Презентація "Професіограма вчителя"

Про матеріал
Професіограма вчителя Професіограма вчителя – це перелік вимог, що пред'являються до його особистості, здібностей, майстерності та психолого-фізичних можливостей. Це психофізичний аналіз, опис і характеристика професійно важливих якостей. Професіограма може виступати як форма моніторингу якості професійної підготовки студента до педагогічної діяльності Фахівець, що здійснює навчальну, виховну, розвивальну і корекційну роботу в школах, відповідно до освітніх стандартів. Професійний обов'язок вчителя - проведення уроків, в процесі яких він забезпечує вивчення учнями нової інформації, повторення і закріплення пройденого раніше, контроль і виставляння оцінок, а також організовує самостійну роботу. Мета освіти - не тільки власне навчання, а й розвиток, виховання учня. Педагог займається виховною роботою - проводить з учнями різні цікаві та корисні заходи, індивідуально розбирається з «проблемними» учнями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Професіограма вчителя. Виконала викладач Гірницького професійно-технічного училища. Богодарова Олена Сергіївна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

ФОРМУЛА ПРОФЕСІЇВчитель. ПРАЦЯ З ЛЮДЬМИРЕФОРМАТОРСЬКА ПРОФЕСІЯФУНКЦІОНУВАННЯ ЗАСОБАМИ ПРАЦІПРАЦЯ З ПІДВИЩЕНОЮ МОРАЛЬНОЮ ВІДПОВІДОАЛЬНІСТЮ

Номер слайду 5

ОПИС ПРОФЕСІЇРобота вчителя – передавати знання і навики учням. Вчитель керується в своїй роботі затвердженою Міністерством освіти і науки програмою навчання і предметними програмами. Навчання ґрунтується на методиках, складених в інтересах оптимального розвитку.

Номер слайду 6

Хороший вчитель може захопити дітей і зацікавити своїм предметом. Щонаглядніше вчитель зробити свій предмет і пов'яже його з практичним життям, то легше учнями засвоювати предмет і закріпити знання. Існує думка, що у вчителя має бути акторський талант, щоб уроки були для учнів цікавими і привабливими. В ході уроку вчитель знайомить учнів з новим матеріалом, повторює пройдений на інших уроках матеріал, перевіряє домашні завдання і задає нові. Засвоєння пройденого матеріалу вчителем перевіряється за допомогою усних відповідей і письмових контрольних робіт.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Узагальнена професіограма вчителя містить такі якості: 1. Педагогічна спрямованість особистості (любов до дітей, психологічна готовність до вчительської праці, психологічно-педагогічна культура тощо); 2. Особливості пізнавальної сфери педагога (педагогічна і психологічна спостережливість, здатність довільно концентрувати і розподіляти увагу; творча спрямованість уяви; логічність мислення, здатність переконувати, чуття нового, гнучкість розуму; культура мовлення, багатство словникового запасу тощо); 3. Педагогічний вияв емоційно-вольової сфери, виразність і прозорість почуттів, "сердечність розуму" (здатність свідомо керувати емоціями, регулювати свої дії, помодінку, володіти собою; терплячість, самостійність, рішучість, вимогливість, організованість і дисциплінованість); 4. Характерологічні і типологічні особливості педагога (сила, врівноваженість і рухливість нервово-психічних процесів; комунікативність; педагогічний оптимізм, гуманність; об'єктивність в оцінюванні учнів і самооцінюванні; схильність до громадської діяльності);

Номер слайду 17

5. Протипоказання до педагогічної роботи (дисгармонійна Я-концепція, виражена неврівноваженість, піддатм її вість гнітючим настроям, підвищена дратівливість; дефекти мови, органів слуху і зору; серцево-судинні захворювання; акцентуації характеру, неврози, психози тощо). Безумовно, професія вчителя дуже важка, зате одна з найпотрібніших. Всіх нас багато в чому сформувала школа, і, в першу чергу, наші педагоги. Важко переоцінити заслуги талановитого вчителя, який відкриває перед дитиною двері у світ знань, впливає на формування його життєвих пріоритетів, закладає основи його майбутнього, а значить, майбутнього цивілізації.

Номер слайду 18

Запрошую на навчання до Покровського педагогічного коледжу для отримання професії ВЧИТЕЛЬ

Номер слайду 19

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
4 грудня 2020
Переглядів
4173
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку