Презентація "Проект "Птахи-рекордсмени". Незвичайні птахи. Птахи-ненажери".

Про матеріал

Проект "Птахи-рекордсмени" охоплює різні сторони вивчення цієї проблеми. З допомогою учнів ми створили дану презентацію "Незвичайні птахи. Птахи-ненажери". Інформація вражає! На перший поглад, такі знайомі птахи ... Але які рекорди вони б'ють! Вчителі, яких зацікавила ця інформація, можуть знайти презентації на сторінках даного сайту з позначкою "ПРОЕКТ". Повірте, Ви не пожалкуєте, що витратили свій час та увагу!

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель-методист БЗШ І-ІІІ ступенів № 4 Омельчук Н. М.

Номер слайду 2

НАЙБІЛЬША ЗДОБИЧ Достеменно відомо, що найбільшою твариною, яку убив та уніс птах, була 7-кілограмова мавпа-ревун, яку вбила гарпія в Націо-нальному парку Ману (Перу) в 1990 р. Гарпія вважається найси-льнішим хижим птахом, хоч його маса всього 9 кг.

Номер слайду 3

НАЙБІЛЬШЕ ВЖИВАННЯ ЇЖІ Щоденно колібрі по-трібна кількість їжі (нектар, дрібні кома-хи), яка дорівнює по-ловині маси тіла пта-ха.

Номер слайду 4

“ТИСЯЧНІ” ГОДУВАННЯ За навичками годування підростаючого покоління синиці важко знайти рівних: вона годує своїх пташенят тисячу разів на день.

Номер слайду 5

НЕНАЖЕРЛИВИЙ ПТАХ Кубинський тоді за хвилину ловить 1-2 комахи. За світовий день птах (14 год) поїдає 1600 комах (загальна вага їжі складає 40 % від маси тіла). Одна пара за 5,5 місяців ловить 1,5 млн. комах.

Номер слайду 6

НАЙДИВНІШИЙ РАЦІОН Страус, який жив у Лондонському зоопарку, одного разу проко-втнув будильник, касету з фотоплівкою, носовичок, мотузку дов-жиною 91 см, велосипедний ніпель, три рукавички, гребінець, олівець, шматок золотого ланцюга, запонку, бельгійський франк, 4 полупенсовика й 2 фартинга.

Номер слайду 7

ДИВНЕ ПИТТЯ Чайки абсолютно спокійно можуть пити солону воду: їх гланди фільтрують сіль.

Номер слайду 8

НАЙДОВШИЙ ПІСТ Самець імператорського пінгвіна декілька місяців живе без їжі на льодових просторах Антарктики: він здійснює перехід від моря до місць гніздуван-ня, залицяється до самки, гріє яйце 62-67 днів, чекає на повернення самки, а потім повертається у від-крите море, обходячись без їжі до 134 днів.

Номер слайду 9

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ!

Номер слайду 10

ІНТЕРНЕТ - РЕСУРСИ referat.repetitor.ua› Тварини — рекордсмени світу 5ka.at.ua›load/biologija/nezvichajni_roslini_ta_… Найнезвичайніші птахи планети wildlife.by›node/8556 http://www.petsinform.com/guinnes/birds.html http://guinnessrecord.ru/index.php/ kniga-2002/priroda/ptitsy Пташині рекорди http://shkolazhizni.ru/ archive/0/n-58982/

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Маслієнко Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
13 липня 2018
Переглядів
1135
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку