Презентація "Професія "Зварник" (для учнів 10-11 класів)

Про матеріал

Презентація стане в нагоді класним керівникам для проведення профорієнтаційних заходів.

Електрозварники відносяться до професії «горячого цеху» з-за високої шкідливості виробництва внаслідок великого виділення газів і тепла при зварних роботах. Вони працюють, як у приміщеннях так і на відкритому повітрі. Можливі роботи на висоті.

Для захисту від теплових та світлових ударів використовують спецодяг та маску.

Професія має 1-6 розряди.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Майбутнє своїми руками» Електрозварник Електрозварник – це мужність, це сила! Ним може стати кожна людина Зіркість в очах, точність в руках. Слухняний метал у сильних руках.

Номер слайду 2

Професія “Зварник”

Номер слайду 3

Історія зварювання У джерел створення електродугового зварювання стояли видатні російські вчені: В.В. Петров, Н. Н. Бенардос, Н. Г. Славянов, що прославилися найбільшими винаходами другої половини XIX ст., які до наших днів не втратили свого значення. У 1802 році, російський академік Василій Петров відкрив ефект електричної дуги, при виникненні якої між двома кутовими електродами, створюється висока температура. Ця температура настільки висока, що дозволяє розплавити метали. Н.Г. Славянов (1854-1897) Н.Н.Бенардос (1842-1905) В.В. Петров (1761-1834) Н. Г. Славянов Розробив метод електрозварювання Н.Н.Бенардос Розробив спеціалізоване джерело живлення для зварювання В. В. Петров. Відкрив явище дугового розряду

Номер слайду 4

Види зварювання Електрозварювання Газоелектрозварювання Автоматичне та напівавтоматичне зварювання Лазерне зварювання Зварювання у вакуумі

Номер слайду 5

Професіограмма зварника Електрозварник – це мужність, це сила! Ним може стати кожна людина Зіркість в очах, точність в руках. Слухняний метал у сильних руках. Електрозварювання – це один з найпоширеніших технологічних процесів зєднання металів з допомогою зварювального апарату. Електрозварники відносяться до професії «горячого цеху» з-за високої шкідливості виробництва внаслідок великого виділення газів і тепла при зварних роботах. Вони працюють, як у приміщеннях так і на відкритому повітрі. Можливі роботи на висоті. Для захисту від теплових та світлових ударів використовують спецодяг та маску. Професія має 1-6 розряди. Вимоги професії • Гострота зору. • Гнучкість та рухомість рук. • Хороша координація руху. • Вміння зосереджувати увагу. • Просторова уява та технічне мислення. • Охайність, емоційна стійкість, врівновага.

Номер слайду 6

Підприємства на яких проходять виробничу практику учні та працюють випускники нашого ліцею ДП Артемсіль ЗАТ Вістек Лафарж ТОВ Кнауф Гіпс Донбас Артемівський завод з обробки кольорових металів Наша адреса: Соледарський професійний ліцей м. Соледар вул. Соледарська 1а телефон (0627) 44-30-20 Професію “Зварник” ви можете отримати по закінченню 9 класів - строк навчання 3 роки, на базі 11 класів – 2 роки. Подальше навчання можна продовжити у ВНЗ.

Номер слайду 7

Сучасний мир повністю тримається на металі. Без нього неможна побудувати високі будівлі, машини. Метал використовується: у биту, у промисловості, у будівництві. Тому, спеціаліст по металу, який зєднує металеві деталі у важкі конструкції при допомозі електричного зварювання, буде потрібен завжди. Зварник - професія відповідальна, від якості роботи якої залежить багато – долговічність та стійкість будівельних конструкцій, робота та строк служби різної техніки. Соціологи у 2010р. виявили, які професії з думки громадян потрібні в Україні. Згідно отриманих даних, більшість важають, що у країні не вистачає зварників.

Номер слайду 8

Зварні роботи застосовуються у багатьох напрямах промисловості. Зварники працюють на будівельних площадках, утворюють конструкції і системи різних комунікацій, у промисловості, де використовують свій досвід.

ppt
Додано
22 жовтня 2018
Переглядів
3923
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку