Презентація : " Протидія булінгу"

Про матеріал
Ознайомити з поняттям булінгу, його видами та проявами, розвивати навички конструктивного вирішення конфліктних ситуацій, толерантного спілкування, формувати негативне ставлення до булінгу (неприпустимість проявів булінгу в навчальній групі)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДНЗМВПУПРОТИДіЯБУЛіНГУРозробила: Головльова Ю.І.2019-20 н.р.

Номер слайду 2

Булінг – це відносно новий термін для пересічного громадянина

Номер слайду 3

– це агресивна поведінка щодо окремої особи або групи, з метою приниження, домінування, фізичного чи психологічного самоствердження.

Номер слайду 4

СТАТИСТИКА Україна займає четверте місце по рівню підліткової агресіїза Росією, Албанією та Білоруссю. По даним 2017р-з цим явищем зіштовхуються 67% учнів і 40% не розповідають про це навіть батькам

Номер слайду 5

Чому діти стають жертвами булінгу?

Номер слайду 6

Занижена самооцінка. Навіть якщо дитина виявляє її через нарцисизм, надмірну відкритість, зверхність. Домашня атмосфера. Дуже часто жертвами булінгу стають діти, яких вдома принижують, знецінюють, ображають. Або є родини, де дитину звикли жаліти - нещасна, хвора, росте без батька... Училище— каталізатор домашніх проблем. Тож, якщо дитина звикла отримати більше уваги до себе, поблажливість батьків, коли вона бідна й нещасна, то вона буде створювати навколо себе таку ж атмосферу. Атмосфера в групі. Бувають колективи, в яких є дитина-агресор. Вона свідомо шукає слабшого, використовує його як грушу для биття, вирівнюючи свій психологічний стан.

Номер слайду 7

Сором'язливі та спокійні діти стають жертвами булінгу вдвічі частіше за однолітків, які відкриті до спілкування. Більшість дітей ображають за те, що вони одягнуті не так, як інші, говорять або поводяться не так, як основна група. 44% дітей, якщо стають свідками булінгу, просто спостерігають, оскільки бояться за себе. 

Номер слайду 8

Номер слайду 9

15 авг. 2018 г. У Верховній раді зареєстрували законопроект, який передбачає штрафи за булінг! І якщо раніше батьків учасників цькувань штрафували всього на 51 гривню за неналежне виконання батьківських обов'язків, ...

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Василенко Катерина Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 листопада 2019
Переглядів
2383
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку