Презентація "Продуктивні ігри на уроках в початкових класах."

Про матеріал
Продуктивні ігри на уроках в початкових класах. Продуктивна діяльність – це діяльність з метою отримання продукту, яка володіє певними заданими якостями. Основними її видами є конструктивна і зображувальна діяльність.  Продуктивні ігри (творчі)  — ігри, які придумують самі діти, відображаючи у них враження від пізнання навколишнього світу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Продуктивні ігри на уроках в початкових класах. Бойко Анастасія Ігорівна«НСЗШ I-II ступенів № 11»

Номер слайду 2

«Гра – це величезне світле вікно, крізь яке в духовний світ дитини вливається живлющий потік уявлень, понять про навколишній світ. Гра – це іскра, що засвічує вогник допитливості.» Василь Сухомлинський

Номер слайду 3

Гра являє собою активну колективну діяльність, у процесі якої формується особистість дитини. Антон Семенович Макаренко оцінює гру, як один із засобів всебічного виховання дітей. Гру він вважав підготовкою до життя, перехідним ступенем до трудової діяльності.

Номер слайду 4

Продуктивна діяльність – це діяльність з метою отримання продукту, яка володіє певними заданими якостями. Основними її видами є конструктивна і зображувальна діяльність. Продуктивні ігри (творчі)  — ігри, які придумують самі діти, відображаючи у них враження від пізнання навколишнього світу.

Номер слайду 5

Пропоную декілька ігор, які можна використати на уроках літературного читання або української мови в початкових класах. «Переставлені літери». Переставити літери так, щоб утворилось нове слово. селомаркаоселлісок сокілкурча ручкарамка

Номер слайду 6

Гра «Зроби веселинку» Художниця внучка малювала тигра : Замість тигра вийшла … От Кіндрат, так Кіндрат! Зуб зламав об … Кіт-рибалка у човні мріє на світанні: От якби зловить мені карася в … Жучкамармеладсметані

Номер слайду 7

Гра “Що таке добре, і що таке погано”. Малюнок нам нагадує обличчя людини, але у нього немає ні очей, ні носа, ні рота. Правильно виконавши завдання, ми дамо змогу людині виявити своє обличчя.

Номер слайду 8

Добрі, прикрашають, справи, людину. Не, прикрашає, одяг, а, справи, добрі, людину. Доброта , чуйність. Добрі справи прикрашають людину. Людину прикрашає не одяг, а добрі справи.

Номер слайду 9

Знайди, друга, а, бережи, шукай. Птах, дружбою, людина, сильна, а, крилами. Вміння дружити. Шукай друга, а знайдеш – бережи. Птах сильний крилами, а людина дружбою.

Номер слайду 10

Землю, праця, сонце, прикрашає, а, людину. Працьовитість. Землю прикрашає сонце, а людину праця.

Номер слайду 11

Правда, за, світліша, сонце, ясне. Чесність. Правда світліша за ясне сонце.

Номер слайду 12

Така гра має велике виховне значення, вона впливає на формування в дітей норм моралі, ближче знайомить їх з народною творчістю.

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Додано
20 травня 2020
Переглядів
880
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку