Презентація "Прийменник як частина мови"

Про матеріал
Матеріал містить завдання для вивчення та закріплення теми "Прийменник". Завдання різнорівневі. Для усного та письмового виконання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Л. А. Прийменник як частина мови. Мацьоха Л. А. Вчитель ОЗОШ № 15

Номер слайду 2

Л. А. Частини мовиІменник. Прикметник. Дієслово. Числівник. Самостійні частини мови. Службові слова. Прийменники

Номер слайду 3

Л. А. Кн_жки … шафі, підут_ … р_боловлю, поклав … портфел_, пов_ртався … школи. Прочитай. Встав пропущені букви. Запиши, додаючи потрібні за змістом службові слова. Книжки в шафі, підуть на риболовлю, поклаву портфель, повертався зі школи.

Номер слайду 4

Л. А. Прийменники – це слова, які служать для поєднання слів в реченні і утворюють речення. Які ти знаєш прийменники?Прийменники пишуться окремо!

Номер слайду 5

Л. А.

Номер слайду 6

Л. А.

Номер слайду 7

Л. А. Прочитай вірш. Впиши прийменники, яких не вистачає.__ трясогузки довгий хвіст,Наче ___________ річку міст. Йде весна _____ мостику____ пташинім хвостику. Учерезпо. По

Номер слайду 8

Л. А. Заміни слова в дужках так, щоб вони узгоджувались з прийменниками. Підкресли прийменники. Земля прокинулася від (зимова) __________ дрімоти. Ховрашки, польові миші повилазили з (нора)______ і вигріваються на (сонце) ___________. З (теплі) _______країв прилітають до (рідні) ___________ гнізд птахи.зимовоїнірсонцітеплихрідних

Номер слайду 9

Л. А. Склади речення. Запиши. Підкресли прийменники. В, гуси, далеку, вирушають, дикі, путь. Дикі гуси вирушають в далеку путь. Березою, під, гриби, росли. Під березою росли гриби.

Номер слайду 10

Л. А. Вправа 1 Прочитай вірш. Знайди службові слова. Сів ведмедик на пеньочку,заліз лапкою у бочку:там медок густий зібравсяі від бджілок заховався. (Ю. Хандожинська)

Номер слайду 11

Л. А. Утвори речення. Підкресли слова в реченні. Дерева, маленька, з, пеньок, білка, на, стрибнула. Маленька білка стрибнула з дерева на пеньок.

Номер слайду 12

Л. А. Розшифруй словосполучення. Знайди та підкресли прийменники. Написавнадошці Заховавсязадереводопливдоберега. Написав на дошці Заховався за дерево. Доплив до берега

Номер слайду 13

Л. А. ___ селі знайшли лелеку __ поламаним крилом, виходили його, __ потім випустили. Одного разу __ людей загорілася хата, __ __ ній було двоє маленьких хлоп’ят. ___ цю пору пролітав повз хату врятований лелека. Він кинувся ___ відчинене вікно ___ врятував хлопчиків, ____ вельми попік ноги __ дзьоб, які стали кривавими. Відтоді __ лелеки червоні ноги ___ дзьоб, ___ крила – чорні. Господарі віддячили птахові, прилаштували ___ ясені колесо __ воза, щоб він завжди був поруч ___ ними ___ виводив малят. Отже, якщо ___ хаті звиває гніздо лелека, __ вірять, що _ ній буде лад. На з а у а в На у і але і у і а навід з і на тов

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Ключарьова Олена Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Андреєва Катерина Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Явна Надія Миронівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 квітня 2020
Переглядів
3495
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку