Презентація "Прийменник як частина мови"

Про матеріал
Даний матеріал стане в пригоді вчителю під час планування й проведення уроку з теми "Прийменник як частина мови" (у тому числі в умовах дистанційного навчання)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«ФОРМУЛА УСПІХУ»Назвіть три слова, з яких, на вашу думку, складається УСПІХ.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Двадцять шосте квітня Класна робота Прийменник як службова частина мови

Номер слайду 4

26 квітня виповнюється 37 років з часу аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою техногенною катастрофою ХХ століття. Тоді, у квітні 1986 року радіоактивним цезієм було забруднено 3/4 території Європи. 8,5 мільйонів жителів України, Білорусі, росії в найближчі дні після аварії отримали значні дози опромінення, біля півмільйона з них померли від наслідків радіації. До кінця літа 1986 року більше 90 тисяч осіб було евакуйовано із зони зараження, 81 населений пункт України став безлюдним.

Номер слайду 5

РОБОТА З ВІДЕОМАТЕРІАЛОМ

Номер слайду 6

ВИБІРКОВА РОБОТА (із вправ 413, 414 випишіть прийменники)

Номер слайду 7

«Я-РЕДАКТОР» Відредагуйте подані конструкціїПо цій причині. Сказати за навчання. При житті дідуся. По закону. Я прийшов по справі. Один день у місяць. У дві години. На протязі двох днів.Із-за вас ми запізнилися. Моя сестра по фаху лікар. Учень пропустив три дні по хворобі.

Номер слайду 8

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ1. Опрацювати § 33, відеоматеріал.2. На 7 балів: виконати вправу 423: розкрити дужки, прийменники підкреслити.3. На 12 балів: скласти й записати план роботи на вихідний день з 12 пунктів, використовуючи прийменники різних груп та будовою (прості, складні, складені). Прийменників повинно бути не менше 12.

Номер слайду 9

ДАВНО ХОТІВ ТОБІ (ВАМ) сказати…

pptx
Додано
13 травня 2023
Переглядів
176
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку