Презентація "Проєктна діяльність. Куточок хімічної безпеки (цифровий)"

Про матеріал
Презентація для учнів за програмою пілотних класів НУШ. Варіант для створення саме цифрового куточку у умовах дистанційного навчання. В подальшому вчителю слід прикріпити отримані матеріали до інтерактивного плакату на пратформі https://www.thinglink.com/
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Аналіз домашнього завдання

Номер слайду 2

Що означає знак?

Номер слайду 3

Як слід діяти?

Номер слайду 4

Як ви вивчили небезпечні речовини?

Номер слайду 5

Куточок хімічної безпеки. Колективний проект. Хімія7 клас

Номер слайду 6

Навіщо потрібен куточок хімічної безпеки?

Номер слайду 7

Як створити інтерактивний куточок безпеки?https://www.thinglink.com/scene/1760226282852844006

Номер слайду 8

Завдання. Визначити правило, що ви будете ілюструвати. Намалювати зображення, яке ілюструє правило олівцями, фломастерами, фарбами…Попросити сфотографувати вас з вашим малюнком, або сфотографуватись селфі чи в дзеркалі.

Номер слайду 9

Особливості фото. Вертикальна орієнтація. Малюнок повинен бути добре помітним. Ваше обличчя повинне бути на кадрі.

Номер слайду 10

Завдання4. Слід записати на диктофон правило, що ви ілюстрували. (до 10с.)5. Фото та запис звуку слід завантажити та відправити в гугл-клас.

Номер слайду 11

7-А

Номер слайду 12

7-Б

Номер слайду 13

Правила1. Входьте до кабінету хімії і виходьте з нього лише з дозволу вчителя / вчительки.2. Поводьтеся спокійно, щоб не перекинути хімічний посуд, прилади, посудини з реактивами.3. Раціонально організовуйте робоче місце, не захаращуйте стіл зайвими предметами.4. Дбайливо ставтеся до обладнання кабінету, дотримуйтеся чистоти і порядку.5. Виконуйте хімічні досліди лише після погодження з учителем / учителькою, під наглядом дорослих.6. Перед початком роботи перевірте наявність усього необхідного для дослідження і продумайте послідовність виконання дослідів.

Номер слайду 14

Правила7. Працюйте сидячи, тихо, швидко, без зайвої метушні8. Насипайте і наливайте реактиви над столом.9. Необхідні записи в зошиті робіть відразу після виконання досліду.10. Дотримуйтеся правил безпечного користування водогоном та електричним струмом.11. Вивчіть місцезнаходження в кабінеті хімії засобів повідомлення пропожежу, протипожежних засобів й аптечки. Навчіться користуватися ними.12. Збирайте залишки реактивів у спеціальні посудини для відходів

Номер слайду 15

Правила13. користуйтеся засобами індивідуального захисту; 14. працюйте над столом; 15. читайте уважно етикетку на посудині з реактивом; 16. беріть посудину з реактивом, повернувши етикеткою в бік долоні; 17. ставте, а не кладіть боком, корок на лабораторний стіл;18. беріть реактиви для дослідів лише в мінімально необхіднихкількостях; 19. знімайте краплю з краю шийки посудини;

Номер слайду 16

Правила20. закоркуйте й поставте відразу на місце посудину, з якої взяли реактив; 21 спрямовуйте отвір пробірки, у якій нагріваєте речовину, убік від себе й інших; 22. прогрівайте рівномірно весь уміст пробірки, а не лише знизу; 23. спрямовуйте обережно повітря рухами руки до себе, щоб визначити запах речовини; їжте і пийте поза кабінетом хімії. В кабінеті не можна бігати, битись або що.

Номер слайду 17

Домашнє завдання. Закінчити проект і прикріпити фото та аудіо в гугл-класіПовторити правила поведінки в кабінеті хімії.

Номер слайду 18

Правила26. Якщо посуд розбився, то самостійно його не збирати, а покликати вчителя.27. Якщо хімічна речовина потрапила на шкіру, то відразу промити її проточною водою, повідомивши вчителя.27. Якщо в очі потрапила хімічна речовина, то відразу промити їх, повідомивши вчителя і підійти в медкабінет для огляду.28. Якщо ви помітили посудину з реактивом і без підпису, або підпис нерозбірливий, то користуватись ним не можна, повідомте вчителю.29. Кислоту слід наливати у воду повільно, тонким струменем, перемішуючи; категорично забороняється наливати воду в кислоту.30. Під час нагрівання пробірок і колб з реактивами користуйтесь тримачем. 31. Розлиту на столі чи підлозі рідину, що зайнялася, засипають піском або накривають ковдрою.

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 7 клас, Презентації
Додано
18 вересня 2023
Переглядів
389
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку