Презентація про основи фізичного виховання.

Про матеріал
Презентація про основи фізичного виховання. Цікавий матеріал для вчителів фізичної культури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фізичне виховання. Підготувала. Шемберко Мар'яна

Номер слайду 2

«Здоровий дух у здоровому тілі»Саме на формування здорової, фізично повноцінної особистості спрямоване фізичне виховання.

Номер слайду 3

Фізичне виховання — система соціально-педагогічних заходів, спрямована на зміцнення здоров'я та загартовування організму, гармонійний розвиток функцій і фізичних можливостей людини, формування життєво важливих рухових навичок та вмінь.

Номер слайду 4

Фізичне виховання спрямоване на формування, вдосконалення рухових якостей (швидкості, сили, витривалості, гнучкості, спритності), стійкого інтересу до систематичних занять фізичними вправами, прищеплення гігієнічних навичок.

Номер слайду 5

Шкільна програма з фізичного виховання визначає його зміст:теоретичні відомості із загальної гігієни та гігієни фізичних вправ, необхідні для самостійних занять фізичними вправами гімнастичні вправи, що сприяють загальному фізичному розвитку учнівлегка атлетикаспортивні ігрилижна підготовка. плаваннярухливі ігри

Номер слайду 6

Чинники фізичного виховання. До фізичних відносять спеціально організовані й свідомо виконувані рухові дії (гімнастику, ігри, туризм). До гігієнічних чинників належать гігієнічне забезпечення фізкультурних занять, раціональний режим навчальної праці, відпочинку, харчування, сну та ін. Природні чинники — це сонце, повітря, вода, що посилюють оздоровчий вплив фізичних вправ на учнів.

Номер слайду 7

Задачі фізичного виховання. ОсвітніФормування теоретико-методичних знань,Формування рухових вмінь і навичок. Оздоровчі- Формування розвитку рухових якостей. Виховні-Виховання людських якостей, через свідомий розвиток рухових якостей .

Номер слайду 8

Основні принципи фізичного виховання

Номер слайду 9

Принципи системного фізичного виховання

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додано
14 вересня
Переглядів
44
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку