Презентація проекту «У книжковому царстві»

Про матеріал
Презентація проекту «У книжковому царстві» включає такі види діяльності: Добір матеріалу: прислів'їв, приказок, загадок, віршів, ілюстрацій про книгу. Самостійне складання віршів про книгу. Виготовлення закладок для книг. Виготовлення пам'яток поводження з книгою. Екскурсія до дитячої бібліотеки міста. Робота книжкової лікарні «Живи книго!» Малювання дітьми улюбленого героя з прочитаної книги.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вихователь ГПДГоловченко І. В.2-А клас. Коростишівський НВК «Школа - ліцей»

Номер слайду 2

Проект«У книжковому царстві»Мета проекту: 1. Розкрити значення книги в житті людини.2. Розвивати пізнавальні інтереси, творчі здібності учасників проекту.3. Ознайомити дітей з процесом виготовлення книги та її будову.4. Розвивати життєві компетенції учнів.5. Збагатити знання учнів про правила поводження з книгою.6. Виховувати бережливе ставлення дітей до книги, пробуджувати бажання більше читати книжок.

Номер слайду 3

Види діяльності: Добір матеріалу: прислів'їв, приказок, загадок, віршів, ілюстрацій про книгу. Самостійне складання віршів про книгу. Виготовлення закладок для книг. Виготовлення пам'яток поводження з книгою. Екскурсія до дитячої бібліотеки міста. Робота книжкової лікарні «Живи книго!»Малювання дітьми улюбленого героя з прочитаної книги.

Номер слайду 4

Анотація проекту. Безмежна сила книги. Без неї людина сліпа, адже з дитячих літ книжка допомагає зрозуміти світ, що нас оточує. Вона наш друг і порадник. Не вміючи говорити розповідає нам про пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ. У наші непрості часи, з ряду причин, багато дітей не лише не відвідують бібліотеки регулярно, але й ніколи в них не були. Між тим жоден комп‘ютер чи інший гаджет не замінить живого спілкування з книгою.

Номер слайду 5

План виконання проекту. Етап – Підготовка- визначення теми, мети проекту, і його тривалості. Етап – Планування – визначення джерела інформації (інтернет, книги). Розподіл на творчі групи:- група «Пошуковці» - досліджують процес виготовлення книги та її будову.- група «Народознавці» - збір прислів‘їв, приказок, загадок, легенд про книгу.- група «Віршезнайки» - самостійне складання дітьми віршів, казок.- група «Умільці» - виготовлення закладок, пам‘яток для книги.3. Етап – Реалізація проекту – зібрати матеріал. Відібрати найкраще.4. Етап- Оформлення папки.5. Етап – Оцінювання роботи учнів проекту. Підбиття підсумків виконання проекту.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Виступи творчих груп I - група «Пошуковці»

Номер слайду 8

II - група «Народознавці»

Номер слайду 9

III - група «Віршезнайки»

Номер слайду 10

IV - група «Умільці»

Номер слайду 11

Гра «З'єднай прислів'я та поясни його»

Номер слайду 12

Робота в групах. Виготовлення пам'яток «Поводження з книгою»

Номер слайду 13

Робота книжкової лікарні «Живи книго»

Номер слайду 14

Екскурсія до дитячої бібліотеки міста

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Ми задоволені виконаною роботою!!!

pptx
Додано
27 жовтня 2020
Переглядів
360
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку