮ ЗА УРОК!!!

pptx
Додано
15 червня 2022
Переглядів
945
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку