Презентація : "Професія журналіст"

Про матеріал
Презентація на тему профорієнтації з професії "Журналіст" для використання у навчально-виховній роботі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Професія ЖУРНАЛІСТПРОФОРІЄНТАЦІЯна тему: Виконавець. Магістр фізіології, біолог. Лисенко Ілля Миколайовичсмт Магдалинівка 2020 р.

Номер слайду 2

Обов’язки Готувати інформацію для видань. Здійснювати підготовку інформаційних матеріалів на задані теми згідно вимогам редакції і надавати у вигляді, передбаченому редакцією. Готувати питання для інтерв'ю, призначати зустрічі, виїжджати на місце їх проведення, проводити інтерв'ю. Обробляти інформацію, зібрану в ході інтерв'ю. Представляти цю інформацію у вигляді інформаційних матеріалів в певному жанрі. Виробляти перевірку достовірності інформації. Редагувати матеріали, стежити точністю фактичних даних: цифри, імена, прізвища. Готувати інформаційні матеріали відповідно до графіка, затвердженого головним редактором. Готувати не менше трьох публікацій за п'ять робочих днів. Створювати та вести інформаційні бази, необхідні для підготовки матеріалів. Доводить до відома головного редактора про можливі зриви в роботі, що тягнуть за собою несвоєчасне підготовку матеріалу і подачу до друку. Пропонувати нові ідеї. Прагне до підвищення професійного і особистого зростання, навчання, самовдосконалення. Підтримувати позитивний моральний клімат в офісі. Виявляти взаємовиручку, відповідальність, довіру, підтримку, оптимізм. Виконувати окремі службові доручення безпосереднього керівника. Виконувати правила трудового розпорядку, прийняті в компанії.

Номер слайду 3

Відповідальність. За невиконання або неналежне виконання своїх посадових обов'язків, передбачених цією посадовою інструкцією, - в межах, визначених чинним цивільним законодавством України. За невиконання посадових обов'язків. За порушення правил внутрішнього розпорядку компанії. За порушення ділової етики. За нераціональне використання комп'ютерної техніки. За правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності, встановлені чинним законодавством України. За надання недостовірної інформації керівництву. За недбале ставлення до ведення документації.

Номер слайду 4

Права спеціаліста. Запитувати від співробітників і керівників інформацію і документи, необхідні для виконання своїх посадових обов'язків. Знайомитися з документами, що визначають права і обов'язки за займаною посадою, критеріями оцінки якості виконання посадових обов'язків. Вносити на розгляд керівництва пропозиції щодо вдосконалення роботи, пов'язаної з передбаченими даною інструкцією обов'язками.

Номер слайду 5

Підготовка журналіста у навчальному закладіЖурналіст – це складна і дуже відповідальна професія, яка потребує високого рівня знань і навичок, тому, для відповідності даним вимогам необхідна підготовка у профільному вищому навчальному закладі(ВНЗ). Вступити на обрану вами спеціальність здавши Зовнішнє незалежне оцінювання з предметів: українська мова, математика, іноземна мова або історія (залежить від ВНЗ). До речі, прохідний бал для ВНЗ таких рівнів має становити 170 і вище. Якщо вам стане знань на вступ до бюджету, кожен абітурієнт прагне цього, то неодмінно до ваших рук потраплять величезні об'єми інформації наукових видань, посібників, підручників з обраного вами напряму. Досвід викладачів допоможе швидко засвоїти усі аспекти і тонкощі професії. По закінченні навчання вільні вакансії чекають на вас, адже КВАЛІФІКОВАНИХ спеціалістів-журналістів в Україні дуже мало.

Номер слайду 6

ПРО ГОЛОВНЕ Ні мороз, ні спека, ні буревій, - не зупинять наполегливість і цілеспрямованість професіонала-журналіста на шляху до мети. Жодна новина чи таємниця не сховається від уважного погляду об'єктива камери. Жодна деталь не буде втрачена у процесі обробки інформації. Тільки справжній журналіст може оволодіти теоретичними знаннями з будь якої професії за дуже короткий час. Хоча журналістика і свобода слова в Україні переживають несприятливі часи через неграмотність та кумівство у лавах цієї славної професії, ще є у нашій країні професіонали, котрі витрачають увесь свій час на створення якісного, а головне достовірного матеріалу.

Номер слайду 7

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
26 березня 2020
Переглядів
1717
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку