Презентація . Проект "Харчування і здоров'я "

Про матеріал
Даний поектмає на меті привернути увагу учнів та їх батьків до проблеми здорового харчування, так як воно формує зацікавлене відношення до власного здоров’я; вчити учнів знаходити інформацію з різних джерел: друкованих, інтернет ресурсу; формувати вміння працювати в групі: виконувати запропоновані доручення; сприяти розвитку комунікативної компетентності; виховувати любов до навчання, до пізнання, до самостійного здобування знань
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект “ХАРЧУВАННЯ І ЗДОРОВ’Я”

Номер слайду 2

Проблема та актуальність Правильне харчування – запорука здоров'я, але не всі це сприймають серйозно.

Номер слайду 3

Мета проекту: привернути увагу учнів та їх батьків до проблеми здорового харчування, так як воно формує зацікавлене відношення до власного здоров’я; вчити учнів знаходити інформацію з різних джерел: друкованих, інтернет ресурсу; формувати вміння працювати в групі: виконувати запропоновані доручення; сприяти розвитку комунікативної компетентності; виховувати любов до навчання, до пізнання, до самостійного здобування знань

Номер слайду 4

Характеристика проекту За кількість учасників – колективний. За основною діяльністю - інформаційний, пошуковий. За тривалістю – короткотривалий. Консультанти – вчитель, батьки, шкільний повар, бібліотекар

Номер слайду 5

Очікувані результати В ході виконання роботи учні повинні дізнатися: групу небезпечних для здоров'я продуктів харчування; основні групи корисних для здоров'я продуктів харчування; оптимальний режим харчування; принципи складання меню; в ході практичних робіт дізнатися про шкідливий вплив неправильного харчування на організм

Номер слайду 6

Ключове запитання “Як правильно харчуватися, щоб бути здоровим?” Що таке харчування? Яке харчування є правильним? Які продукти харчування є корисними, а які шкідливими? Що необхідно знати учневі про своє харчування? Чому потрібно харчуватися правильно? Чи все корисне, що ми п'єм і їмо?

Номер слайду 7

Як правильно харчуватися? Які складові харчових продуктів? Для чого людині потрібна різноманітна їжа? Як впливає харчування на наше життя? Що можна дізнатися з відомості на упаковці продукту? Чи можна втамувати спрагу газованою водою? Що таке вітаміни? Які вітаміни потрібні організму людини? Яка їх користь для здоров'я?

Номер слайду 8

План реалізації проекту (основні етапи роботи у проекті) І ЕТАП – ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ Учитель повідомляє учням тему, мету, кінцевий продукт проекту, завдання, план роботи. Усе це обговорюється в класі, учні вносять свої пропозиції

Номер слайду 9

ІІ ЕТАП – ПІДГОТОВЧИЙ Шляхи вирішення проблеми Для чого ми про це говоримо і чи треба про це говорити? Клас ділиться на групи по 5-6 учнів, які працюють над наступними завданнями:

Номер слайду 10

Група Завдання Поварі Скласти “П’ятиденне меню школяра” Художники Намалювати плакат “Як правильно харчуватися ” Літератори Скласти пам'ятку для учнів щодо правильного харчування Кулінари Зібрати рецепти корисних страв

Номер слайду 11

ІІІ ЕТАП – ПРОЕКТНА РОБОТА Починається проектування “макета”, опрацювання зібраної інформації, її корегування. На цьому етапі учні звертаються до довідників, інтернет - ресурсів, до вчителя для одержання додаткової інформації. Деякі групи працюють творчо.

Номер слайду 12

ІV ЕТАП – ОФОРМЛЮВАЛЬНИЙ На цьому етапі відбувається остаточне оформлення кінцевого продукту. Це може відбуватися як у школі, так і вдома. Учні розповідають про свою роботу у проекті, демонструють кінцевий продукт, захищають ідею, зміст, відповідають на запитання опонентів. V ЕТАП – ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПРОЕКТУ

Номер слайду 13

Рефлексія На цьому етапі вчитель та учні аналізують виконану роботу, виявляють її переваги та недоліки, оцінюють свою участь у проекті. Підраховують свої результати. Самооцінка VІ ЕТАП – ПІДБИТТЯ ПІДСУМКІВ

Номер слайду 14

Самооцінка Критерії Оцінка 0-2 бали Я брав активну участь у роботі Я вносив вдалі пропозиції, які врахувала група Я надавав підтримку однокласникам або заохочував їх до роботи Я запропонував ідею, яка сподобалась іншим Я вдало узагальнював думки інших Я давав повні відповіді на запитання Загальна кількість балів

Номер слайду 15

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Яковенко Наталія Анатоліївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
7 жовтня 2019
Переглядів
6656
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку