Презентація "Пропорція навколо нас"

Про матеріал
Узагальнення матеріалу з теми "Пропорція". Урок розробленний для учнів 6-го класу. На уроці показується практичне застосування пропорцій в житті людини
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Пропорція навколо нас

Номер слайду 3

Арістотель Розум полягаєне тільки в знаннях, але й в умінні застосовувати знання на практиці

Номер слайду 4

Яку назву можемо дати запису 2:7?Що називається відношенням двох чисел?На що вказує відношення?Чи можуть відношення бути рівними?Як називається рівність двох відношень?Дві змінні називаються прямо пропорційними, якщо …Дві змінні називаються обернено пропорційними ,якщо…

Номер слайду 5

Фермер. При відгодівлі великої рогатої худоби 40 кг сіна можна замінити на 25 кг силосу. Скільки потрібно силосу, щоб замінити 552 кг сіна?

Номер слайду 6

Лікар. Кожна викурена цигарка скорочує життя курця. Загалом, люди, які курять скорочують собі життя на 15% ,що становить 8,4 років. Яка середня тривалість життя курця в Україні?

Номер слайду 7

Будівельник. Скільки потрібно взяти цементу, піску й щебеню для виготовлення 140 м³ бетону, якщо за об’ємом вони знаходяться у відношенні 1 : 2 : 4?

Номер слайду 8

Еколог. Людині на добу потрібно 960 літрів кисню. Стільки ж його виділяє 5 дерев за цей же час? Яка кількість дерев повинна рости в нашому місті з кількістю населення 25000 осіб, щоб забезпечити їх киснем?

Номер слайду 9

Залізничник На деякій ділянці залізничного шляху старі рейки завдовжки 6 м вирішили замінити новими, довжина яких 9 м. Скільки потрібно нових рейок, щоб замінити 720 старих рейок?

Номер слайду 10

Шофер. Якщо автомобіль буде рухатись із швидкістю 60 км за годину, то до місця призначення він прибуде за 2 години, за який час він прибуде до місця призначення, якщо буде рухатись зі швидкістю 80 км/год?

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер поверху і кількість сходинок, які ведуть на цей поверх. Швидкість і час при постійному шляху. Кількість товару і його вартість. Кількість робочих і час виконання роботи. Сторона квадрата і його периметр. Довжина і ширина прямокутника при сталій площіТривалість уроку і кількість учнів.

Номер слайду 13

Архітектор. Висота будинку має відноситись до довжини як 0,62 : 1. Якою повинна бути довжина будинку заввишки 8 м, щоб споруда створювала відчуття гармонії?

Номер слайду 14

Банкір. Вкладник поклав до банку 30000 грн під 12% річних. Який прибуток одержить він через рік?

Номер слайду 15

кулінар. Скільки кілограмів цукру потрібно, щоб зварити варення з 4,5 кг смородини? За рецептом на 2 кг ягід потрібно 3 кг цукру.

pptx
Пов’язані теми
Математика, 6 клас, Презентації
Додано
16 квітня 2023
Переглядів
461
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку