Презентація. "Ранкові роси"

Про матеріал

Світ навколо тебе. «Ранкові роси». Спостереження за особливостями зображення картин природи. Роль образних слів.Закріплення уміння писати великі літери з похилою лінією із заокругленням унизу ліворуч і верхнім елементом. Письмо слів і речень із ними. Розвиток писемного мовлення.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА: Світ навколо тебе. «Ранкові роси».

Номер слайду 2

Зберіть слова і прочитайте його назву.

Номер слайду 3

Твори, вміщені в розділі «Світ навколо тебе» , поведуть вас у чарівний світ природи. Людина — частина природи, а, отже, не може існувати без неї. Адже тепло і світло, які дає нам сонце; повітря і вода, без яких ми не можемо жити,— це теж природа.

Номер слайду 4

РОСИНКАСяє в травичці живинка-росинка. В ній зіронька спить — золота насінинка,Прозора росинка. Все видно у ній:І сонце, і небо в росинці на дні. Дмухне тихо вітер — росинки нема. Донизу скотилась росинка сама. Зволожує землю маленька росиця,Аби зеленіла висока травиця.

Номер слайду 5

- Із чим порівнює поет росинку? (Із зіронькою, із золотою насінинкою).- Що видно в росинці? (Сонце, небо).- Яку користь приносить росинка травиці?- Чому ми починаємо читати про природу з творів про росинку? (Бо вона є частиною природи, а ще в ній, як у дзеркалі, відбивається вся навколишня природа.)

Номер слайду 6

Розгляд світлин, Де ви бачите росу?

Номер слайду 7

Читання слів

Номер слайду 8

Гра «Знайдіть пеньок»

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Серед них навмисно є два «зайвих» зображення.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

1. Зоря-зоряниця, молода дівиця,гуляти ходила, сльозу зронила. Місяць бачив — не підняв,Сонце побачило — підняло.2. Зоря лугом ходила. Всі прикраси погубила: Як перлина кожна,А підняти не можна.3. Прекрасна цариця, зоря-зоряниця. По землі ходила,ключі загубила. Місяць зійшов – не знайшов, Сонце встало – забрало.4. На село й на місто. Упало намисто,А як сонце встало Намиста не стало. Зверніть увагу на те, з чим у них порівнюється росинка

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

. Р– розумними, рішучими, розсудливими;О– охайними, оптимістичними, освіченими;С– серйозними, стриманими, справедливими;ИН– наполегливими, надійними, нетерплячими;К– кмітливими, креативними, культурними;А– активними,акуратними.

Номер слайду 16

Дякую за увагу

pptx
Додано
27 березня 2020
Переглядів
1438
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку