Мета проекту: привернути увагу учнів та їх батьків до проблеми здорового харчування, так як воно формує зацікавлене відношення до власного здоров’я; вчити учнів знаходити інформацію з різних джерел: друкованих, інтернет ресурсу; формувати вміння працювати в групі: виконувати запропоновані доручення; сприяти розвитку комунікативної компетентності; виховувати любов до навчання, до пізнання, до самостійного здобування знань
Очікувані результати В ході виконання роботи учні повинні дізнатися: групу небезпечних для здоров'я продуктів харчування; основні групи корисних для здоров'я продуктів харчування; оптимальний режим харчування; принципи складання меню; в ході практичних робіт дізнатися про шкідливий вплив неправильного харчування на організм
Ключове запитання “Як правильно харчуватися, щоб бути здоровим?” Що таке харчування? Яке харчування є правильним? Які продукти харчування є корисними, а які шкідливими? Що необхідно знати учневі про своє харчування? Чому потрібно харчуватися правильно? Чи все корисне, що ми п'єм і їмо?
Як правильно харчуватися? Які складові харчових продуктів? Для чого людині потрібна різноманітна їжа? Як впливає харчування на наше життя? Що можна дізнатися з відомості на упаковці продукту? Чи можна втамувати спрагу газованою водою? Що таке вітаміни? Які вітаміни потрібні організму людини? Яка їх користь для здоров'я?
ІV ЕТАП – ОФОРМЛЮВАЛЬНИЙ На цьому етапі відбувається остаточне оформлення кінцевого продукту. Це може відбуватися як у школі, так і вдома. Учні розповідають про свою роботу у проекті, демонструють кінцевий продукт, захищають ідею, зміст, відповідають на запитання опонентів. V ЕТАП – ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПРОЕКТУ
Самооцінка Критерії Оцінка 0-2 бали Я брав активну участь у роботі Я вносив вдалі пропозиції, які врахувала група Я надавав підтримку однокласникам або заохочував їх до роботи Я запропонував ідею, яка сподобалась іншим Я вдало узагальнював думки інших Я давав повні відповіді на запитання Загальна кількість балів