Презентація "Птахи в небезпеці! або Слідство ведуть зоознавці!"

Про матеріал
Презентація "Птахи в небезпеці! або Слідстіво ведуть зоознавці" використовується на позакласному заході з біології присвяченому "Дню зустрічі птахів".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Птахи в небезпеці!або. Слідство ведуть зоознавці!

Номер слайду 2

“Вітаю, вас, юні знавці природи! Спостерігаючи за птахами нашого міста, я помітив, що вулиці спустошені! Не чути співу птахів, не видно їх різнобарвного оперення. Я хочу дізнатися, що сталося і як можна цьому зарадити. Але мені не вистачає фахових знань. До мене дійшли чутки, що ви розумні, допитливі та спостережливі. Прошу допомогти мені знайти відповіді на запитання: Хто? Як? Що? Коли? Де? Й Чому? Але це не прості запитання, а з складними завданнями та загадками, знайшовши відповідь на них ми зможемо розкрити таємницю зменшення птахів на вулицях нашого міста . Тож не зволікайте і приступайте швидше до вирішення проблеми!”

Номер слайду 3

Відгадай загадку. Тук-тук-тук чути стук, Та цей звук не від рук. Птаха дзьобом стовбур б’є, Лікарем для лісу є. Я повісив годівничку,Щоб нагодувати птичку. Жовті груди, біле личко. Зветься пташеня …Над подвір'ячком літає,Все блискуче підбирає.І сварлива й білобока. Відгадай, хто це є?Хто з птахів залишається зимувати в Україні?

Номер слайду 4

Відгадай загадку. Чорнокрила каже «Кар!Я на небі володар!»Та не личить їй корона,А зовуть її …По дворах стрибає,Крихти збирає,Ростом він маленький,Сірий, чепурненький. Справжній молодець!Хто він?По асфальту чимчикує,Із людьми про щось воркує… Сизокрилий, добрий птах,Знається він на листах!Сині крила , чорний хвіст. Розгледіти не можна в лісі,Між гілок пурхає бойко. З різким криком ... Хто з птахів залишається зимувати в Україні?

Номер слайду 5

КРОСВОРД1. Що загрожує птахам взимку? 2. Що не дає птахам дістатися до їжі взимку? 3. Дуплянка для птахів?4. Недостатня кількість їжі спричиняє... 5. Прилад для підгодівлі птахів взимку?Як називають птахів які не відлітають у теплі краї?

Номер слайду 6

АНАГРАМИАЛСОЯНІСНАНИГЯДО ТИКУФРЩо можна використовувати в якості корму для підгодовування птахів взимку?

Номер слайду 7

ХАРІСА УЛІЖОД ШКИШИ ІШКААНАГРАМИЩо можна використовувати в якості корму для підгодовування птахів взимку?

Номер слайду 8

РЕБУСИСНІГКоли і за яких умов починають підгодовувати птахів?

Номер слайду 9

РЕБУСИОЖЕЛЕДЬКоли і за яких умов починають підгодовувати птахів?

Номер слайду 10

РЕБУСИМОРОЗКоли і за яких умов починають підгодовувати птахів?

Номер слайду 11

Майстер-клас з виготовлення годівнички Як виготовити та де розмістити годівничку?

Номер слайду 12

Чому необхідно захищати птахів і для чого запропонували відзначати Всесвітній день птахів? https://www.youtube.com/watch?v=X-we. QXA2 Mow

Номер слайду 13

Поради знавців природи:1. Не вішайте годівниці занадто рано восени та вчасно їх знімайте.2. В якості корму для птахів використовуйте тільки несолоне сало, насіння соняшнику чи чортополоху, сухі ягоди та фрукти, жолуді, шишки, сирі та напівварені каші.3. Подбайте, щоб годівничка знаходилась у безпечному місці;4. Не забувайте вчасно заповнювати годівниці.

Номер слайду 14

ДОПОМОЖЕМО ПТАХАМ НАШОГО МІСТА!

pptx
Додано
16 квітня
Переглядів
36
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку