Презентація : "Професія менеджер"

Про матеріал
Презентація на тему профорієнтації з професії "Менеджер" для використання у навчально-виховній роботі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Професія МЕНЕДЖЕРПРОФОРІЄНТАЦІЯна тему: Виконавець. Магістр фізіології, біолог. Лисенко Ілля Миколайовичсмт Магдалинівка 2020 р.

Номер слайду 2

Обов’язки 1. Розробляє стратегічні цілі з питань регіонального розвитку.2. На основі комплексного вивчення, проведення маркетингових досліджень та аналізу діяльності регіону забезпечує розроблення проектів поточних і перспективних планів його технічного та економічного розвитку.3. Визначає оптимальну стратегію економічної діяльності регіону, обґрунтовує економічні розрахунки, та планові показники з урахуванням досягнень науки і техніки, організації виробництва та праці.4. Проводить аналіз і розрахунок основних економічних показників діяльності регіону з використанням сучасних методик і обґрунтувань.5. Сприяє проведенню наукових досліджень і експериментів, випробувань нової техніки і технології, а також роботи у сфері науково-технічної інформації, раціоналізації і винахідництва, розповсюдження передового виробничого досвіду.6. Здійснює методичне керівництво і організацію роботи з упровадження, удосконалення та підвищення ролі економічних методів управління на регіональному рівні.7. На основі даних статистичної звітності та бухгалтерського обліку з основних показників господарської діяльності підприємств регіону оцінює їх експортний потенціал, розраховує можливості зовнішньоекономічної діяльності.8. Прогнозує потреби в матеріальних, фінансових та трудових ресурсах на регіональному рівні.9. Бере участь у роботі щодо вдосконалення організації виробництва, підвищення продуктивності праці та ефективності виробництва.10. Обґрунтовує та пропонує шляхи економії всіх видів ресурсів.11. Бере участь у маркетингових дослідженнях зовнішнього ринку з метою визначення потенційних споживачів та прогнозування попиту на продукцію.12. Забезпечує складання встановленої звітності.13. Підтримує необхідні зв'язки з підприємствами регіону, органами державної влади та місцевого самоврядування.14. Знає, розуміє і застосовує діючі нормативні документи, що стосуються його діяльності.15. Знає і виконує вимоги нормативних актів про охорону праці та навколишнього середовища, дотримується норм, методів і прийомів безпечного виконання робіт.

Номер слайду 3

Відповідальність 1. Менеджер з питань регіонального розвитку несе відповідальність за невиконання або несвоєчасне виконання покладених цією посадовою інструкцією обов`язків та (або) невикористання наданих прав.2. Менеджер з питань регіонального розвитку несе відповідальність за недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.3. Менеджер з питань регіонального розвитку несе відповідальність за розголошення інформації про організацію (підприємство/установу), що відноситься до комерційної таємниці.4. Менеджер з питань регіонального розвитку несе відповідальність за невиконання або неналежне виконання вимог внутрішніх нормативних документів організації (підприємства/установи) та законних розпоряджень керівництва.5. Менеджер з питань регіонального розвитку несе відповідальність за правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності, в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.6. Менеджер з питань регіонального розвитку несе відповідальність за завдання матеріального збитку організації (підприємству/установі) в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.7. Менеджер з питань регіонального розвитку несе відповідальність за неправомірне використання наданих службових повноважень, а також використання їх в особистих цілях.

Номер слайду 4

Права спеціаліста1. Менеджер з питань регіонального розвитку має право вживати дії для запобігання та усунення випадків будь-яких порушень або невідповідностей.2. Менеджер з питань регіонального розвитку має право отримувати всі передбачені законодавством соціальні гарантії.3. Менеджер з питань регіонального розвитку має право вимагати сприяння у виконанні своїх посадових обов'язків і здійсненні прав.4. Менеджер з питань регіонального розвитку має право вимагати створення організаційно-технічних умов, необхідних для виконання посадових обов'язків та надання необхідного обладнання та інвентарю.5. Менеджер з питань регіонального розвитку має право знайомитися з проектами документів, що стосуються його діяльності.6. Менеджер з питань регіонального розвитку має право запитувати і отримувати документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання своїх посадових обов'язків і розпоряджень керівництва.7. Менеджер з питань регіонального розвитку має право підвищувати свою професійну кваліфікацію.8. Менеджер з питань регіонального розвитку має право повідомляти про виявлені в процесі своєї діяльності порушення і невідповідності і вносити пропозиції щодо їх усунення.9. Менеджер з питань регіонального розвитку має право ознайомлюватися з документами, що визначають права та обов'язки за займаною посадою, критерії оцінки якості виконання посадових обов'язків.

Номер слайду 5

Підготовка МЕНЕДЖЕРА у навчальному закладіМенеджер – це складна і дуже відповідальна професія, яка потребує високого рівня знань і навичок, тому, для відповідності даним вимогам необхідна підготовка у профільному вищому навчальному закладі (ВНЗ). Вступити на обрану вами спеціальність здавши Зовнішнє незалежне оцінювання з предметів: українська мова, математика, іноземна мова або історія (залежить від ВНЗ). До речі, прохідний бал для ВНЗ таких рівнів має становити 170 і вище. Якщо вам стане знань на вступ до бюджету, кожен абітурієнт прагне цього, то неодмінно до ваших рук потраплять величезні об'єми інформації наукових видань, посібників, підручників з обраного вами напряму. Досвід викладачів допоможе швидко засвоїти усі аспекти і тонкощі професії. По закінченні навчання вільні вакансії чекають на вас, адже КВАЛІФІКОВАНИХ спеціалістів-менеджерів в Україні не достатньо.

Номер слайду 6

ПРО ГОЛОВНЕ Управління персоналом підприємства потребує від представника даної професії спектру важливих якостей. Обізнаність керівника у різних сферах допоможе майбутньому професіоналу досягти захмарних професійних досягнень. Цікавість, наполегливість, ерудиція та старанність стануть незмінними помічниками у формуванні сильного та конкурентоздатного підприємства.

Номер слайду 7

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
26 березня 2020
Переглядів
4562
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку