Презентація : Продукти харчування і здоровя ( інформація для споживача )

Про матеріал

На конкретному навчальному матеріалі учні продовжуватимуть вчитися характеризувати, описувати, порівнювати, класифікувати речовини, висловлювати судження про біологічну роль органічних речовин; уміти використовувати знання для оцінки якості харчових продуктів; складати раціональне меню з оптимальним вмістом жирів, білків, вуглеводів; розраховувати харчову цінність продуктів харчування.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДНЗ “Чортківське ВПУ” Підготувала : ЖОВТЮК Г.М. Тема: Продукти харчування і здоровя ( інформація для споживача )

Номер слайду 2

А)Визначення “харчовий продукт”; харчовий продукт - будь-яка речовина або продукт (сирий, включаючи сільськогосподарську продукцію, необроблений, напівоброблений або оброблений), призначений для споживання. б)поняття про товарну інформацію; Товарна інформація - відомості про товар, призначені для користувачів.

Номер слайду 3

вимоги достовірність доступність достатність Вимоги до товарної інформації

Номер слайду 4

Інформація про харчові продукти повинна містити такі дані: Назва продукту Назва місцезнаходження виробника, пакувальника, імпортера Товарний знак виробника. Позначення маси нетто, чи об'єму, чи кількості продукту. Склад продукту Поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) харчового продукту Призначення і умови застосовування (використовування) продуктів для дитячого, дієтичного харчування і біологічно активних добавок Способи і умови приготування готових страв, концентратів та напівфабрикатів харчових продуктів. Строк (термін) придатності Умови зберігання. Дата виготовлення (виробництва) і дата пакування (або фасування). Нанесення позначень нормативних документів. Інформація щодо сертифікації. . Інформація рекламного характеру

Номер слайду 5

Текстова; Цифрова; Образотворча; Символічна; Штрихова; Форми інформації про товар

Номер слайду 6

Носії товарної інформації Споживча тара; Етекетка; Контретикетка; Ярлик; Пробка; Листок вкладиш;

Номер слайду 7

Засоби товарної інформації 1.Інформаційні ресурси: 1 Нормативні документи. 2 Технічні документи, 3 Товарно-супровідні документи, 2.Спеціальна література: 1.Довідники 2.Словники 3.Наукова література 4.Науково-популярна література 3. Маркування: 4. Реклама:

Номер слайду 8

маркування Маркування товару — це один із способів, за допомогою якого інформація про той чи інший товар доводиться до відома споживача особою, яка цей товар виготовляє. Штриховий код - це послідовність штрихів і проміжків певного розміру, за допомогою яких кодуються цифрові й інші дані про товар у легкій для зчитування технічними засобами формі. Кожна цифра або буква відображається комбінацією штрихів і проміжків за чітко встановленими правилами. Складається штриховий код з двох частин - самих штрихів і цифрового коду. При цьому в штрихах повинно бути виділено кілька штрихів (крайові й центральні - більшої та меншої довжини). Цифровий код складається з кількох груп кодів 1. Код країни-виробника, в якій виготовлений товар. 2. Код виробника товару. 3. Код товару.* 4. Контрольна цифра, яка використовується для контрольної функції і є розрахунковою. 5. Знак товару, який вказує, що діяльність, пов’язана з виготовленням або продажем цього товару, є ліцензійною, і на нього отримана ліцензія.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Шамрило Юрій Іванович
    Можна використовувати як для учнів, так і для себе особисто.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Василюк Марія Михайлівна
    Можна використати для учнів - майбутніх кухарів.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Маркіна Ірина Геннадіївна
    Дуже актуальний і важливий матеріал в наш час.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
14 березня 2018
Переглядів
2005
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку