Презентація "Проєктні технології на уроках зарубіжної літератури"

Про матеріал
Проєкт – це робота, яку виконують протягом певного проміжку часу; спрямована на опрацювання конкретної теми й розв’язання однієї або цілої низки проблем, що відповідає встановленню міцного зворотнього зв’язку між теорією та практикою в процесі навчання, виховання і розвитку особистості учня.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проектні технології на уроках зарубіжної літературиіз досвіду роботи викладача зарубіжної літератури Богодухівського професійного аграрного ліцею. Окань Оксани Болеславівни

Номер слайду 2

Проект – це робота, яку виконують протягом певного проміжку часу; спрямована на опрацювання конкретної теми й розв’язання однієї або цілої низки проблем, що відповідає встановленню міцного зворотнього зв’язку між теорією та практикою в процесі навчання, виховання і розвитку особистості учня.

Номер слайду 3

Мета творчих проектів:ініціативність і наполегливість толерантність, здатність працювати в команді;дослідницький,пізнавальний інтерес;уміння самостійно знаходити інформацію та орієнтуватися в ній;уміння аналізувати, узагальнювати, представляти інформацію у вигляді оформленого результату.

Номер слайду 4

Основні етапи проекту:вибір теми або проблеми;планування проекту (узгодження усіх складових процесу виконання проекту);процес дослідження;результати, висновки;представлення результатів роботи;оцінка результатів і процесу.

Номер слайду 5

«П `ЯТЬ П»Проблема → Проектування → Пошук інформації → Продукт → Презентація

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Типи проектів: Дослідницькі Інформаційні Ігрові Творчі Прикладні

Номер слайду 9

Проекти на уроках літератури. Метод проектів навчає вибирати найоптимальніші й водночас конкурентоспроможні варіанти розв'язання поставленої проблеми. Проектна діяльність передбачає колективну роботу: інформаційний обсяг проектів змушує учнів об'єднуватись у групи. Склад, чисельність і обов'язки члени групи визначають самі. Учитель виступає в ролі помічника, партнера, порадника, який допомагає розставити акценти, знайти оптимальний метод, накреслити шлях до поставленої мети. У результаті учні усвідомлюють, що всі члени групи приречені на загальний успіх або невдачу. Успіхи кожного визначаються не тільки ним самим, а й зусиллями його товаришів.І разом радіють, коли один із них удостоюється похвали за особливі досягнення. У проекті за умов кооперації (співробітництва) реалізується розуміння, що власний успіх залежить від успіху команди. Взаємодія під час роботи над проектом формує соціальні компетентності (керівництва, співпраці, колективні рішення,конструктивне розв'язання конфліктів) та вміння застосувати їх на практиці чи в нестандартних ситуаціях.

Номер слайду 10

Творчих успіхів, шановні колеги!

pptx
Додав(-ла)
Окань Оксана
Додано
27 травня 2020
Переглядів
568
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку