Презентація проекту "Як зберегти тепло і електроенергію в домі"

Про матеріал
Мета проекту формувати дослідницькі вміння на основі дослідження процесу збереження тепла і електроенергії. Тип проекту дослідницько - інформаційний.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчальний проект з теми: «Як зберегти тепло і світло в нашому домі?» («Я досліджую світ» 3 клас)Маріупольський НВК «Ліцей-школа №14» Учитель початкових класів Лавшук Ірина Валентинівна, «Спеціаліст вищої категорії», «Старший учитель»

Номер слайду 2

Мета:навчати учнів здійснювати проектну діяльність, формувати дослідницькі вміння на основі дослідження процесу збереження світла та тепла, поглиблювати, розширювати знання про джерела енергії; формувати соціальний досвід, пов’язаний із реалізацією ідеї скорочення витрат енергії, громадянську позицію;розвивати мовлення, мислення, уяву;виховувати екологічну культуру, дбайливе відношення до енергоресурсів. Завдання:усвідомити проблему збереження теплової та електричної енергії в побуті;навчитися встановлювати причинно-наслідкові зв’язки;дослідити власні звички, стиль життя щодо скорочення витрат енергії;визначити і виконувати прийнятні для себе та суспільства дії щодо раціонального використання енергії та тепла;проектувати свою діяльність, пов’язану із залученням інших людей;узагальнити і презентувати результати діяльності. Очікувані результати:розповідати про джерела енергії;пояснювати необхідність збереження теплової та електричної енергії у побуті;аналізувати власні звички, стиль життя, пов’язані з користуванням електричними приладами;визначати доступні шляхи скорочення витрат енергії;визначати і виконувати прийнятні для себе і членів родини дії щодо скорочення витрат енергії;фіксувати результати спостережень за процесом постачання енергії до користувача;проектувати власну діяльність щодо залучення інших до справи раціонального використання енергії;презентувати результати діяльності. Тип проекту: За діяльністю, що домінує в проекті – дослідницько-інформаційний. За кількістю навчальних предметів, охоплених проектом – міжпредметний (образотворче мистецтво, читання), надпредметний (фізика, економіка). За кількістю учасників проекту – груповий із залученням батьків. За тривалістю виконання – середньостроковий (3 тижні). За характером контактів - внутрішній. За характером партнерських взаємодій – кооперативний. Об’єкт дослідження: тепло та енергія. Предмет дослідження: збереження тепла та енергії в домі

Номер слайду 3

1 етап – підготовка до проектування. Визначення мети та очікуваних результатів1. Обговорення теми з учнями 2. Визначення мети, завдання проекту3. Об’єднання дітей у 4 групи залежно від їх бажань: науковці; дослідники; економісти; промоутери.4. Розподіл завдань між членами проекту та визначення плану дій кожної групи.

Номер слайду 4

2 етап – реалізація проекту. Науковці робота з літературою; збір інформації з різних джерел;оформлення звіту у формі комп’ютерної презентації

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Переваги повітряної енергіїВикористання повітряних електростанцій та вітряків. Екологічно-чистий вид енергії. Виробництво електроенергії за допомогою "вітряків" не супроводжується викидами вуглекислого чи будь-якого іншого газу. Відновлювана енергія. Енергія вітру, на відміну від викопного палива, невичерпна. Ергономіка. Вітрові електростанції займають мало місця і легко вписуються в будь-який ландшафт, а також відмінно поєднуються з іншими видами господарського використання території. Краще рішення для важкодоступних місць. Для віддалених місць встановлення вітрових електрогенераторів може бути найкращим і найдешевшим рішенням.

Номер слайду 7

Екологічна

Номер слайду 8

Відновлювана

Номер слайду 9

Маловитратна

Номер слайду 10

Доступна

Номер слайду 11

Ця приблизна мапа ветрів доводить, як перспективно розвивати повітряну енергетику в Україні.

Номер слайду 12

2 етап – реалізація проекту. Дослідники 1234{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№ з/р. Об’єктt 1t 2t 3t 4t 5t 6t 71 Банка 168°60°56°49°32°26°24°2 Банка 268°62°58°55°47°38°32°3 Банка 368°66°64°60°56°51°48°4 Банка 468°67°66°65°63°61°59°ВІДЕОЗВІТ+ ВИСНОВОК

Номер слайду 13

Номер слайду 14

2 етап – реалізація проекту. Енергетики {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}1 ТИЖДЕНЬЗВИЧАЙНИЙ РЕЖИМПОКАЗНИК ЛІЧИЛЬНИКАВИТРАЧЕНІ КОШТИ{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}2 ТИЖДЕНЬЕКОНОМНИЙ РЕЖИМПОКАЗНИК ЛІЧИЛЬНИКАВИТРАЧЕНІ КОШТИВИСНОВОК + ПАМ’ЯТКА

Номер слайду 15

Номер слайду 16

2 етап – реалізація проекту. Промоутери Плакати Малюнки Вірші, слогани Листівки Зібрались усі ви тут не спроста: Енергозбереження – наша мета. Запам’ятайте назавжди, люди: Невичерпних ресурсів на Землі не буде. Багато залежить від нашого вміння!Що ми залишимо новим поколінням?Хочемо їм зберегти тепла,Щоб наша Земля яскраво розквітла,Щоб у віконце у нашій оселіВеселка дивилась весело-весело!

Номер слайду 17

4 етап – оцінювання результатів проекту. ОЦІНЮВАННЯ САМООЦІНКА РОБОТИРОБОТА В ГРУПІГРУПА - ГРУПА3 етап – презентація проекту Представлення результатів роботи кожної групи у вибраній формі.

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
10 жовтня 2023
Переглядів
430
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку