Презентація "Професія касир"

Про матеріал
Опис професії, що сформований на базі інтервьювання та роботи з посадовими інструкціями підприємств. Рекомендовано для використання під час навчально-виховного процесу у 8-11 класах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Професія касир. ПРОФОРІЄНТАЦІЯна тему: Виконавець. Магістр фізіології, біолог. Лисенко Ілля Миколайовичсмт Магдалинівка 2019 р.

Номер слайду 2

Обов’язки 1. Здійснює операції з готівковими коштами, зберігає всі прийняті цінності.2. Одержує в установах банку готівку, здійснює записи в касовій книзі операцій3. Перевіряє наявність і достовірність підпису головного бухгалтера, 4. Підписує прибуткові касові ордери та видаткові документи.5. Видає квитанцію особі, яка здала готівку в касу. 6. Виписує видатковий касовий ордер на фактично видану по платіжній відомісті суму, передає його для реєстрації.7. Щоденно в кінці робочого дня виводить залишок грошових коштів у касі підприємства та передає у бухгалтерію підприємства звіт касира разом з прибутковими касовими ордерами і видатковими документами під розпис особи, яка здійснює контроль за веденням касових операцій.8. Виконує інші обов’язки зі збереження в касі грошових документів, цінних паперів тощо.

Номер слайду 3

Професійна відповідальність1. За неналежне виконання своїх посадових обов'язків, у межах, визначених чинним трудовим законодавством України.2. За правопорушення, здійснені в процесі виконання своєї діяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним і цивільним законодавством України.3. За причинені матеріальні втрати - в межах, визначених чинним трудовим і цивільним законодавством України.

Номер слайду 4

Права 1. Знайомитися з проектами рішень керівництва підприємства стосовно його діяльності.2. Подавати пропозиції з удосконалення роботи, пов'язаної з передбаченими даною інструкцією обов'язками.3. В межах своєї компетенції повідомляти безпосередньому керівнику про всі недоліки в діяльності підприємства (структурного підрозділу, окремих працівників), виявлені у процесі виконання своїх посадових прав і обов'язків і вносити пропозиції по їх усуненню.4. Запитувати особисто або за дорученням безпосереднього керівника від керівників підрозділів і інших спеціалістів інформацію і документи, необхідні для виконання його посадових обов'язків.5. Залучати спеціалістів усіх (окремих) структурних підрозділів до вирішення задач, покладених на нього (якщо це передбачено положеннями про структурні підрозділи, якщо ні - то з дозволу керівника організації).6. Вимагати від керівництва підприємства, свого безпосереднього керівника надання допомоги у виконанні обов'язків, передбачених даною посадовою інструкцією.

Номер слайду 5

Підготовка касира у вищому навчальному закладі– це дуже відповідальна професія, яка потребує специфічних знань і уваги, тому , для відповідності даним вимогам необхідна підготовка у відповідному навчальному закладі. Що ж ми знаємо про вищі навчальні заклади, або ВНЗ?Це заклади ІІІ – IV рівня акредитації, які дають знання відповідні дипломам бакалавра (4 роки навчання) та магістра (5 – 6 років). Вступити на факультет з обраної вами спеціальності здавши Зовнішнє незалежне оцінювання з предметів: українська мова, математика та іноземна мова або історія (залежить від ВНЗ). До речі, прохідний бал для ВНЗ таких рівнів має становити 130 і вище. Якщо вам стане знань на вступ до бюджету, кожен абітурієнт прагне цього, то неодмінно до ваших рук потраплять величезні об'єми інформації наукових видань, посібників, підручників, статей та конференцій з обраного вами напряму. По завершенні навчання вільні вакансії чекають на вас, адже КВАЛІФІКОВАНИХ спеціалістів в Україні дуже мало.

Номер слайду 6

ПРО ГОЛОВНЕ Багато хто може сказати, що посада касир - ніщо у порівнянні з пілотом чи космонавтом, професором чи лікарем. Але це безвідповідальна точка зору, яка не має права на існування, бо, як усім відомо, професія касира - є однією зі складових ланок фінансового обігу на підприємстві. Тому, отримуючи зарплатню, чи оплачуючи послуги ви завжди можете покластися на точність і пунктуальність українських касирів, порівняної з хірургічними чи математичними діями.

Номер слайду 7

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Чунихина Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Цюпак Ольга Володимирівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
30 грудня 2019
Переглядів
1427
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку