Презентація "Професія Муляр"

Про матеріал
Презентація на тему профорієнтації з професії "Муляр" для використання у навчально-виховній роботі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Професія МУЛЯРПРОФОРІЄНТАЦІЯна тему: Виконавець. Магістр фізіології, біолог. Лисенко Ілля Миколайовичсмт Магдалинівка 2020 р.

Номер слайду 2

Обов’язки Виконання кам'яних робіт при кладці і ремонті кам'яних конструкцій будівель, мостів, промислових і гідротехнічних споруд. Кладка цегляних стовпчиків під статеві лаги. Приготування розчинів вручну. Очищення цегли від розчину. Пробивання гнізд, борозен і отворів у цегляній та бутовий кладці вручну. Розбирання вручну бутових фундаментів, цегляної кладки стін та стовпів. Засипка каналів або коробів порошкоподібними матеріалами або мінеральною ватою. Зачіпка піддонів, контейнерів, залізобетонних виробів та інших вантажів малої маси інвентарними стропами за монтажні петлі, скоби, гаки тощо. Дотримання Правил внутрішнього трудового розпорядку та інших локальних нормативних актів організації, внутрішніх правил і норм охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту. Виконання в рамках трудового договору розпоряджень працівників, яким він полагоджений згідно з цією інструкцією. Виконання роботи з приймання і здачі зміни, чищенні і митті, дезінфекції устаткування, яке обслуговує і комунікацій, прибирання робочого місця, пристосувань, інструменту, а також за змістом їх в належному стані. Ведення встановленої технічної документації.

Номер слайду 3

Відповідальність1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, передбачених цією посадовою інструкцією, - в межах, встановлених законодавством України про працю.2. За правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством3. За завдання матеріальної шкоди - в межах, встановлених чинним трудовим і цивільним законодавством

Номер слайду 4

Права спеціаліста. Вносити на розгляд керівництва пропозиції: - щодо вдосконалення роботи пов'язаної з передбаченими цією посадовою інструкцією обов'язками, - про притягнення до матеріальної та дисциплінарної відповідальності працівників, які порушили виробничу та трудову дисципліну. Вимагати від структурних підрозділів та працівників організації інформацію, необхідну йому для виконання своїх посадових обов'язків. Знайомитися з документами, що визначають його права та обов'язки за займаною посадою, критерії оцінки якості виконання посадових обов'язків. Знайомитися з проектами рішень керівництва підприємства, що стосуються його діяльності. Вимагати від керівництва підприємства сприяння, в тому числі забезпечення організаційно-технічних умов і оформлення встановлених документів, необхідних для виконання посадових обов'язків.Інші права, встановлені чинним трудовим законодавством.

Номер слайду 5

Підготовка муляра у навчальному закладіМуляр – це складна і дуже відповідальна професія, яка потребує високого рівня знань і навичок, тому, для відповідності даним вимогам необхідна підготовка у профільному навчальному закладі(НЗ). Вступити на обрану вами спеціальність здавши Зовнішнє незалежне оцінювання з предметів: українська мова, математика, іноземна мова або історія (залежить від НЗ). До речі, прохідний бал для НЗ таких рівнів має становити 140 і вище. Якщо вам стане знань на вступ до бюджету, кожен абітурієнт прагне цього, то неодмінно до ваших рук потраплять величезні об'єми інформації наукових видань, посібників, підручників з обраного вами напряму. Та важливіше за все – це навички, набуті з майстрами, які мають величезний досвід і готові поділитися ним у будь який час. По закінченні навчання вільні вакансії чекають на вас, адже КВАЛІФІКОВАНИХ спеціалістів-мулярів в Україні дуже мало.

Номер слайду 6

ПРО ГОЛОВНЕ Будинок – де ви живете, школа – де ви навчаєтесь, кафе – де ви відпочиваєте, - усе це збудоване якісно і надійно, де вам тепло і комфортно. Ви не знаєте в обличчя людей, які вклали усю свою майстерність і досвід, отримували травми на будівництві і страждали від нестачі матеріалів та транспорту. Але пам'ять про них ніколи не зникне, адже вони увіковічили свою працю і знання у спорудах, які простоять ще не одне десятиліття, слугуючи прихистком від негоди, навчальною чи виробничою базою, теплою домівкою у яку приємно повертатись після щоденної, виснажливої роботи. Честь і повага славній професії, що створює надійне і міцне майбутнє для прийдешніх поколінь.

Номер слайду 7

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
23 лютого 2020
Переглядів
1349
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку