Презентація "Простір освітніх лайфхаків: LEGO-TANGRAM в інклюзивному середовищі"

Про матеріал
LEGO конструктори та Tangram головоломка – сучасні засіби навчання дітей. Головне – ці технології мають бути цікавим самому вчителю, тоді і з дітьми буде легко і цікаво працювати. LEGO конструктори та Tangram головоломки задумані таким чином, що вчителі можуть постійно черпати з них нові ідеї, які дозволяють привернути і утримувати увагу учнів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Простір освітніх лайфхаків: LEGO-TANGRAM в інклюзивному середовищі

Номер слайду 2

Витоки здібностей та обдарувань дітей – на кінчиках пальців. Від пальців ідуть струмочки, які дають наснагу творчій думці, чим більше майстерності в дитячих долоньках, тим розумніша дитина. В. Сухомлинський

Номер слайду 3

TANGRAM - головоломка Tangram - старовинна східна головоломка з фігур, які одержані при розрізанні квадрата на 7 частин (танів) особливим чином: 2 великих трикутника, один середній, 2 маленьких трикутника, квадрат і паралелограм. У результаті складання цих частин один з одним виходять плоскі фігури, контури яких нагадують всілякі предмети, починаючи від людини, тварин і закінчуючи знаряддями праці і предметами побуту. Такого роду головоломки часто називають "геометричними конструкторами", "головоломками з картону" або "розрізними головоломками". Танграм означає «сім дощечок майстерності».

Номер слайду 4

Легенда про розбиту тарілку Більше 4000 років тому в однієї людини з рук випала порцелянова плитка і розбилася на сім частин. Засмучений, він поспіхом намагався її скласти, але кожен раз отримував все нові цікаві зображення. Це заняття виявилося настільки захоплюючим, що згодом квадрат, складений з семи геометричних фігур, назвали Дошкою Мудрості.  

Номер слайду 5

Легенда про те, як “Ши-Чао-Тю” придумали Tangram Майже дві з половиною тисячі років тому у немолодого імператора Китаю народився довгоочікуваний син і спадкоємець. Йшли роки. Хлопчик ріс здоровим і кмітливим не по літах. Одне турбувало старого імператора: його син, майбутній володар величезної країни, не хотів вчитися. Хлопчикові доставляло більше задоволення цілий день бавитися іграшками. 

Номер слайду 6

Імператор покликав до себе трьох мудреців. Один з них був відомий як математик, інший прославився як художник, а третій був знаменитим філософом. Імператор повелів їм придумати гру, бавлячись якої, його син збагнув би начала математики, навчився дивитися на навколишній світ пильними очима художника, став би терплячим, як справжній філософ, і зрозумів би, що часто складні речі складаються з простих речей.  

Номер слайду 7

Три мудреці придумали "Ши-Чао-Тю" - квадрат, разрізаний на сім частин. Кажуть, що танграм був улюбленою грою Наполеона, який, втративши трон, у вигнанні проводив довгі години за цією забавою, «тренуючи своє терпіння і винахідливість». Пізніше гру-головоломку завели в Америку китайські моряки, з Америки вона вже потрапила в Європу, де і отримала свою назву “Танграм”, що означає “тан”- китаєць, “грам” – буква.

Номер слайду 8

Основні завдання TANGRAM формувати просторові уявлення молодших школярів; систематично забезпечувати геометричну пропедевтику; цілеспрямовано розвивати уміння аналізувати, синтезувати, оцінювати, порівнювати, моделювати; активізувати пізнавальну діяльність учнів; розвивати інтелектуальні та творчі здібності: створювати умови для активної розумової діяльності; розвивати пізнавальні здібності школярів (пам'ять, увагу, мислення, математичне мовлення тощо).

Номер слайду 9

Правила гри Фігура повинна складатися з усіх семи частин танграма. Частини не повинні накладатися одна на іншу. Частини мають дотикатися одна до другої.

Номер слайду 10

Виготовлення TANGRAM Приготувати листок бумаги з нанесеним танграмом і ножниці. Акуратно вирізати кожну частину головоломки.

Номер слайду 11

Етапи гри TANGRAM для дітей з ООП Етап 1 Для початку можна скласти зображення з двох-трьох елементів. Наприклад, з трикутників скласти квадрат, трапецію. Дитині можна запропонувати порахувати всі деталі, порівняти їх за розміром, знайти серед них трикутники. Потім можна просто прикладати деталі один до одного і дивитися, що вийде: грибок, будиночок, ялинка, бантик, цукерка і т.д.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Етап 2 Трохи пізніше можна переходити до вправ зі складання фігурок за заданим прикладом. У цих завданнях потрібно використовувати всі 7 елементів головоломки. Почати краще зі складання зайця – це найпростіша з фігур.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Етап 3 Більш складним і цікавим завданням є відтворення зображень за зразками-контурами. Ця вправа вимагає зорового розподілення форми на складові частини, тобто на геометричні фігур.Можна прикладати різні елементи головоломки, шукаючи правильний результат. Наприклад, фігури людини, яка біжить і сидить.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Етап 4 Тут вже діти можуть збирати зображення за своїм задумом. Картинка спочатку замислюється подумки, потім збираються окремі частини, після цього створюється вся картинка.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

1. «Побудуйте основні геометричні фігури з використанням усіх 7 танів» 2. «Відтворіть одну й ту саму геометричну фігуру, комбінуючи 7 танів різними способами» Ось, до прикладу, квадрат з 7 танів у різні способи: 3. «Утворіть фігуру за контурами роздрукованого зразка» (не накладаючи тан на тан)  Застосування на уроках

Номер слайду 23

4. «Видумайте багатокутники з усіх 7 фігур танграму»  5. «Складіть фігуру-цифру». Для виконання такого завдання можна запропонувати школярам скористатися готовими шаблонами-контурами. Або ж дозвольте учням спиратися виключно на власну кмітливість і видумувати конструкції літер самотужки:

Номер слайду 24

6. «Створіть геометричні фігури із заданими властивостями». Наприклад:  А) Прямокутна трапеція. Б) Чотирикутник з прямими кутами і рівними протилежними сторонами. B) Шестикутник з попарно паралельними і попарно рівними сторонами. Г) Рівнораменна трапеція.  Ґ) Прямокутний ромб, з'єднаний з рівнораменним трикутником в основі висоти, опущеної на основу трикутника. 

Номер слайду 25

7. «Обчисліть розмір тематичної фігури, утвореної з 7 танів танграму» Запропонуйте учням скласти чи взяти готову  тематичну фігуру (цифру, тварину, птаха тощо), утворену з 7 танів, і обчислити її площу або периметр, використовуючи одну відому величину.

Номер слайду 26

TANGRAM для дітей з ООП гра сприяє розвитку у дітей умінь грати за правилами і виконувати інструкції, наочно-образного мислення, уяви, уваги, розуміння кольору, величини і форми, сприйняття, комбінаторних здібностей. в результаті вправ і завдань до цієї гри дитина навчиться аналізувати прості зображення, виділяти в них геометричні фігури, навчиться візуально розбивати цілий об'єкт на частини і навпаки складати з елементів задану модель. Крім того, для дітей з ООП гра «Танграм» ще є пальчикових тренажером.

Номер слайду 27

LEGO – конструктор к - креативність о - оригінальність н - новизна с - сенсорика Т - терплячість р - різноманітність у - уява к - конструктивні навички і вміння т - творчі здібності о - обмін досвідом р - реалізація ідей

Номер слайду 28

Історія створення LEGO найвідоміша в світі іграшка, мрія багатьох хлопчиків і дівчаток – конструктор LEGO з’явилася у Данії 1932-му році, королівстві дитячих казок, на батьківщині Ганса-Крістіана Андерсена назву компанія отримала в 1934-му році від словосполучення “LEg GOdt” – “грати добре” датською.

Номер слайду 29

LEGO – технологія: формує вміння розв’язувати проблемні завдання, ставити мету, міркувати про подальшу роботу, розробляти план дій; розвиває творче мислення; розвиває мовлення ― діти вчаться детально пояснювати свої дії, пояснювати міркування, надавати чіткі та зрозумілі інструкції, розповідати історії, висловлювати власні думки;

Номер слайду 30

формує вміння співпрацювати, зокрема, уміння працювати в парах чи групах, ділитися матеріалами, уміння вчитися у своїх однолітків, дослухатися до їхніх ідей та пропонувати власні, уміння аналізувати ідеї та обирати раціональніші, уміння розподіляти ролі та обов’язки; розвиває сенсорне сприйняття, допомагає формувати уявлення про зовнішні властивості предметів: форму, величину, колір, положення у просторі; розвиває дрібну моторику; формує цілісну систему уявлень дитини про навколишній світ, збагачує життєвий досвід дитини.

Номер слайду 31

Завдяки LEGO учні: граючись вивчають новий матеріал; граючись закріплюють отримані знання і навички; розвивають дрібну моторику рук, творчість, уяву; відчувають себе творцями, господарями; вчаться працювати в групі, парі, домовлятися, допомагати один одному, співпрацювати; вчаться створювати моделі, схеми; планують свої дії, аналізують та ін..

Номер слайду 32

Шість цеглинок LEGO – ігри – завдання із набором з шести цеглинок LEGO певних кольорів (червоного, помаранчевого, жовтого, зеленого, блакитного та синього).

Номер слайду 33

«Художники» (домальовування до розкладених цеглинок деталей; театр тіней) «Домовляємося, міняємося, збираємо» «Створи-домалюй» (За днями народження: зима (синя цеглинка), весна (зелена), літо (жовта), осінь (помаранчева)) Приклади застосування шести цеглинок на уроках:

Номер слайду 34

«Збудуй не скріплюючи» «Неіснуюча тварина» «Кольорові мешканці» (не скріплювати деталі штирями)

Номер слайду 35

«Склади слова» «Прямі, криві, ламані лінії» Краса вітер іній тварини кора алфавіт

Номер слайду 36

«Сумний чи веселий» (2 кольори) «Складаємо вирази» “Так!” – “Ні!” + 1 2 - = 3

Номер слайду 37

«Міні-вежа» «Скопіюй» (за зразком)

Номер слайду 38

«Склади прислів’я»

Номер слайду 39

Маленькі фантазери. Мета: розвивати мовленнєву ініціативу, образне мислення, творчу уяву, зв'язне мовлення, стимулювати креативність дітей, розвивати дрібну моторику рук, уміння розв'язувати проблемні ситуації. Хід вправи: запропонувати дітям сісти півколом на килимку. Розмістити у середині кола цеглинки різні за формою та кольором. Заздалегідь збудувати певного персонажа і починати розповідати дітям історію або казку про нього. Завершити розповідь якоюсь проблемною ситуацією. Пропонувати дітям також побудувати казкового персонажа. По завершенні побудови моделі попросити дітям спробувати придумати закінчення історії. Дати можливість кожній дитині розповісти власну кінцівку історії.

Номер слайду 40

Виклади моделі слів. Мета: навчити визначити послідовність звуків у словах, робити звуковий аналіз слів, виховувати спостережливість, увагу та самостійність. Хід вправи: запросити дітей сісти півколом на підлозі. Розмістити у середині кола цеглинки різні за формою та кольором. Заздалегідь приготувати картки зі словами, надрукованими великим, напівжирним шрифтом (КІТ, МИША, ЛІС тощо). Попросити дітям викласти із цеглинок форми надрукованих слів. А дітям, які вміють вже читати, запропонувати спочатку прочитати надруковані слова, а потім викласти їх із цеглинок.

Номер слайду 41

"Звукова модель слова". Мета: вчитися визначати звуки у словах, будувати модель, виховувати вміння працювати індивідуально та в парах, розвивати дрібну моторику рук, увагу. Хід вправи: заздалегідь приготувати слова. Наприклад, "Риба", вимовити це слово, а діти викладають на плато кількість голосних звуків (червоним) та приголосних твердих (синім) чи м'яких (зеленим) звуків у слові.

Номер слайду 42

Тематичне конструювання Мета: розвивати вміння працювати разом (робота в парах), узгоджувати свої дії з діями товаришів. Формувати вміння виконувати завдання відповідно до поставленої мети. Розвивати мислення, творчу уяву. Сприяти розвитку мовлення. Хід вправи: розташувати велику кількість цеглинок різного кольору (зеленого, синього, червоного, жовтого) серед кімнати. Об’єднати дітей у пари. Попросити дітей разом в парах побудувати, щось/ якийсь предмет, який стосується теми «День народження»/ «Зоопарк»/ «Наш клас». Після того, як модель побудована, попросити їх описати, що вони побудували (питань може бути безліч. У тому числі відкритих залежно від теми і сконструйованої моделі).

Номер слайду 43

Вивчаємо великі та маленькі букви. Мета: засвоєння та вміння відрізняти та знаходити великі та маленькі літери, виховувати спостережливість і увагу. Хід вправи: у кожної букви є її великий та маленький варіант. Для того щоб дитина вміла знаходити велику та малу букву,потрібно взяти по дві цеглинки одного кольору для кожної букви. В окрему корзину кладу всі цеглинки LEGO з написаними на них буквами. Дитина повинна знайти дві однакові цеглинки з великою і маленькою буквою та з'єднати їх. Кольори для кожної букви потрібні бути однакові.

Номер слайду 44

Вивчаємо порядок букв в алфавіті. Мета: розвивати пам'ять, розвивати дрібну моторику , увагу. Хід вправи: вивчаючи порядок букв в алфавіті, дитина може будувати "змійку" з цеглинок LEGO, приєднуючи букви. Спочатку це можна робити, тримаючи азбуку. Пізніше, коли дитина вже знає алфавіт, складає "змійку" з букв, не зазираючи до алфавіту.

Номер слайду 45

Складаємо слова з цеглинок LEGO. Мета: виховувати спостережливість, увагу, вміння з'єднувати букви у слова. Хід вправи: роздрукувати на листі слова, де буква співпадає з маленькою цеглинкою LEGO. Дитина повинна відтворити кожне слово, шукаючи цеглинку з потрібною буквою та з’єднуючи їх разом.

Номер слайду 46

Вчимося рахувати кількість букв в словах. Мета: закріплювати навички читання, розвивати мислення, вміння виконувати завдання відповідно до поставленої мети. Хід вправи: написати слово на довгій цеглинці LEGO, де кожна буква співпадає з однією маленькою цеглинкою LEGO. Дитина повинна підібрати такі ж самі літери на маленьких цеглинках LEGO та зробити слово, як на довгій цеглинці.

Номер слайду 47

Вчимо склади у словах. Мета: вчити дитину ділити слово за складами, розвивати мислення, вдосконалювати навички читання. Хід вправи: написати слово на довгій цеглинці LEGO, де кожний склад співпадає з однією маленькою цеглинкою LEGO. Дитина повинна підібрати такі ж самі склади на маленьких цеглинках LEGO та зробити слово, яке на довгій цеглинці.

Номер слайду 48

Вправи для ровитку орієнтування у просторі Постав цеглинку на праву (ліву) руку, підніми цеглинку догори. Поклади цеглинку посередині аркуша; праворуч; ліворуч; угорі; внизу аркуша. (Цю вправу можна обіграти: розташування цеглинок пов’язати із садінням городу, розташуванням зірок у небі, слідами тварин, будь-чим, що зацікавить дитину.) Створи із цеглинок картину на аркуші. Побудуй будиночок для тваринок.

Номер слайду 49

Гра «один-багато» Можна поділити клас на групи. Якщо слово означає один предмет, то перша група сигналізує червоною цеглинкою. Якщо ж слово означає багато предметів, то друга група сигналізує зеленою цеглинкою. Учитель, бджоли, день, ніч, книги, дерева, місто, дятел, учні.

Номер слайду 50

Формування фонематичного сприйняття «Повтори ритм». Відстукування ритму цеглинками. Вправа для дихання «Повітряні перегони». За допомогою дихання перемістити цеглинку з одного кінця столу до іншого (можна виконувати цю вправу на швидкість).

Номер слайду 51

Руханка Діти беруть одну цеглинку. Знайди дитину з цеглинкою такого саме кольору, як у тебе, і стань поруч із нею. «Сині», поміняйтеся місцями із «жовтими», а «зелені» — із «червоними». Діти беруть кілька цеглинок. Підійміть руку вгору із зеленою (червоною, …) цеглинкою! Хто швидше перенесе та збере цеглинки?

Номер слайду 52

Виростимо речення 1. Починають гру з однієї цеглинки — одного слова. 2. Вчитель поступово додає по одній цеглинці, діти вигадують по одному слову. Таким чином, у результаті виходить поширене речення. Сонечко. Яскраве сонечко. Світить яскраве сонечко. У небі світить яскраве сонечко.

Номер слайду 53

Склади слова Час виконання:5-10 хвилин. Діти вчаться: Співпрацювати в команді, вирішувати проблемні завдання, проявляти ініціативність. Основні завдання: Кожній цеглині призначається своя літера, фломастером можна написати її на цеглині. Педагог пропонує дітям скласти якомога більше слів з запропонованих літер та записати їх. Під час роботи вчитель інформує про кількість часу, що залишився. Запитання до дітей: -Скільки слів у кого вийшло? -У кого найбільше? -Які це слова? У кого ще є такі слова?

Номер слайду 54

Оживи букву Час виконання:20-40 хвилин Діти вчаться: творчо підходити до вирішення завдання, конструювати, висловлювати свою думку, креативно мислити. Основні завдання: 1.Запропонуйте дітям збудувати літери , яку вивчили на уроці або першу літеру свого імені, імені сусіда по парті. 2.Діти «оживляють літеру» за допомогою цеглинок або іншого матеріалу для творчості. 3.Запропонуйте дітям протягом кількох хвилин вигадати розповідь про свою літеру (де вона живе, як її звуть, що вона вміє робити…) 4.Спонукайте дітей поділитися історією один з одним у парах чи групах. Запитання до дітей: Як ви оживили свою літеру? Чи є ще в когось в класі така буква? Як ви думаєте про що б могла думати ваша буква?

Номер слайду 55

Виростимо речення Час виконання:10-20 хвилин. Діти вчаться: Застосовувати отримані знання про речення, частини мови, висловлювати думку усно та письмово, самостійно або спільно виконувати завдання, домовлятись. Основні завдання: 1.Діти можуть виконувати дане завдання самостійно або в групах. 2.Починають гру з 1 цеглинки – 1 слова. 3.Педагог поступово додає по одній цеглинці, діти вигадують по одному слову. 4.В результаті виходить поширене речення. Наприклад: Осінь. Прийшла осінь. Прийшла золота осінь. Прийшла тепла золота осінь.

Номер слайду 56

Вивчаємо цифри Вправа «Знайди цифру» Мета: закріпити знання цифр, вміти встановлювати відповідності Опис: вчителю необхідно викласти перед дитиною декілька деталей LEGO® та надати картки із зображенням різних цифр. Дитина має покласти картку з цифрою, що відповідає кількості деталей.

Номер слайду 57

Порівняння чисел Під час порівняння чисел за допомогою LEGO дітям можна наочно продемонструвати, чому саме певне число більше, ніж інше. Вправа: «Яка башта вище?» Мета: формування понять «більше», «менше», «дорівнює» Опис: Вчителю необхідно підготувати деталі однакового розміру та картки зі знаками, що позначають «більше», «менше», «дорівнює». Далі дитині пропонується побудувати дві «башти» різного за висотою розміру, використавши певну кількість деталей для кожної (наприклад 9 і 4). Після цього, необхідно порівняти башти і знайти ту, що більша за іншу. На дошці вчителю необхідно записати відповідність (9>4), а дитині відтворити її за допомогою деталей та карток. Результат: дитина отримує дві «башти» різного розміру та має можливість для їх порівняння.

Номер слайду 58

Склад числа Вправа «Що змінилось?» («Кольорові башти») Мета: формувати уявлення про склад різних чисел, підготувати до здійснення простих арифметичних дій Опис: Розглянемо цю вправу на прикладі складу числа 5. Вчителю необхідно підготувати цеглинки різного кольору, але однакового розміру.  На першому етапі дитині необхідно скласти «башту» з певною кількістю деталей однакового кольору (наприклад, синього) відповідно до числа, склад якого вивчається. Наступним кроком буде створення «башти» того ж розміру, замінивши одну деталь обраного кольору на інший (наприклад, зелений). Таким чином, дитина може побачити, що в неї 4 сині деталі та одна зелена, але їх все одно залишилось у башті п’ять. Далі конструюється башта з трьох та двох деталей різних кольорів. Результат: Дитина отримує три «башти», які містять по п’ять цеглинок. Перша складається з 5 цеглинок синього кольору. Друга – 1 зелену та 4 синіх. Третя – 2 зелених та 3 синіх. Цю вправу також можна використовувати для пояснення дій на додавання.

Номер слайду 59

Арифметичні дії (додавання, віднімання, множення, ділення). Вправа «Довга-довга змія» (додавання) Опис: дітям пропонується побудувати маленьку змію, розмір якої складає лише одну цеглинку. Потім вчитель говорить, що змія ще дуже маленька і пропонує її нагодувати, щоб вона трохи збільшилась. Після цього діти додають певну кількість деталей до змії (наприклад, 3). Вчителю необхідно підкреслити, що змія збільшилась та запитати у дітей, який тепер її розмір? Дію, яку виконали діти, необхідно відобразити на дошці, а саме написати вираз 1+3=4. Змію можна збільшувати і далі, показавши дітям варіант прикладу у декілька дій (1+3+2=6). Результат: дитина отримує змію певного розміру шляхом поступового додавання деталей.

Номер слайду 60

Вправа «Скільки залишилось?»/«Сходинки» (віднімання) Опис: Для цієї вправи знадобляться деталі з різною кількістю виступів (наприклад,  8 і 4). Дитині пропонується зробити з них сходинки, поставити меншу деталь на більшу. Потім необхідно порахувати, скільки виступів на більший цеглинці залишилось не закритими (залишиться 4 виступи). Використовувати можна різні деталі та будувати сходинки з трьох, та чотирьох деталей, порівнюючи результат. Результат: розглянувши сходинки, дитина може побачити частку, яка залишилась.

Номер слайду 61

Вправа «Велика пластина» (множення) Опис: Деталі містять певну кількість виступів за шириною та довжиною. Наприклад, 2х4 (тобто 2 рядки по 4 виступи), 3х4, 2х12. Тож, це можна використовувати для пояснення дітям значення множення. Дітям надається пластина певного розміру та пропонується підрахувати всі виступи. Потім їм необхідно полічити виступи лише з однієї сторони, та з іншої. Вчитель демонструє вираз на дошці: кількість виступів з одного боку * кількість виступів з іншого = всі виступи Таким чином, дитину можна підвести до розуміння використання множення. Також дітям можна запропонувати створити свою пластину на 24 виступи (варіантами можуть бути: 2х12, 3х8, 4х6)

Номер слайду 62

Дроби Мета: формування понять «ціле» та «частка», уявлень про дроби Вправа «Ціле та частка» Опис: На першому етапі вчителю необхідно продемонструвати, що велике число можна поділити на декілька маленьких, рівних між собою частин. Для цього вчитель дає дітям одну деталь з 8 виступами (ціле) та одну деталь з 1 виступом (частка). Далі дітям пропонується викласти таку ж деталь, як на 8 виступів, з маленьких на один. Після цього, вчитель має запитати, скільки маленьких деталей знадобилось дітям, щоб виконати завдання. Потім із створеної фігури прибирається одна деталь і дітям пропонується порахувати скільки залишилось (сім з восьми, тобто 7/8).

Номер слайду 63

Розряд числа Мета: ознайомлення дітей з розрядністю чисел та їх використанням. Вправа «Числова мішень» Опис: Вчителю необхідно підготувати мішень, як для гри в дартс з умовними позначками зон (1000, 100, 10, 1). Дитині необхідно розташувати декілька деталей LEGO® у кожній з зон. Враховуючи кількість виступів на деталі та зону, у яку потрапила деталь, дитина повинна назвати отримане число. Наприклад, у зону 1000 потрапила цеглинка з 4 виступами, у зону 100 з 2, у зону 10 з 6, у зону 1 жодна, тоді отримане число буде 4260.

Номер слайду 64

Вимірювання довжини (умовна мірка) Мета: ознайомити дітей з вимірювальною шкалою, можливістю використовувати інші способи підрахунку Вправа: «38 цеглинок» Опис: Дитині пропонується виміряти декілька предметів (зошит, пенал, олівець) за допомогою лінійки. Після цього необхідно виміряти ці предмети, але вже з використанням цеглинок LEGO®, та порівняти

Номер слайду 65

Графічний та математичний диктанти Вправа «Будиночок» Варіант 1 (графічний диктант). Опис: дітям пропонується послідовно створити будиночок (або інший малюнок) з деталей LEGO® за інструкцію викладача. Наприклад: дві деталі на три виступи вгору, одна деталь на два виступи праворуч і т. д. Варіант 2 (математичний диктант) Опис: дітям необхідно створити будинок за інструкцією викладача, здійснюючи арифметичні дії та порівняння. Наприклад: перший поверх будинку містить три квартири по два мешканці (три деталі по два виступи). Другий поверх, має на одну квартиру менше (дві деталі по два виступи). Третій поверх вдвічі більший за другий (чотири деталі по два виступи). На четвертому поверсі стільки ж квартир як і на четвертому, але на одного мешканця менше (три деталі по два виступи та одна деталь з одним).

Номер слайду 66

LEGO для дітей з ООП: робота з LEGO-цеглинками вчить дітей творчо мислити, знаходити взаємозв’язки, будувати ланцюжки логічних суджень, планувати свої дії, висловлювати власну думку, сприяє корекції психічних процесів та подоланню розладів мовлення у дітей. заняття з LEGO урізноманітнюють та вдосконалюють навчальний процес, роблять його цікавішим для дітей. Заняття в ігровій формі створюють неповторну атмосферу психологічного комфорту і проходять без нервового напруження, що позитивно позначається на якості засвоєння матеріалу.

Номер слайду 67

LEGO конструктори та Tangram головоломка – сучасні засіби навчання дітей. Головне – ці технології мають бути цікавим самому вчителю, тоді і з дітьми буде легко і цікаво працювати. LEGO конструктори та Tangram головоломки задумані таким чином, що вчителі можуть постійно черпати з них нові ідеї, які дозволяють привернути і утримувати увагу учнів.

Номер слайду 68

Дякую за увагу!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кухта Ірина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Педагогіка, Майстер-класи
Інкл
Додано
28 грудня 2021
Переглядів
4015
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку