Презентація "Професія агроном"

Про матеріал
Опис професії, що сформований на базі інтервьювання та роботи з посадовими інструкціями підприємств. Рекомендовано для використання під час навчально-виховного процесу у 8-11 класах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Професія АГРОНОМПРОФОРІЄНТАЦІЯна тему: Виконавець. Магістр фізіології, біолог. Лисенко Ілля Миколайовичсмт Магдалинівка 2020 р.

Номер слайду 2

Обов’язки Проводить наукові дослідження в області агрономії. Вивчає і впроваджує передові методи оброблення польових, садових, городніх культур. Розробляє і впроваджує технології по боротьбі зі шкідниками, хворобами рослин і бур'янами. Розробляє агротехнічні заходи, спрямовані на підвищення родючості ґрунтів і збільшення врожайності сільськогосподарських культур. Розробляє виробничі плани, види і кількості посадкових культур. Веде переговори і готує проекти договорів на придбання насіння рослин, саджанців і добрив. Організує роботу з вирощування високоякісного сортового насіння і посадкового матеріалу, створення насінних фондів. Організує роботу по підготовці ґрунту до посіву і посадки. Розробляє заходи щодо готування і внесення добрив у ґрунт. Здійснює контроль за підготовкою насіння і посадкового матеріалу. Організує роботи з посіву польових культур. Розробляє плани (календарні графіки) по догляду за посівами. Контролює виконання робіт зі збору, транспортуванню до місця збереження і збереженню зібраного врожаю. Підготовляє наукову документацію і звіти. Виконує подібні по змісту обов'язки. Здійснює керівництво працівниками.

Номер слайду 3

Відповідальність. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, передбачених даною посадовою інструкцією, - у межах, визначених чинним трудовим законодавством України. За правопорушення, здійснені в процесі виконання своєї діяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним і цивільним законодавством України. За причинені матеріальні втрати - в межах, визначених чинним трудовим і цивільним законодавством України.

Номер слайду 4

Права спеціаліста. Знайомитися з проектами рішень керівництва підприємства стосовно його діяльності. Подавати пропозиції з удосконалення роботи, пов'язаної з передбаченими даною інструкцією обов'язками. В межах своєї компетенції повідомляти безпосередньому керівнику про всі недоліки в діяльності підприємства (структурного підрозділу, окремих працівників), виявлені у процесі виконання своїх посадових прав і обов'язків і вносити пропозиції по їх усуненню. Запитувати особисто або за дорученням безпосереднього керівника від керівників підрозділів і інших спеціалістів інформацію і документи, необхідні для виконання його посадових обов'язків. Залучати спеціалістів усіх (окремих) структурних підрозділів до вирішення задач, покладених на нього (якщо це передбачено положеннями про структурні підрозділи, якщо ні - то з дозволу керівника організації). Вимагати від керівництва підприємства, свого безпосереднього керівника надання допомоги у виконанні обов'язків, передбачених даною посадовою інструкцією.

Номер слайду 5

Підготовка агронома у вищому навчальному закладіАгроном – це складна і дуже відповідальна професія, яка потребує високого рівня знань і навичок, тому, для відповідності даним вимогам необхідна підготовка у вищому навчальному закладі(ВНЗ). Вступити на обрану вами спеціальність здавши Зовнішнє незалежне оцінювання з предметів: українська мова, біологія або хімія, математика, іноземна мова або історія (залежить від ВНЗ). До речі, прохідний бал для ВНЗ таких рівнів має становити 165 і вище. Якщо вам стане знань на вступ до бюджету, кожен абітурієнт прагне цього, то неодмінно до ваших рук потраплять величезні об'єми інформації наукових видань, посібників, підручників з обраного вами напряму. Чекатимуть студента величезні оснащені лабораторії, дослідні ділянки та наукові станції. По закінченні навчання вільні вакансії чекають на вас, адже КВАЛІФІКОВАНИХ спеціалістів-лаборантів в Україні дуже мало.

Номер слайду 6

ПРО ГОЛОВНЕ Не популярна у попиті поміж абітурієнтів та і на ринку праці ця професія рідко з'являється на шпальтах вакансій. Кожен про неї чув, кожен віддалено і поверхнево усвідомлює важливість агронома на тлі престижу менеджерів, економістів чи юристів. Здоров'я рослин, їх урожайність, строки посіву, усі етапи сівби і збору, рекультивація ґрунтів, збагачення їх добривами, обробка від паразитів, підбір препаратів… Всі ці процеси відбуваються у певний період року, але плануються вони щоденно. Кожний аспект чи питання перевіряються и підлягають доповненню чи виправленню, жоден трактор чи комбайн не виїде без команди агронома. Важливість агронома для сільського господарства не помірна, так само як і прибуток. Тому цінність цієї професії для Українського ринку праці та сільського господарства така ж висока, як потреба лікарні у лікарях. Та кожен, хто обере це нелегке покликання для себе пріоритетним, повинен пам'ятати про величезну відповідальність та вимоги до глибини знань фахівця, які можуть стати запорукою слави і достатку, а нестача їх призведе до непередбачуваних, часто негативних наслідків.

Номер слайду 7

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
16 січня 2020
Переглядів
2653
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку