Презентація "Професія Електрик"

Про матеріал
Презентація на тему профорієнтації з професії "Електрик" для використання у навчально-виховній роботі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Професія ЕЛЕКТРИКПРОФОРІЄНТАЦІЯна тему: Виконавець. Магістр фізіології, біолог. Лисенко Ілля Миколайовичсмт Магдалинівка 2020 р.

Номер слайду 2

Обов’язки Забезпечує підтримку справного стану, безаварійну і надійну роботу обслуговуваних пристроїв та електроустаткування. Здійснює монтаж нових електричних мереж. Проводить планово-попереджувальний ремонт (ППР) електричної частини устаткування згідно графіка ППР. Виявляє причини зносу, вживає заходів щодо їх попередження та усунення. Забезпечує правильну експлуатацію, своєчасний якісний ремонт відповідно до інструкцій з технічного обслуговування, діючих технічних умов і норм та обслуговування трансформатора ТП-2 і електричних мереж підприємства. Ліквідує несправності в роботі пристроїв, їх ремонт, монтаж та регулювання. Дотримується правил внутрішнього розпорядку цеху та режиму роботи. Дотримується правил охорони праці, техніки безпеки і пожежної безпеки згідно діючих інструкцій.

Номер слайду 3

Відповідальність. Експлуатація обладнання в частині електробезпеки. Своєчасне та якісне виконання планово-попереджувального ремонту, за простій обладнання, що стався з його вини. Дотримання правил охорони праці, техніки безпеки і пожежної безпеки. Підтримання чистоти та порядку на робочому місці. Відповідає за неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, передбачених цією посадовою інструкцією, в межах, визначених чинним законодавством України. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, у межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України. За заподіяння матеріального збитку, в межах, визначених чинним трудовим і цивільним законодавством України.

Номер слайду 4

Права спеціаліста. Вносити на розгляд головного інженера та керівників структурних підрозділів пропозиції щодо поліпшення електричного обслуговування підприємства та його підрозділів, щодо поліпшення технологічних процесів, удосконалення оснащення, обладнання, підвищенню естетики праці. Вимагати забезпечення нормальних умов праці. Отримувати від енергетика інформацію та інструктаж в частині появи нових видів робіт на ділянці. Вимагати від адміністрації забезпечення правил охорони праці, техніки безпеки і пожежної безпеки. Вимагати забезпечення спецодягом згідно діючих норм. Вносити свої пропозиції щодо поліпшення технологічних процесів, удосконалення оснащення, обладнання, підвищення естетики праці.

Номер слайду 5

Підготовка електрика у навчальному закладіЕлектрик – це складна і дуже відповідальна професія, яка потребує високого рівня знань і навичок, тому, для відповідності даним вимогам необхідна підготовка у профільному навчальному закладі(НЗ). Вступити на обрану вами спеціальність здавши Зовнішнє незалежне оцінювання з предметів: українська мова, математика, іноземна мова або історія (залежить від НЗ). До речі, прохідний бал для НЗ таких рівнів має становити 130 і вище. Якщо вам стане знань на вступ до бюджету, кожен абітурієнт прагне цього, то неодмінно до ваших рук потраплять величезні об'єми інформації наукових видань, посібників, підручників з обраного вами напряму. Та важливіше за все – це навички, набуті з майстрами, які мають величезний досвід і готові поділитися ним у будь який час. По закінченні навчання вільні вакансії чекають на вас, адже КВАЛІФІКОВАНИХ спеціалістів-електриків в Україні дуже мало.

Номер слайду 6

ПРО ГОЛОВНЕ Уявіть собі день без “СВІТЛА”… Продукти у холодильнику псуються, вода у електрочайнику холодна, їжа у мультиварці не приготована, мікрохвильва піч не зігріває для вас бутерброд. Заходите до вбиральні – страшно, заходите до спальні – сумно. Компьютер, телевізор і радіо – стоять у лякаючій тиші, позираючи на вас порожніми, темними “очима”. Навіть книжка у світлі каганця не приносить спокою. А індикатор заряду батареї смартфону вказує на те, що останній зв’язок із зовнішнім світом зникне із згаснувшим екраном… І ніякий супергерой, хай то Ентоні Старк чи Тор не врятують вас від мороку та холоду темряви, який повільно підбирається до кінчиків пальців і проникає у самісіньке серце. Та, на відміну від в вигаданих персонажів, справжні герої робочого дня – це кваліфіковані фахівці-електрики, яких ні дощ, ні сніг не спинять на шляху до мети. Створення затишку і тепла у оселі кожного громадянина України не обходиться без електроенергії, якою, у свою чергу, забезпечують нас РЕМУ зі своїми “супергероями”.

Номер слайду 7

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
23 лютого 2020
Переглядів
2000
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку