Презентація "Про Архімеда"

Про матеріал
Презентація "Про Архімеда" розповідає про міфи та легенди життя Архімеда.Можна використати як додаткову інформацію під час викладання матеріалу в 7 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Легенди й міфи про життя Архімеда. Підготувала учениця 7 класу Ілляшик Аліна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Легенда про «запалювальних дзеркалах» Архімеда полонила істориків протягом століть. У ній розповідається про те, як в 212 р. До н.е. е. Архімед зробив «промінь смерті», що складався з безлічі дзеркал, фокусувати сонячне світло на римських кораблях, і підпалюють їх. Різні люди намагалися перевірити можливість роботи такої системи на практиці, але приходили до висновку, що навряд чи описане в легенді є правдою. У 1973 р грецький інженер використовував 70 плоских дзеркал шириною 1,5 м і довжиною 0,9 м кожна, щоб сфокусувати сонячне світло на човні. У цьому експерименті човен також швидко загорівся. Отже, було доведено, що в принципі за допомогою дзеркал можна підпалити корабель, проте для Архімеда це завдання було, ймовірно, дуже важким, адже ворожі кораблі не стояли на місці, вони рухалися.

Номер слайду 13

Облога Сиракуз Інженерний геній Архімеда з особливою силою проявився під час облоги Сиракуз римлянами в 212 року до н. е. в ході Другої Пунічної війни, коли йому в цей час виповнилося вже 75 років. Побудовані Архімедом потужні метальні машини закидали римські війська важкими каменями. Думаючи, що вони будуть в безпеці біля самих стін міста, римляни кинулися туди, але в цей час легкі метальні машини близької дії закидали їх градом ядер. Потужні крани захоплювали залізними гаками кораблі, піднімали їх догори, а потім кидали вниз, так що кораблі переверталися й тонули.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
13 травня 2020
Переглядів
12224
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку