Презентація "Question Tags" Розділові запитання або питання з хвостиком

Про матеріал
Презентація Question Tags направлена на ознайомлення учнів з темою "Розділові запитання в англійській мові" Презентацію розробила учитель англійської мови Запухла Вікторія Петрівна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Question tag

Номер слайду 2

Question tag. Питання з хвостиком або розділові питання. Це речення, в яких питальна частина стоїть не на початку речення, як завжди, а в кінціYou always help me, don’t you?

Номер слайду 3

Існує 2 види розділових питань або питань з хвостиком+S + tag-Речення з позитивної основою і негативним хвостиком. S – sentences( речення)Tag – питання з хвостиком -S + tag+ Речення з негативною основою та позитивним хвостиком.

Номер слайду 4

Ми вживаємо питання з хвостиком лише у 2-х випадках1 Ви не до кінця впевнені і хочете уточнити якусь інформацію;2 Ви в чомусь впевнені і намагаєтеся з’ясувати чи згоден ваш співрозмовник з вами.

Номер слайду 5

Варіанти перекладу питань з хвостиком. Найчастіше це 1)«Правда? »,2)«Чи не так? »,3)«Так?», 4)«Адже так?», 5)«Правильно?». Іноді навіть можна почути варіант 6)«я правильно зрозумів (-ла)?».

Номер слайду 6

Як утворюються Питання з хвостиком?При формування хвостика ми завжди дивимося на основну частину речення.1)«Хвостик» має те ж допоміжне дієслово, що і основне речення;2)В «хвостику» вказується особа, про яку говорилося в основній частині речення за допомогою займенника (he, it, they, we etc.).

Номер слайду 7

«Хвостик» в таких питання складається з 2-х частин:допоміжного дієслова, модального дієслова або дієслова to be (залежить від того, що було використано в першій частині)дійової особи (я, ти, він, вона, вони, воно, ми, ви), використовуваного в першій частині.

Номер слайду 8

Побудова питання з хвостиком з допоміжними словами do/does, have/has, did, had, will+S + tag-Стверджувальна пропозицію + допоміжний дієслово + not + дійова особа?He English studies. Він вивчає англійську. He English studies, doesn’t he? -S + tag+Негативна пропозицію + допоміжний дієслово + дійова особа? They don’t like to read. They don’t like to read, do they?

Номер слайду 9

Побудова питання з хвостиком з Модальним дієсловомcan, could, should, must, will, would, may, might, shall;+S + tag-Стверджувальна пропозицію + модальне дієслово + not + дійова особа?He can swim. He can swim, can’t he? -S + tag+Негативна пропозицію + модальне дієслово + дійова особа? She can’t dance. She can’t dance, can she?

Номер слайду 10

Побудова питання з хвостиком з дієсловом to be+S + tag-Стверджувальне пропозицію + дієслово to be + not + дійова особа? He is a doctor. He is a doctor, isn’t he?-S + tag+Негативне пропозицію + дієслово to be + дійова особа?You aren’t at school. You aren’t at school, are you?

Номер слайду 11

Завдання на закріплення. Вона розумна, чи не так?2. Вони не їдять м’ясо, чи не так?3. Ти дивився цей фільм, чи не так?4. Ми можемо почекати тут, чи не так?5. Він буде купувати нову машину, чи не так?6. Її донька не працює тут, чи не так?7. Вона нічого не купила, чи не так?8. Він може говорити по-англійськи, чи не так?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Сіконенко Тетяна Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Малишева Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Спіцина Галина Тихонівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Лобач Віталіна Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
До підручника
Англійська мова (7-й рік навчання) 7 клас (Несвіт А.М.)
Додано
6 жовтня 2022
Переглядів
4163
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку