Презентація проєкту «Сторінками історії села Литвинів» з учнями 3 класу Литвинівської ЗОШ І - ІІІ ступенів Підгаєцького району Тернопільської області

Про матеріал
Презентація проєкту «Сторінками історії села Литвинів» з учнями 3 класу Литвинівської ЗОШ І - ІІІ ступенів Підгаєцького району Тернопільської області
Зміст слайдів
Номер слайду 1

П Р Е З Е Н Т А Ц І Я П Р О Є К Т У “ СТОРІНКАМИ ІСТОРІЇ СЕЛА Л И Т В И Н І В ” ПІДГОТУВАЛА ВЧИТЕЛЬ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ ЛИТВИНІВСЬКОЇ ЗОШ І – ІІІ СТ. ПІДГАЄЦЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ ПОЛЯНА О.М. с. Литвинів 2016 р.

Номер слайду 2

ГОСТИННО ЗАПРОШУЄ ЛИТВИНІВСЬКА ЗОШ І – ІІІ СТ.

Номер слайду 3

МЕТА ПРОЄКТУ: Ознайомити дітей з походженням назви села, вулиць, урочищ, річки, з талановитими людьми села. Довести, що село в якому ми народилися і живемо це частинка історії України і світової історії. Розвивати пізнавальний інтерес учнів, пам'ять, вміння аналізувати спогади своїх батьків, дідусів та бабусь, походження традицій та звичаїв села та школи. Виховувати почуття патріотизму, любов до рідного села, бажання добре вчитися, щоб стати освіченою людиною, спонукати до бажання вивчати, берегти і примножувати багатство рідного краю.

Номер слайду 4

Використання краєзнавчого матеріалу в процесі вивчення навчальних предметів: Я у світі Природознавство Образотворче мистецтво Музичне мистецтво Трудове навчання Літературне читання

Номер слайду 5

ТИП ПРОЄКТУ: Навчально – пізнавальний дослідницький груповий довготривалий

Номер слайду 6

ЗАВДАННЯ ПРОЄКТУ: дізнатися про історію походженням назви села, вулиць, урочищ, річки через родинне, патріотичне, громадянське, трудове, естетичне, фізичне навчання та виховання; ознайомитися з роботами талановитих людей села; ознайомитися з творами поетів та письменників про Україну, наш край.

Номер слайду 7

ПЛАН РЕАЛІЗАЦІЇ ЗАВДАНЬ ПРОЄКТУ: 1. П і д г о т о в ч и й 1. Психолого – педагогічна підготовка вчителя та учнів до вибору теми проекту. Вересень-жовтень 2013 р. 2. Визначення та обговорення з учнями теми та завдань проекту. Грудень2013 р. 2. О р г а н і з а ц і й н и й 1. Конкретизація завдань. 2. Розробка плану дій. 3. Вибір способів збору інформації, форм і методів роботи з учнями. Протягом 2014 р. 4. Формування творчих груп для проєктної роботи. Розподіл обов’язків між учасниками. ( Групи : « Дослідники », « Юні поети », «Журналісти », « Художники »). Вересень 2014 р.

Номер слайду 8

1. П і д г о т о в ч и й 1. Психолого – педагогічна підготовка вчителя та учнів до вибору теми проєкту. Жовтень 2013 р. 2. Визначення та обговорення з учнями теми та завдань проєкту. Грудень2013 р.

Номер слайду 9

2. О р г а н і з а ц і й н и й 1. Конкретизація завдань. 2. Розробка плану дій. 3. Вибір способів збору інформації, форм і методів роботи з учнями. Протягом 2014 р.

Номер слайду 10

4. Формування творчих груп для проєктної роботи. Розподіл обов’язків між учасниками. ( Групи : « Дослідники », « Юні поети », «Журналісти », « Художники »). Вересень 2014 р. РОБОТА ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ

Номер слайду 11

3. Д о с л і д н и ц ь к и й Пошукова діяльність учнів зі збору пісень, віршів про Україну, загадок, прислів’їв. Збір інформації з історії села через проведення родинних свят, виховних заходів, годин класного керівника, проведення екскурсій, зустрічей з талановитими людьми села. Участь у загальношкільних виставках, учнівських малюнків, конкурсах, ярмарках, святах, тижнях початкової школи. Дослідження назви села, вулиць, урочищ, річки відповідно до навчальних програм. Постійно

Номер слайду 12

Д о с л і д н и ц ь к и й Пошукова діяльність учнів зі збору пісень, віршів про Україну, загадок, прислів’їв.

Номер слайду 13

Збір інформації з історії села через проведення родинних свят, виховних заходів, годин класного керівника, проведення екскурсій, зустрічей з талановитими людьми села.

Номер слайду 14

МАЛЕНЬКІ КОЛЯДНИКИ 2014 р.

Номер слайду 15

СВЯТКУВАННЯ 200 – РІЧЧЯ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ Т. Г. ШЕВЧЕНКА

Номер слайду 16

ЕКСКУРСІЇ НА ЛІСНИЦТВО

Номер слайду 17

БІЛЯ РІЧКИ ЗОЛОТА ЛИПА

Номер слайду 18

У ЛІСІ БІЛЯ КАПЛИЧКИ БОГОМАТЕРІ Лунають у лісі пташок голоси, Їх пісні нам сердечка милують. А у квітах, у травах є стільки краси! Хай усі це побачать, почують! Людино мила! Людино добра! Не рви в букети квіти. Все, що навколо бачиш ти, Рости повинно і цвісти.

Номер слайду 19

3. Участь у загальношкільних виставках, учнівських малюнків, конкурсах, ярмарках, святах, тижнях початкової школи. МИ – МАЛЕНЬКІ МАЙСТЕРНЯТА. ЩОБИ ВПРАВНО ПРАЦЮВАТИ, ДРУЖНІ ПАЛЬЧИКИ УМІЛІ, ГЕЙ, БЕРІТЬСЯ ВСІ ЗА ДІЛО !

Номер слайду 20

УМІЛІ РУЧКИ

Номер слайду 21

Номер слайду 22

МАЛЕНЬКІ КУХАРИКИ ТИЖДЕНЬ ПОЧАТКОВОГО НАВЧАННЯ

Номер слайду 23

СОЛОДКА ЯРМАРКА

Номер слайду 24

ДАРИ ПРИРОДИ

Номер слайду 25

К А З К О В И Й Б А Л

Номер слайду 26

4. Дослідження назви села, вулиць, урочищ, річки відповідно до навчальних програм. Вулиця “Вигода” Замчиська Річка Золота Липа Застав' я

Номер слайду 27

4. Узагальнюючо - підсумковий 1. Демонстрація результатів у формі: Картки з прислів’ями. Грудень 2014 р. Картки із назвами вулиць. Березень 2015 р. Фотоальбом села. Постійно Книга « Сторінками історії Литвинівської козаччини…». Травень 2015 р. Книга « Улюблене українське село Литвинів ». Грудень 2015 р. Листівки «Чи знаєш ти своє село?», «Талановиті люди нашого села» («Асоціативний кущ»). Лютий 2016 р. Урок – мандрівка « Сторінками історії села Литвинів ». Березень 2016 р.

Номер слайду 28

2. Представлення результатів роботи над проєктом на засіданні методоб'єднання вчителів початкових класів. За планом 3. Висвітлення результатів роботи над проєктом на сайті « Спільноти вчителів початкових класів Підгаєччини » polyanaolha@qmail.com Постійно

Номер слайду 29

4. Узагальнюючо - підсумковий 1. Демонстрація результатів у формі: Картки з прислів’ями. Грудень 2014 р. Картки із назвами вулиць. Березень 2015 р. Фотоальбом села. Постійно Книга « Сторінками історії Литвинівської козаччини…». Травень 2015 р.

Номер слайду 30

Книга « Улюблене українське село Литвинів ». Грудень 2015 р.

Номер слайду 31

Листівки («Асоціативний кущ»). «Чи знаєш ти своє село?», «Талановиті люди нашого села» Лютий 2016 р.

Номер слайду 32

Урок – мандрівка « Сторінками історії села Литвинів ». Березень 2016 р. ШЕПІТ ГОЛУБОЇ ВОДИ, ЗЕЛЕНИХ ДІБРОВ, СПІВ ДЗВІНКОГОЛОСИХ ПТАШОК, ЗАПАХ І РОЗМАЇТТЯ КВІТІВ – УСЕ ЦЕ ДОРОГЕ СЕРЦЮ, НІ З ЧИМ НЕЗРІВНЯННА КРАСА РІДНОГО КРАЮ. К О Н С П Е К Т У Р О К У – М А Н Д Р І В К И « С Т О Р І Н К А М И І С Т О Р І Ї С Е Л А Л И Т В И Н І В » Підготувала вчитель початкових класів Поляна Ольга Михайлівна с. Литвинів 2016 р.

Номер слайду 33

Запрошуємо у мандрівку

ppt
Додано
12 травня 2020
Переглядів
550
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку