Презентація проекту "В'ячеслав Розвадовський - дорога в безсмертя"

Про матеріал

Презентація проекту "В'ячеслав Розвадовський - дорога в безсмертя" до уроку "Я у світі" у 3 класі на тему: "Славетні українці" допоможе з'ясувати, як пов'язане ім'я В'ячеслава Розвадовського, відомого українського художника, з історією Кам'янця-Подільського.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

В'ячеслав Розвадовський: дорога безсмертя

Номер слайду 2

Той, хто забув історію і звичаї своїх батьків, карається людьми та Богом. Народне повір'я Марія – Мати чиста і свята – Оберігає наше місто любе, Щоб Кам’янець наш квітнув у віках, Вдивляючись у голубе майбутнє!

Номер слайду 3

В. Розвадовський. Будівля ЗОШ № 17 на вул. Розвадовського м. Кам’янця-Подільського

Номер слайду 4

Мета нашої роботи - дослідити, як пов'язане ім'я В. Розвадовського, відомого українського художника, з історією нашого міста.

Номер слайду 5

В. Розвадовський. Сторінки біографії художника Народився В. Розвадовський 24 вересня 1875 року в Одесі. Закінчив Одеську мистецьку школу, а в 1894 році – Петербурзьку Академію мистецтв. 1890 року В. Розвадовському надали звання художника за картини “На Україні” та “Жнива”.

Номер слайду 6

У 1904-1906 роках художник організував перші українські пересувні мистецькі виставки. В. Розвадовський зібрав колекцію кращих творів мистецтва в оригіналах і репродукціях. 21 листопада 1904 року віз, щедро навантажений картинами Іллі Рєпіна, Ісаака Левітана, Бориса Кустодієва, Архипа Куїнджі, під‘їжджав до Кам‘янця. Тут же були й твори самого організатора виставки: “Ой не світи, місяченьку”, “Жнива”, “Катерина”, “Тарасова могила”, “Гуцулка”, “Кобзар”, “Над Дніпром”.

Номер слайду 7

Восени 1904 року народжується ідея відкриття художньої школи з інтернатом для сільських дітей. Перший набір учнів оголосили 1905 року. У 1907 році художник створює при закладі керамічне відділення. В. Розвадовський з учнями.

Номер слайду 8

Протягом 1908-1911 років В. Розвадовський проживав у Коломиї. З 1912 року все подальше життя художник провів у Середній Азії. 4 квітня 1942 року В. Розвадовський був заарештований за сфабрикованим звинуваченням в антирадянській діяльності. 20 січня 1943 року художник помер від серцевого приступу під час проведення слідства. У 1958 році В. Розвадовський був реабілітований посмертно за недостатністю зібраних доказів.

Номер слайду 9

Вшанування пам'яті великого митця 17 травня 1979 року рішенням виконкому Кам'янця-Подільського одна із вулиць нашого міста була названа на честь В. Розвадовського. Існує обласна премія ім. Розвадовського для художників, мистецтвознавців. 23 лютого 1982 року у Старому місті у будівлях колишнього Домініканського монастиря відкрито картинну галерею, де експонується чимало й картин В. Розвадовського.

Номер слайду 10

У картинній галереї

Номер слайду 11

“Молода подолянка” Картини В. Розвадовського “Стара подолянка”

Номер слайду 12

“Дідусь і онучка” Картини В. Розвадовського “Хатки”

ppt
Додано
5 липня 2018
Переглядів
860
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку