Презентація "Професія інженер-електронщик"

Про матеріал
Опис професії, що сформований на базі інтервьювання та роботи з посадовими інструкціями підприємств. Рекомендовано для використання під час навчально-виховного процесу у 8-11 класах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Професія інженер-електронщик. ПРОФОРІЄНТАЦІЯна тему: Виконавець. Магістр фізіології, біолог. Лисенко Ілля Миколайовичсмт Магдалинівка 2019 р.

Номер слайду 2

Обов’язки Забезпечує правильну технічну експлуатацію, безперебійну роботуелектронного устаткування.2. Бере участь у розробці перспективних і поточних планів і графіківроботи, технічного обслуговування і ремонту устаткування3. Здійснює підготовку електронно-обчислювальних машин до роботи4. Проводить наладку елементів і блоків електронних обчислювальних машин5. Організує технічне обслуговування електронної техніки, забезпечує працездатний стан, раціональне використання її, проведення профілактичного і поточного ремонту.6. Вживає заходи по своєчасному і якісному виконанню ремонтних робіт згідно  затвердженої документації.7. Вивчає можливість підключення додаткових зовнішніх пристроїв до електронно-обчислювальних машин8. Веде облік і аналізує показники використання електронного устаткування9. Складає заявки на устаткування і запасні частини, ремонт

Номер слайду 3

Професійна відповідальність1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадовихобов'язків, передбачених даною посадовою інструкцією, - умежах, визначених чинним трудовим законодавством2. За правопорушення, здійснені в процесі виконання своєїдіяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним,кримінальним і цивільним законодавством3. За причинені матеріальні втрати - в межах, визначенихчинним трудовим і цивільним законодавством України.

Номер слайду 4

Права1. Діяти від імені відділу, представляти інтереси підприємства у взаємовідносинах з іншимиструктурними підрозділами підприємства, організаціями й органами державної влади.2. Здійснювати взаємодії з керівниками усіх структурних підрозділів3. Знайомитися з проектами рішень керівництва підприємства4. Вносити на розгляд керівництва пропозиції по поліпшенню діяльності підприємства 5. Брати участь у підготовці проектів наказів, інструкцій, указівок6. У межах своєї компетенції підписувати і візувати документи.7. Самостійно вести переписування зі структурними підрозділами підприємства

Номер слайду 5

Підготовка електронщика у вищому навчальному закладі– це дуже відповідальна професія, яка потребує специфічних знань і уваги, тому , для відповідності даним вимогам необхідна підготовка у відповідному навчальному закладі. Що ж ми знаємо про вищі навчальні заклади, або ВНЗ?Це заклади ІІІ – IV рівня акредитації, які дають знання відповідні дипломам бакалавра (4 роки навчання) та магістра (5 – 6 років). Вступити на факультет з обраної вами спеціальності здавши Зовнішнє незалежне оцінювання з предметів: українська мова, математика або фізика, та іноземна мова або історія (залежить від ВНЗ). До речі, прохідний бал для ВНЗ таких рівнів має становити 160 і вище. Якщо вам стане знань на вступ до бюджету, кожен абітурієнт прагне цього, то неодмінно до ваших рук потраплять величезні об'єми інформації наукових видань, посібників, підручників, статей та конференцій з обраного вами напряму. По завершенні навчання вільні вакансії чекають на вас, адже КВАЛІФІКОВАНИХ спеціалістів саме в Україні катастрофічно не вистачає.

Номер слайду 6

ПРО ГОЛОВНЕ Майже на кожному підприємстві чи державній установі є “таємнича особа”. Під час електронного апокаліпсису, швидко з'являється і, так само швидко, зникає, несучи за собою спокій і радість від стабільної роботи і комфорту користування комп'ютерами та іншим обладнанням. Інженер-електронщик – відповідальний, пунктуальний і досвідчений фахівець, який має бути не тільки освіченим, а і закоханим у свою справу. Нагородою для такого спеціаліста є безперервна та стабільна робота оточуючої його електронної екосистеми.

Номер слайду 7

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
30 грудня 2019
Переглядів
764
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку